Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

sobrus 19.08.2012 09:56

no to tym bardziej nie poprawią, skoro mogą wypromować swoją usługę :sciana:

andy 19.08.2012 00:08

Odpowiedź w stylu Apple ;)
http://www.phonearena.com/news/Apple...essage_id33424
Cytat:

"Apple takes security very seriously. When using iMessage instead of SMS, addresses are verified which protects against these kinds of spoofing attacks. One of the limitations of SMS is that it allows messages to be sent with spoofed addresses to any phone, so we urge customers to be extremely careful if they're directed to an unknown website or address over SMS."-Apple's statement

Kris 14.08.2012 12:16

A na golasa strzyże? :szczerb:

Zetoxa 14.08.2012 12:06

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1218673)
Gdyby się uparł mógłby pewnie o zarządzanie sektą posądzić własną fryzjerkę :>

ty masz własną fryzjerkę :wow:
burżuj :>

sobrus 14.08.2012 11:38

Nie odwracaj kota ogonem. Apple też nie lubię więc obrażać się nie zamierzam.
Sam zacząłeś temat "religijny", ja tylko proszę o więcej pomyślunku zanim się coś wklei.
Najpierw "tylko" prowokujesz wklejając marnego arta, a potem przepraszasz za głupi żart.

I czemu to ma służyć? :hmm:

No tak fanatycy Google mają inne argumenty. "Nie jest idealny ale jest lepszy".
Tak czy inaczej sprowadza się do tego, że "moja racja jest najmojsza, a Twoje jest gorsze od mojego".
Można powiedzieć, że Android jest uberemejzing.

I jeszcze "zrobie wszystko żeby to udowodnic, wytkne każdą wpadkę, wydam każdy cent, jestem gotów pójść na wojnę ...."... Gdzieś to już słyszałem ;)

Problem w tym że o argumentach merytorycznych wiele mówią, a mało ich przytaczają (wiem - fanatycy Apple też nie są lepsi bo wszystko jest emejzing i nie ma o czym mówić)

Najważniejsze żeby pokazać że ma sie najfajniejszy rower na osiedlu.
Właśnie wyczytałem że rower sąsiada ma o 2% mniej wytrzymałą ramę! PWNED!!!
:hahaha:

edit btw
Jeżeli kogoś interesuje moja prywatna opinia, to dla mnie jako produkt końcowy zdecydowanie i tylko Android. No i ... co z tego? :hmm:.
Moge oczywiscie podyskutować dlaczego tak zarówno z fanatykami Apple jak i Google - ale od razu mówię że dyskusja by była merytoryczna i bardzo krótka :>

Yossi 14.08.2012 11:26

Cytat:

Nie uważacie że przesadzacie z nagonką na Apple?

Może niektórzy powinni się zarejestrować w sekcje antyappleizmu?
Albo zorganizujcie Wyprawę Applową, gdzie posiadaczy iPhone będziecie palić na stosie, jeżeli nie nawrócą się na wiarę w jedynie słusznego Androida.

Skąd taka nademocjonalna reakcja? Czy każde stwierdzenie, że Apple może jednak nie jest takie do końca idealne musi wywoływac aż taką obronę jedynie słusznych wartości? Android mi lata i powiewa. Używam tego, co działa i co jest tańsze niż konkurencyjne. Nie zwracam uwagi ani na nazwę producenta, ani na mityczny emejzing.

Cytat:

Bo jest lepszy i jedyny dobry. A jego wyznawcy (nie owce) dokonują świadomego wyboru - mogą mieć od Google albo od Google.

No , stwierdzenie, :jedyny dobry", czy też częściej "idealny" to domena użytkowników zupełnie innego systemu. Z Googlem mam do czynienie tylko tyle, że używam wyszukiwarki.

Warto zauważyć, ze dałem tylko jedno - ironiczne i prześmiewcze - zdanie komentarza do tego artukułu. Jeśli mój zart kogoś uraził to przepraszam, Do meritum tego tekstu w ogóle sie nie odniosłem.

sobrus 14.08.2012 11:13

Osobiście nie spotkałem się nigdy z zakazem krytyki Apple ani żadnego innego urządzenia elektronicznego. Było Atari vs Commodore, Amiga vs ST, Playstation vs Saturn i wciąż się nic nie zmieniło.

Oczywiście nie zabraniam nikomu sie "produkować", jeżeli ktoś lubi tracić czas na bzdety, tym bardziej że poziom wklejanych tekstów jest często bardzo niski.
W powyższym tekście nie ma ani jednego konkretnego argumentu, tylko bełkot mający pokazać Apple w złym świetle.
A nawet tak ostatnio popularne "wpadki patentowe" po bliższym obejrzeniu okazują się w 70% wymysłem pismaków.
To nie jest śmieszne, to jest manipulacja.

Cytat:

Jednak porównując go do Apple uważam, ze wypada o wiele lepiej - oczywiście każdy może mieć na ten temat inną błędną opinię
Dobrze, że zachowałeś odrobine samokrytyki i sam przyznałeś że Twoja opinia jest błędna :>

Google NICZYM nie różni się od apple. Jedynie sposobem pozyskiwania grubych pieniedzy.
Już nie raz udowadniało, że nie liczy się ze słabszymi, a jeżeli coś "wspiera" - robi tylko po to aby uzyskać dostęp do nowych regionów gdzie może uzyskać praktyczny monopol na usługi.
I to raczej na jego zyski w internecie pracują miliony wolontariuszy z ruchu FOSS, którzy nie dostają za to złamanego grosza.

