Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 11.11.2012 21:45

Cytat:

Napisany przez M@X
To nie jest normalne dzialanie - Windows instaluje sie na VM, przez Boot Camp lub (najlepsze rozwiazanie) nie instaluje sie wcale.

Teza nieprawdziwa. Znalazła się przynajmniej jedna osoba, która instaluje to w inny sposób. Gdyby wejść na forum MyApple to takich osób znajdzie się jeszcze więcej.

Cytat:

Nikt nie kupuje Maka po to by instalowac na nim Windows...
Teza nieprawdziwa. Są osoby, które zaraz po jego kupnie wgrywają system Windows. Wystarczy się przejechać po forach o tematyce Apple.

Tak czy siak jestem ciekaw jak potoczy się to dalej.

@yahol to prawda co niżej napisane?
Cytat:

Boot Camp does not work on Mac OS X Lion if more than three primary OS X partition exists on the target hard drive. Since on Mac OS X Lion, the Mac operating system itself consumes 3 partitions (EFI, Mac OS X, and Recovery), effectively there can only be one partition other than Boot Camp. Thus, for example, it is not possible to create a data partition.

Cytat:

Napisany przez Patrix
Ciekawe jest to, że za każdym razem jak komentuję jabłko, osoba cytowana traktuje to jako personalny strzał w pysk(?)

Po zakupie sprzętu Apple stajesz się jego obrońcą na każdym froncie :D

yahol 11.11.2012 19:06

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1229667)
To nie jest normalne dzialanie - Windows instaluje sie na VM, przez Boot Camp lub (najlepsze rozwiazanie) nie instaluje sie wcale.

Dzialanie Miska4 (instalacja Windows na Macu bez skorzystania z dobrodziejstw architektury OS X) to jego wlasny kaprys. Nikt nie kupuje Maka po to by instalowac na nim Windows...

Och! Ja aż tak ortodoksyjne nie jestem :)
Choć, przyznam, w pełni zgadzam się z powyższą wypowiedzią :)

M@X 11.11.2012 19:02

Dzialanie Miska4 (instalacja Windows na Macu bez skorzystania z dobrodziejstw architektury OS X) to jego wlasny kaprys. Nikt nie kupuje Maka po to by instalowac na nim Windows...

andy 11.11.2012 18:59

Może niech podepnie pena do portu USB, który umożliwia również ładowanie (nawet netbooki za 700zł mają). Jeżeli jednak takich portów on nie posiada i jedyne wyjście jest jak napisał yahol podłączenie zasilania sieciowego podczas bootowania to niezły fail.

@Misiek może sprawdź jeszcze jeden pendrive. Wiem, że to zbyt proste aby było prawdziwe ale czasami tak jest, że problem leży w miejscu gdzie go się najmniej spodziewamy.

btw, gdzie ta intuicja? Macki miały być podobno super intuicyjne, osoba bez wiedzy na ich temat ponoć może ich używać - taka malutka złośliwość na koniec ;)

yahol 11.11.2012 18:49

Cytat:

Uzus jest taki, że obecnie zapis małą literą stał się niemal normą (por. chociażby wywiady prasowe, w których do udzielającego wywiadu adresata dziennikarz zwraca się małą literą; wyjątkiem są nestorzy i osoby z dużym prestiżem), i ja to popieram. Wielka litera jest odbierana jako już archaiczna, w związku z tym zwracanie się w ten sposób do odbiorcy.
Ergo - forma pisania Twój, twoje etc, z malej litery, jest formą dopuszczalną i stosowaną.
Gdyby było inaczej - zwracał bym się do Ciebie - z bardzo dużej litery :)

Patrix 11.11.2012 18:40

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1229660)
jękolenie, nie ma dla mnie żadnego merytorycznego sensu :)

Dziwne, żeby miało sens skoro nie kieruję tego personalnie.
Za pomoc dziękuję, a powyższy komentarz także nie ma dla mnie sensu.
Ciekawe jest to, że za każdym razem jak komentuję jabłko, osoba cytowana traktuje to jako personalny strzał w pysk(?)
albo "jękolenie", to także Was zdradza jako grupę.

Druga sprawa popraw pewne rzeczy bo kultura wymaga używania czasem dużych liter:).

yahol 11.11.2012 18:28

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1229657)
wypraszam sobie..
mnie by szlag trafił gdyby komp za 8 koła nie był idealny.

