![]() |
Czas na kolejne ploteczki -> http://niebezpiecznik.pl/post/apple-...-mountain-lion
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wszyscy iphonowi artyści z Flickr i Photobucks - więcej pokory i więcej nauki pls. Czy naprawdę nie uważacie, że reklama typu :" kup nasz gejfon, a zostaniesz profesjonalnym fotografem" jest po prostu nieuczciwa? |
Annie Leibowitz i inni fotograficy to nie tylko aparat + fotograf. To często również ogromne zaplecze wizażystów, makijażystów, pomocników, dekoratorów itp. itd.
|
Cytat:
|
Obsługa aparatu wcale nie jest tak straszna, żeby się bać lustrzanek.
Jeżeli masz kompakt z trybami PASM i je rozumiesz to w zasadzie większość już znasz. Najczęściej i tak się korzysta z A - więc to nie jest tak, że co 2 sekundy trzeba zmieniać magiczne ustawienia. Za to efekt regulacji A jest znacznie lepiej widoczny na lustrzance. Prawdą jest jednak, że opanowanie starego aparatu do perfekcji daje niezłe rezultaty. W moim przypadku jest to ok 2 lata. Chyba już poznałem LX5, choć niedawno doczytałem ciekawe rzeczy... |
Marzy mi się coś w stylu Nikon D90 (z wybranym przeze mnie szkłem - nie kitowym), jednak nie kupię, bo jak na raazie moje umiejętności są zbyt małe na taki sprzęt.
Kupię dopiero, jak się nauczę wyciskać wszystko z tego sprzętu co mam. Samo lansowanie się zółtym paskiem jakoś mnie nie jara. |
Cytat:
A przecież nie o to chodzi, aby ciężką pracę i kreatywność marnować słabym sprzętem. Nie wszystko też da się telefonem sfotografować. Oczywiście istnieje techniczna możliwość zrobienia telefonu z dużą matrycą i wymiennymi szkłami - ale wtedy będzie słabym telefonem. Taki Nikon D80 z funkcją dzwonienia :> Co do Panasonica G5 to sprawa jest śliska, ponieważ ten aparat robi zdjęcia dokładnie z jakością lustrzanki i w typowych amatorskich warunkach lustro nie ma nad nim przewagi. Jednak w sporcie wszystko rozbija się o szybkość EFV oraz AF. Panasonic chciał pokazać, że zrobił na tym polu postęp. Jeżeli faktycznie zrobił - to zdjęcia będą świetne. Ale to już wywołało szum, będący częścią kampanii reklamowej. |
Cytat:
Ty mi lepiej powiedz, czy już zamówiłeś nowego iPhone (iphone 5? The new iphone?) |
Cytat:
Wg mnie - ŻADEN telefon nie nadaje się do robienia zdjęć. Tu odsyłam do książek mojego fotograficznego guru - Scott'a Kellby'ego (nawiasem mówiąc - znawcy i wielbiciela Apple), który podaje definicję odróżniającą "zdjęcie" od "fotki", Cytat:
Wszystkim tym, którzy uważają, że telefonem z obiektywem o średnicy 0,000002 mm są w stanie robić artystyczne zdjęcia, życzę rychłego powrotu do zdrowia. I jeszcze raz podkreślam - nie ma to nic wspólnego z tym, czy innym producentem sprzętu. |
|
Uśmiałem się. Szkoda, że to tylko zmyślone :)
btw, wiecie jak się będzie nazywał nowy iP? - iPhone 5Sony Edition :D |
ale zenua
|
Raz na kwartal chyba moge cos wkleic ;-). Zwlaszcza, ze Conan jak zwykle w formie :-D!
http://www.youtube.com/watch?v=YciM_54HzZk |
Cytat:
|
@woitas a czy ja kiedykolwiek podnicałem się faktem ile jest aplikacji w Google Play? To Max ciągle o tym pisał.
Kiedyś zrobiłem mu malutki test, aby mi wypisał bodaj 100 aplikacji, które są wartościowe - zrobił to z wielkim trudem. Myślę, że przy 1% by się załamał ;) Tak więc miałem racje pisząc wcześniej, że liczba aplikacji wcale nie jest czymś czym można się podniecać. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:20. |