Jeżeli już ktoś ma ochote coś propagować czy bronić, to zdecydowanie lepiej być za GNU/FOSS, niż za Google.
Oni przynajmniej rzeczywiście mają jakiś szczytny cel.

Nawiasem mówiąc Apple ma wciąż duży wkład w open source, że wymienie tylko WebKit, CUPS czy Clang, nie jest więc tak 100% zamknięta.

Polecam lekturę:
http://www.apple.com/opensource/

Nie jest tak trudno w typowej dystrybucji Linuksa znaleźć coś od Apple. Z kodem od Google jest trudniej, poza oczywiście Chrome.

andy 14.08.2012 11:01

Cytat:

Napisany przez Sobrus

Albo zorganizujcie Wyprawę Applową, gdzie posiadaczy iPhone będziecie palić na stosie, jeżeli nie nawrócą się na wiarę w jedynie słusznego Androida.
Bo jest lepszy i jedyny dobry. A jego wyznawcy dokonują świadomego wyboru - mogą mieć od Google albo od Google.
Wszystko jest dobre o ile pochodzi od Google, źródła dobroci i wszystkiego za darmo. Amen.

Odpowiem za siebie. Nie nie uważam abym przesadzał. Wieki pisało się o Apple tylko i wyłącznie pozytywnie, nawet drobna krytyka była zakazana i ubijana u źródła.

Dlatego w tym temacie zamierzam wspominać o każdej wpadce, każdym durnym pomyśle. Jeżeli to komuś przeszkadza to jego problem.

Nie mam nic przeciwko użytkownikom sprzętu marki Apple, natomiast mam wiele przeciw fanatykom i tej firmie.

Po drugie nigdy nie twierdziłem, że Google jest święte. Jednak porównując go do Apple uważam, ze wypada o wiele lepiej - oczywiście każdy może mieć na ten temat inną błędną opinię ;)

Tak poważnie to nie zabraniam nikomu pisać o wadach Windowsa, Linuksa, Androida, pluszowych misiów itd.
Wisi mi to jeżeli ten ktoś potrafi poprzeć swoje argumenty czymś więcej niż "bo tak jest". W innym przypadku zamierzam podjąć dyskusję z taką osobą i pokazać jej, że się myli.

Co do samego tekstu zacytowanego przez Yossiego to sam nie wiem, dziwnie mi się go czytało.

sobrus 14.08.2012 10:44

Bo jest lepszy i jedyny dobry. A jego wyznawcy (nie owce) dokonują świadomego wyboru - mogą mieć od Google albo od Google.
Mogą mieć też pocztę w dowolnej domenie, o ile jest to domena google.com

Wszystko jest dobre o ile pochodzi od Google, źródła dobrych pomysłów i wszystkiego za darmo. Amen.

Przeczytałem nawet całość tego marnego tekstu i nie bardzo rozumiem co autor chciał przekazać. Że widzi świat w krzywym zwierciadle? A może jest psycholem?
Gdyby się uparł mógłby pewnie o zarządzanie sektą posądzić własną fryzjerkę :>
Która nie nazywa się fryzjerkę, ale stylistką. I jest ubrana w uniform. Wysyła pracownice do seminarium L'oreal, a jej lokal, tzn świątynia stylu, jest otwarta codziennie od 8 do 18.

To straszne.

Faktycznie ubolewam nad losem sprzedawców apple. 12 dolarów za godzinę czyli 7300zł miesięcznie za pracę nie wymagającą żadnych kwalifikacji, tylko podawanie tego co klient i tak chce kupić, a w razie pytań trzeba znać aż trzy modele oparte o ten sam system - to rzeczywiście wyzysk straszny oraz niewolnictwo XXI wieku.
Zapłaczmy nad ich losem.

Yossi 14.08.2012 09:37

http://biznes.interia.pl/raport/kryz...e,1819423,5429

Appliści, co Wy na to?

Oczywiście, mamy w Polsce wolność wyznania, ale może warto po prostu zarejestrować Applizm jako religię i wtedy będzie jasna sytuacja?

Patrix 11.08.2012 12:51

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1218356)
Czyli użytkownicy sprzętu Samsunga są bardziej ekskluzywni :)

tak! k***a andy powinni to użyć w reklamie...

andy 11.08.2012 12:19

Cytat:

Apple sprzedało w USA 5,7 miliona tabletĂłw, Samsung 37 tysięcy... ^_^
Czyli użytkownicy sprzętu Samsunga są bardziej ekskluzywni :)

ed hunter 11.08.2012 08:57

Przeciętny Amerykanin nie wie gdzie jest Europa...

woitas 11.08.2012 07:23

Apple sprzeda***322;o w USA 5,7 miliona tabletĂłw, Samsung 37 tysi***281;cy... ^_^

Wys***322;ane z mojego MT11i

sobrus 10.08.2012 21:37

Za to 10.8 jest nawet do dwóch razy szybszy w grafice 3D niz 10.7 :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36.