Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

demek 06.01.2012 15:23

jedna uwaga

- kto wdrozyl ciq w iphonie? wg tego co od dawna mowi max tylko i wylacznie apple moglo to zrobic...

no dobra...dwie uwagi

- kto wdrozyl ciq w sluchawkach? google? nie. htc? nie. zrobili to operatorzy...

nic wiecej chyba dodawac nie trzeba

yahol 06.01.2012 15:20

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1195958)

Miales racje, yaholu drogi... Olewam ten temat, bo to nie ma sensu...

Nadal bede pomagal w tematach, w ktorych moja wypowiedz moze sluzyc komus pomoca...

Ale o Apple wole jednak dyskutowac na MyApple... Tu jest to bezcelowe...

Ja pójdę nieco dalej, postaram się, i to moje noworoczno-trzykrólowe, postanowienie:
-nie bełkotać więcej na tym forum!
No chyba, ze moja nabyta z wiekiem skleroza, tudzież natrętna chęć wtrącania się w nie swoje sprawy, zwycięży.

"Pomagających" tu jest tylu, ze jednego mniej, nie zaszkodzi.

Na MyApple dla odmiany panuje przegięcie w druga stronę, wiec od pewnego czasu mniej tam bywam, a nie udzielam się prawie wcale.

palikot 06.01.2012 14:50

Cytat:

Wszystkie skarby Watykanu są już dawno spakowane
666 wagonów na stacji Babilon Zentrale
Czy yaholu blekotu zażywa, to ja nie wiem,
ale jak dla mnie wyraża się on najprzejrzyściej z kolektywu. Serio.

Może mamy podobną średnicę dziur w durszlaku.

Cytat:

Wielka kosmiczna ekspedycja dawno już przygotowana
663 rakiety polecą na Aldebarana
W iPhone CIQ było wdrożone prawidłowo.
W którymś tam chińskim czy koreańskim klonie: nieprawidłowo.

Ale tu nie dogadamy się.

Cytat:

Moja dziewczyna jest prostą wiewiórką
Zgłoszę Ciebie do raportu u samego nadzorcy Reetou, jeśli nie zaprzestaniesz używać określeń typu: bzdura, bełkot, klocek etc

A ma nowy pasek.

demek 06.01.2012 14:25

zgadzam sie z toba. jest kompletnie bezcelowe.

bo sam sobie przeczysz i nie potrafisz tego zobaczyc.

coz, wiedzialem, ze karmienie innych chlamem i naciaganie malo znaczacych odpowiedzi kiedys sie obroci przeciwko tobie. i nadszedl ten dzien...

M@X 06.01.2012 14:10

k***a

:wow:

:bla:

:jupi:

Miales racje, yaholu drogi... Olewam ten temat, bo to nie ma sensu...

Nadal bede pomagal w tematach, w ktorych moja wypowiedz moze sluzyc komus pomoca...

Ale o Apple wole jednak dyskutowac na MyApple... Tu jest to bezcelowe...

demek 06.01.2012 13:57

@andy

wyjasnie ci dlaczego axa o nie boli. ma cie za hejtera, ktorego:
- nie stac na iphone
- nie rozuiesz filozofii apple wiec nie mozesz w pelni wykorzystac iphona i nie mozesz go tez lubiec
- to, ze dla ciebie sa wygodniejsze interfejsy, funkcje itd nie ma znaczenia bo wg niego ios jest najlepszy a ty jestes...ty nie mozesz po prostu tego dostrzec

:czar:

andy 06.01.2012 13:47

Cytat:

Napisany przez Demek
max sie nie odniesie bo nie ma ochoty (czytaj argumentow).

Tak też myślałem :) Nieźle to musi go boleć ;)

Cytat:

Napisany przez yahol
Momenty były ??? !!!

Przeglądam, bo absurdalność dyskusji i postaw, co poniektórych, przywraca mi wiarę w człowieka :)

Do czego konkretnie pijesz? Wybacz ale z twojego bełkotu nic a nic nie rozumiem, zresztą nie tylko ja...

Cytat:

Napisany przez pali
Tia, jak się okazało,
że to w Androidzie był problem z CarrierIQ, a nie w iPhone, jak się z początku wydawało,
to Ty argumenty ad personam i ordynusy, a andy zacytował pół kolektywu.

