Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

yossi 24.09.2011 22:53

Nikt mi niczego na razie nie doradził. Po prostu jak siedzę w IT od 20 lat tak nigdy nie miałem w reku tabletu ) i nie zamierzam).
Android czy Windows 8 , którego o ile mi wiadomo jeszcze nie ma) zupełnie mi nie przeszkadza, z każdym spokojnie sobie poradzę, natomiast jest kwestia jego przyszłej użytkowniczki.
Bo przecież iPoda to się wyjmuje z pudełka i wszystko od razu działa - prawda? Może się wypowiedzą fani Apple?

nemka 24.09.2011 21:49

@yossi Niech nie kupuje ajpada :) Będzie, że się kompletnie nie zna na sprzęcie. Poza tym wstyd to wyciągnąć przy ludziach.
- Łeeee, ajpad. Zrób nam fote hehehehe.
- Wyśle Ci coś przez blutucz, jak to się nie da?
- Mam świetne zdjęcia na penie, aaa nie masz USB hehehe
- Zaraz, czytnika kart też nie masz??
- Daj obejrzymy film... Eeee sprzedali Ci z zepsutym wyświetlaczem - hehe
- Kto Ci doradził to "coś"? Yossi?
:rotfl:

andy 24.09.2011 19:45

@yossi Windows 8.

Patrix 24.09.2011 17:32

yossi, ja bym się bał brać co innego niż androida, bardziej plastyczny jest :]

yossi 24.09.2011 16:55

Ja tabletu nie potrzebuję. potrzebny jest dla kobiety (dorosłej), do przeglądania netu, gadania na Skype, odbierania i wysyłania maili oraz do oglądania filmów online (koniecznie). Gry nieistotne.

nemka 24.09.2011 16:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1182774)
Nie miałem (i nie chcę, ale to inna sprawa), natomiast w PC World z września był pojedynek tych dwóch tabletów. Wygrał Samsung..

Większość tabletów wygrywa z iPadem2 przez nokaut techniczny - dosłownie. iPad2 to brak wszystkiego. A jego najmocniejszym argumentem jest to... że jest.
@yossi Bawiłam się paroma tabletami. iPad2 to taka zabawka, ładnie się animuje, działa już gorzej. Mirroring to porażka, za 200zł przelotka z HDMI, która pozwala na wyświetlenie na środku ekranu TV wielkości zeszytu. Można dokupić AppleTV (za cenę 2krotnie wyższą niż w USA) ale wtedy masz prawie 2sek opóźnienia, spróbuj sobie pograć w coś ;D

iPad2 to taka konsola do AngryBirds i innych gier typu wyciskanie pryszczy ew puszczanie bąków (bynajmniej nie chodzi o kręcącą się zabawkę).

Tablety z Androidem służą do pracy, posiadają zarówno odpowiednie oprogramowanie i złącza - od początku. Nie są półproduktami, które zyskują pełną funkcjonalność po dokupieniu plecaka przelotek i paru GB oprogramowania.

andrzejj9 24.09.2011 16:20

Nie miałem (i nie chcę, ale to inna sprawa), natomiast w PC World z września był pojedynek tych dwóch tabletów. Wygrał Samsung..

yossi 24.09.2011 15:17

słuchajcie, a ja tym razem napiszę jednego posta serio (łomatko do czego to doszło :'()
Czy ktokolwiek z Was miał okazje pobawic sie tym nowym tabletem od Apple (iPad2 chyba?) ORAZ tabletem od ich najbardziej znienawidzonej konkurencji - czyli Samsung Galaxy Tab 2 ?
Jeśli tak - proszę o uwagi z porównania. Tylko tym razem ludkowie - nie flamujemy OK? Tylko konkret!

Patrix 24.09.2011 15:12

Yyy... a soft jaki ?

nemka 24.09.2011 15:09

http://technowinki.onet.pl/mobile/pi...8,artykul.html

Czyli jak strollować Apple - zrobić podróbkę ajfona tak zaawansowaną technologicznie, że Apple jeszcze za 2 lata jej nie dorówna :rotfl:

Patrix 24.09.2011 14:18

Co fakt to fakt, ekspertem językowym nie jestem,
ale staram się pisać wg zasad, i z pożytkiem dla wszystkich by było, gdybyśmy się wszyscy starali :taktak:.

yahol 24.09.2011 14:10

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1182744)
Ze względu na kodowanie,

No - pewnie masz racje :)

Cytat:

ale tu możesz nawet po arabsku pisać i problemu z tym nie będzie (poza zrozumieniem) :P
Mam wrażenie, za nawet pisząc czystą polszczyzną, napotykam trudności ze zrozumieniem :)
Niekiedy, czytając niektóre posty, zastanawiam się która to Muza walnęła swoim atrybutem, piszącego, ze napisał takie coś, co nikt poza piszącym, a niekiedy nawet on sam, nie jest w stanie zrozumieć i wyłożyć na zrozumiały język :)

Reetou 24.09.2011 13:57

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1182743)
pamiętam z dawnych czasów, jeszcze, ze na IRCach i forach, pożądane i zalecane było pisanie bez znaków diakrytycznych

XXI wiek mamy, świetny sprzęt nadgryzionego japka z rewelacyjnym softem i M@X'a, który z braku innych argumentów ładuje ostrzeżenie "rażące łamanie zasad ortografii" za pojedynczy błąd "nie ładnie"... Więc jak widzę TAKIE kwiatki, to czuję, że zaraz się odwzajemnię...

nemka 24.09.2011 13:41

Owszem, bo krzaczki wychodziły, gdy nie było utf-8 ;)

Patrix 24.09.2011 13:35

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1182743)
ze względu na.... coś tam, coś tam :)

Ze względu na kodowanie,
ale tu możesz nawet po arabsku pisać i problemu z tym nie będzie (poza zrozumieniem) :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:03.