![]() |
|
Cytat:
|
Hmm... to może przepisz tekst na kartkę długopisem? To na pewno działa! ||
|
@demek - zadziala, ale do tego potrzeba wlaczonego komputera, a nie o to chodzi...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
Drukarki obsługujące AirPrint:
|
@max
to udostepienie po cups nie zadziala? |
Cytat:
|
A gdyby to był M@X? k***a
|
Nie wiem kto dodał tag: "świadkowie jabłkowy" ale jest moim idolem! || ;p
|
Jest już sporo tanich drukarek z Wi-Fi, ale są to drukarki pracujące na własnościowych sterownikach bez standardu, w Win opierające się o GDI - nie obsługują one sprzętowo języków opisu strony jak PCL, PS / EPS / PDF itp, stąd oprócz interfejsu jak USB czy Wi-Fi, potrzebują one sterowników. Te drukarki tak naprawdę dostają do druku bitmapę, utworzoną na komputerze.
Sterowników dla Mac OS X chyba nie da się użyć w iPad? A sam Apple jakoś wycofał się z rynku drukarek. Ciekawe dlaczego. Jest to rynek opanowany przez model zysku na sprzedaży materiałów dodatkowych (tutaj eksploatacyjnych: tuszy), czyli coś co Apple próbuje z niezłym skutkiem opanować. Myślałem o tym kiedyś, szukałem wyjaśnienia, ale do niczego nie doszedłem. |
Dopóki drukarki nie będą miały iportu (żebym nie wykrakał..) to chyba może być problem. Bo bezprzewodowych jeszcze ciągle jest niewiele. Chyba, że jest jakaś możliwość podłączenia?
|
Dobre :) No ale da się kurde, a weź co innego wsadź do ksero :)
A tak na poważnie: z ipada są jakieś problemy z drukowaniem? Jak to wygląda? |
Ilość załączników: 1
How to Print from the iPad: plan B
Załącznik 57130 |
Katafalk FTW!!! !!! !!! !!!
|
Ale opera nie dokleja automatem tekstu, że z ipad wysłane, więc dużo więcej jej to bajtów zabiera.
Jasne, andy?! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:26. |