Bzdury opowiadasz. CarrierIQ nie ma nic wspólnego z Androidem. To telekomu z USA go wrzucały do sprzedawanych słuchawek. To nie Google go tam umieściło.
Natomiast kto inny jak nie Apple wrzuciło go do iOS? Krasnoludki?

Cytat:

Ale nie przejmujcie się, siła PR jest wielka :)
Się w święta spotkałem z Amerykaninem i to geniuszem a nie przygłupem, puknąłem w jego telefon z napisem HTC Verizon i powiedziałem: "śledzą cię", a on na to "przecież to w iphone był problem" :) No ale on natychmiast odpalił sieć i w minutę stwierdził, że mam rację, a jego PR oszukał.

Teraz Andy mnie zacytuj i zapytaj co moja anegdotka ma wspólnego z tematem.
Dalej powielasz bzdury. Jest tak jak napisałem wyżej. Zresztą wierz w co chcesz..

##############
Ploteczki na temat Apple. Co prawda luka mało groźna ale warto o niej wspomnieć ;)

Cytat:

Ade Barkah podczas testów świeżo zainstalowanego oprogramowania iOS 5 zauważył, że wprowadzona w najnowszym oprogramowaniu funkcja ekspresowego uruchamiania aplikacji Aparat z lock screenu nie do końca działa tak, jak Apple sobie to wyobrażał. W założeniu wszystko ma działać tak: jeśli ktoś uruchomi ***8222;ekspresowy aparat***8221;, w aplikacji widoczne będą zdjęcia zrobione wyłącznie w tym trybie i tylko podczas bieżącej sesji - dostępu do zgromadzonych wcześniej multimediów nie ma.
Można jednak to ***8222;zabezpieczenie***8221; obejść. Jak odkrył Barkah, jeżeli ktoś zechce uzyskać dostęp do biblioteki zdjęć w ***8222;ekspresowym aparacie***8221;, wystarczy, że wcześniej zmieni datę w urządzeniu, na przykład na rok wstecz. Wówczas funkcja zwariuje i bez najmniejszych problemów zostanie wyświetlona zawartość biblioteki zdjęć.
http://simblog.pl/blad-w-ios-5-umozl...zie-urzadzenia

A tutaj informacja jak można obejść piaskownicę w OSX :)

Cytat:

Ominięcie Sandbox

Przypomnijmy, sandbox w Mac OS X umożliwia programistom na dokładne zdefiniowanie jakich zasobów i praw potrzebuje aplikacja. Niebawem Apple nie będzie przyjmował do Mac App Store aplikacji, które nie są sandboksowane.
Sandbox ma jednak błędy, które pozwalają na ***8220;wyskoczenie***8221; z piaskownicy. Przykładowo, profil ***8220;no-network***8221; (kSBXProfileNoNetwork) blokujący aplikacji możliwość dostępu do internetu można obejść przez wykorzystanie Open Scripting Architecture i komunikację z inną aplikacją, np. Terminalem, który wykona odpowiedni skrypt.
osascript -e 'tell application "Terminal" to do script'
Efekt: mimo, że uruchomiony przez ***8220;sandboksowaną***8221; aplikację, Terminal nie dziedziczy restrykcji.
Podobny problem został zgłoszony Apple już w 2008 roku przez Charliego Millera.

Jak tam bateria w najnowszym iOS? :D

palikot 04.01.2012 13:01

Tia, jak się okazało,
że to w Androidzie był problem z CarrierIQ, a nie w iPhone, jak się z początku wydawało,
to Ty argumenty ad personam i ordynusy, a andy zacytował pół kolektywu.

Ale nie przejmujcie się, siła PR jest wielka :)
Się w święta spotkałem z Amerykaninem i to geniuszem a nie przygłupem, puknąłem w jego telefon z napisem HTC Verizon i powiedziałem: "śledzą cię", a on na to "przecież to w iphone był problem" :) No ale on natychmiast odpalił sieć i w minutę stwierdził, że mam rację, a jego PR oszukał.