OK!
Takie jest twoje zdanie i jako takie je szanuje.
I jeżeli kiedykolwiek będziesz miał Maca, chętnie pomogę i ochronię cie - zapewne - przed nagłym zgonem.
Dopóki jest inaczej - wybacz - ale twoje jękolenie, nie ma dla mnie żadnego merytorycznego sensu :)

Patrix 11.11.2012 18:08

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1229655)
Problemy techniczne - tak.
Jakieś urojenia i wydziwianie - nie.

wypraszam sobie..
mnie by szlag trafił gdyby komp za 8 koła nie był idealny.

yahol 11.11.2012 18:01

Sorry Patrix - na tym poziomie nie dyskutuje.
Problemy techniczne - tak.
Jakieś urojenia i wydziwianie - nie.

!Misiek4 - coś ruszyło?
Może jednak bootowanie z SuperDrive?
I IMHO - z BootCampa jednak jest po Bożemu :)

Patrix 11.11.2012 17:09

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1229645)
Jedynym możliwym problemem podawanym przez support, jest brak prawidłowego zasilania, podawanego na pena.

amazing!!
przepraszam.. nie mogłem się powstrzymać:P w wersji pro taka wada jest karygodna.

sobrus 11.11.2012 11:42

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1229584)
Z tą kostką pamięci to też było stanowcze stwierdzenie Billa, że "640 kiklo pamięci wystarczy każdemu." :D

Aale to jeszcze nic w porównaniu z tym co powiedział Thomas Watson :D

Cytat:

"I think there is a world market for maybe five computers"
Dziś to nie starczyłoby chyba nawet na porządną lodówkę :szczerb:

Yossi 11.11.2012 08:30

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1229388)
Mam nadzieję, że zorganizujesz więcej konkursów.

Tylko byś nagrody lepsze zabezpieczył, na przykład proponuję kostkę 640 kilo RAM albo tę książkę z '94, gdzie Bill jasno udowadnia, że Internet nie ma przyszłości.

Z tą kostką pamięci to też było stanowcze stwierdzenie Billa, że "640 kiklo pamięci wystarczy każdemu." :D
Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1229421)
Przyjmuje uścisk :przybij5:

Po prostu lobie Koftę, a nawet kiedyś poznałem osobiście.
W okolicznościach które ..... pominę :drinking: milczeniem :P

Tylko pozazdrościć znajomości. I podziwiać, że w ogóle coś pamietasz z tego spotkania :>

Co do standardów obsługi, ka uważam, że w ciągu ostatnich lat wiele się zmieniło. Ja znacznie lepiej czuje się obsługiwany w małych, osiedlowych sklepikach, czy nawet w pobliskich dyskontach, gdzie mnie dobrze znają i gdzie "dzień dobry, dziękuję,do widzenia" są na porządku dziennym. Coraz częściej unikam dużych, sieciowych sklepów, gdzie znalezienie jakiegokolwiek kompetentnego personelu graniczy z cudem i gdzie nikt nie ma dla mnie czasu.

pali 10.11.2012 22:58

W moim Społem Pelcowizna są niezmiernie miłe panie i nawet Dzień Dobry mówimy sobie na ulicy. W Figaro też bardzo miłe i nieraz 30 minut tam stoję o 4 rano na pogaduszkach i gorącym kotlecie mielonym ;) A Ula jest bardzo ładna i ślicznie mówi po polsku.

Natomiast taka obsługa o której mówi Reetou kojarzy mi się z brakiem kompetencji ;) Nie lubię. Wolę fachowców starego typu.

ed hunter 10.11.2012 22:50

Jak chcesz, żeby każda obsługa wydawała Ci się miła i profesjonalna, to zrób zakupy w Społem, kiedy zmianę mają tam stare larwy czekające do emerytury, potem wszystko i wszędzie będzie piękne. ||

Reetou 10.11.2012 22:31

Odwiedziłem dzisiaj iSpot'a, a tak, żeby sobie pooglądać... Sprzęt jak sprzęt, ale zostałem miło zaskoczony obsługą. 'Dzień dobry' to w tej chwili mówią w większości tego typu sklepików, więc szoku nie było, ale dalej personel nie narzucał się jakimś 'może w czymś pomóc', choć z drugiej strony jak zauważyłem, cały czas starali się być w pobliżu (w razie co), natomiast jak wychodziłem zaskoczyli mnie zupełnie mówiąc 'do widzenia'. Miło, wreszcie jakiś wyższy standard obsługi klienta. Nie to co w BRW, gdzie zapytany sprzedawca sprawiał wrażenie ciężko obrażonego, że klient zawraca mu cztery litery mimo, że zostawiłem w sklepie niemały pieniądz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36.