![]() |
Żadna niespodzianka, bo porównujesz 2 zupełnie różne rzeczy. Jak MS sprzeda tyle tabletów albo tyle telefonów co Apple, to będziemy mogli to dopiero porównywać. Oczywiście MS króluje na rynku systemów operacyjnych w komputerach i co do tego nie ma żadnej wątpliwości.
|
cholera
jeszcze niedawno wszystko ponizej 10 cali wsrod tabletow to byl szajs...bo ponizej 10 to za male...a tu prosze fajpad 7,9 :D hipokryzja... ale to nic nowego przeciez...z fajfonem mialo byc to samo... no ale klienci uciekaja to trzeba cos zmienic... Microsoft w 3 dni sprzedał 4 miliony kopii swojego nowego Windows 8. Apple potrzebował 4 dni, aby sprzedać 3 miliony swojego Najbardziej Zaawansowanego Systemu Operacyjnego Świata. Niespodzianka? :D |
Moim zdaniem akcje Apple będą teraz spadać.
Wydaje mi się, że nadchodzą ciężkie czasy dla nadgryzionych jabłek. Pisałem o tym chyba rok temu, więc mnie to specjalnie nie dziwi. Ale może ktoś tam ruszy głową na czas, problem że Steve Jobsy nie rosną na drzewach... |
No więc na Biotonie można nieźle zarobić na krótką metę, o tym właśnie pisałem. Na akcjach Apple ludzie porobili majątki, ale odkąd firma zaczęła generować naprawdę ogromne zyski, to teraz akcje jak widać...
|
W Bioton sie nie inwestuje liczac na wzrost. Bioton to szybkie szpile i zarobki na wahaniach, bo ten wspomniany "grosz" to teraz prawie 10% wartosci.
A ze ludzie potracili oszczednosci zycia idac w rynek akcji... Coz... "Jak nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz." |
To tylko świadczy o tym jak dali się sfrajerzyć ludzie, którzy zainwestowali ostatnio w rynek nadgryzionych owoców.
Polska firma Bioton, produkująca insulinę, inwestująca w Rosji i Chinach, jednym słowem rozwój na całego, a akcje spadły w ciągu 5 lat ze 1,15 (o ile dobrze pamiętam kosztowały wcześniej wiele więcej) i teraz się huśtają pomiędzy 6 a 10 groszy i ktoś na tym tnie szmal, drobni ciułacze stracili oszczędności życia. |
Ilość załączników: 1
Najpierw obrazek.
Potem prośba. Z ok. 700$ we wrzesniu na 576 w listopadzie to już nie jest "spadek". To jest panika. Ja tam jestem kiepski z matematyki, ale może komuś chce się policzyć ile to jest procent? |
Cytat:
Cytat:
Aha, co prawda pisałem o tym, że ajPady uzyskały 2/10 w teście rozbieralności/naprawialności, jednak poniżej filmiki o tym. Warto obejrzeć dla samej kobiety, która o tym mówi ;) iPad Mini 2/10 Nexus 7 7/10 Trzeba przyznać, że przy Nexus'ie się jakoś bardziej ożywiła ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I z tym czytaniem to do yahola było. Kiedy Pali się ustosunkujesz do filmików, które miałeś za karę obejrzeć ? ;p ;) Pamiętaj, że mi obiecałeś! :) Czasu miałeś dość... Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak, to złośliwość i parodia czegoś o czym Bartez mówi. Cytat:
Cytat:
Poza tym przeczytałem. Cytat:
Chociaż ja nie za bardzo wiem jak ten program działa. Jak dla mnie twój język, na poziomie samego tekstu jest przejrzysty i czytelny. Jedynie coś jest nie tak z wyrażonym w języku sposobie podejścia do dyskusji. Cytat:
A, pocytowałem sobie :D |
Tak żebyś w końcu się odpier...wiastkował od mojego stylu to proszę:
Cytat:
Tak więc przestań offtopikować i zacznij odnosić się do tematu. Jeżęli tekst jest na tyle prosty, że dzieci w wieku 7-8 lat będą go rozumiały to nie widzę przeszkód abyś go przeczytał. Co prawda nie nadaje się on do książki, ale nawet maluch go zrozumie, a o to tutaj chodzi. W tym temacie jest pięknie ukazane to o czym pisałem - bronienie na siłę Apple, oraz dorabianie ideologii do czego się tylko da - http://myapple.pl/content/3963-phil-...ptycznych.html Jest tam kilka głosów rozsądku, jednak to wciąż za mało. Zło zbiera ogromne żniwa :D |
Hmm, wkleiłem całość postu andiego, a później kilka poszczególnych akapitów i wychodzi niezmiennie:
- język zbyt prosty (szkoła podstawowa) albo - język zbyt prosty (gimnazjum). Wkleiłem dla porównania kilka swoich postów z tego tematu i wychodzi: język zalecany do publicznej komunikacji (standard plain language). Miło. //edit W swoim poscie zamieniłem puste miejsce po emotikonkach kropkami i wychodzi, ze gimnazjum. Ten post (kropka na końcu tekstu i na końcu przedostatniego zdania): Cytat:
|
Ja z innej beczki. Czy aplikacja w iOS może odczytać coś z flasha telefonu? Jeśli nie bezpośrednio to czy może odczytać jakąś fotę lub muzykę z bibliotek?
|
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:59. |