Teraz Andy mnie zacytuj i zapytaj co moja anegdotka ma wspólnego z tematem.

demek 04.01.2012 11:56

@andy

max sie nie odniesie bo nie ma ochoty (czytaj argumentow). przeciez nie bedzie sie wdawal w dyskusje, ktora przegra....lepiej nazwac kogos zlodzieje, wejsc do nory i wyjsc jak wszyscy zapomna. trzeba przyznac, ze to swietna taktyka.

yahol 02.01.2012 12:50

Cytat:

Napisany przez palikot (Post 1195435)
Foto z G+ od Mike Elgan
@yahol,
jako że jestem głupkiem, to tak sobie myślę, że to o mnie mówisz, że ja jestem głupi, ale jako że jestem głupi, to w sumie nie jestem pewien i mi smutno, więc mógłbyś mówić wprost do których poniektórych pijesz

Twoja interpretacja moich postów przestraszyła mnie :)
Wybacz, ale nawet nie pomyślałem o tobie, pisząc to co napisałem.
Wiec niech nie będzie ci smutno, bo nie ma powodu. :)
Zresztą, zobacz co mam pod awatarem i nie bierz wszystkiego tak dosłownie :)
Za głupka, to ja tu robię, bo na błazna, to jestem za mało inteligentny.

palikot 02.01.2012 00:58

Foto z G+ od Mike Elgan

Młody Jobs:
https://lh4.googleusercontent.com/-M...w359/jobs1.jpg

Nowy model ładowarki słonecznej:
http://www.design-3000.de/out/pictur...efenster_1.jpg
Do kupienia tu, za 50 euro

@yahol,
jako że jestem głupkiem, to tak sobie myślę, że to o mnie mówisz, że ja jestem głupi, ale jako że jestem głupi, to w sumie nie jestem pewien i mi smutno, więc mógłbyś mówić wprost do których poniektórych pijesz

yahol 01.01.2012 23:53

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1195042)

czy zerżnął gui :)

Momenty były ??? !!!

Przeglądam, bo absurdalność dyskusji i postaw, co poniektórych, przywraca mi wiarę w człowieka :)

andy 30.12.2011 09:50

Dziwne bo myślałem, że forum dyskusyjne służy do dyskutowania. Fanatycy Apple wolą nie widzieć pewnych faktów...

Poniżej fragment z pewnego blogu o Apple :D

Źródło http://www.mackozer.pl/2011/12/29/wo...-z-wiatrakami/

Cytat:

Mieliśmy już z resztą przykład takiej wojny niemal na śmierć i życie, jaką Apple wytoczyło Microsoftowi. Można się spierać czy Gates także inspirował się dziełem stworzonym w laboratorium Xerox PARC czy zwyczajnie zerżnął pomysł od Apple. Koniec końców to przecież Windows wygrał.
A Jobs się inspirowal, czy zerżnął gui od Xeroxa? :)

M@X 30.12.2011 09:16

Nie chce mi sie nawet czytac - pisal o tym Bartez kilka stron wczesniej. Zreszta ja tez pisalem, ze na ogol wklejam tu ciekawe linki - w dyskusje nie bede sie wdawal biorac przyklad z Yahola, bo to nie ma sensu ;-).

Nowy iPad prawdopodobnie na styczniowym Macworld : http://myapple.pl/content/2566-dwa-n...-styczniu.html

andy 30.12.2011 09:10

Cytat:

Apple prezentuje swoją "innowacyjność" w najczystszej formie - stara się w amerykańskim urzędzie opatentować funkcję, która już od jakiegoś czasu jest używana przez system Android 4.0 Ice Cream Sandwich (np. w Galaxy Nexus). Chodzi oczywiście o funkcję odblokowywania urządzenia poprzez detekcję wizerunku twarzy.

Niestety Amerykański Urząd Patentowy nie interesuje się tym, czy ktoś już wcześniej używał daną funkcję - według amerykańskich urzędników wynalazcą danego patentu jest osoba/instytucja, która pierwsza złoży stosowne papiery. Wszystko wskazuje więc na to, że Apple pozyska ten jakże bezsensowny patent i zapewne kiedyś użyje go podczas sądowych batalii.
Ciekawe jak wyglądają szczegóły tej sprawy...
http://opda.pl/artykuly/rozne/1624-patentowy-nonsens-apple-chce-opatentowac-funkcje-odblokowywania-urzadzenia-za-pomoca-detekcji-twarzy

@Max odniesiesz się do tego co napisałem wcześniej?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44.