![]() |
Przywiez, poprobujemy ;-)
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
|
@m@x
co z zakladem, bo nie bede kupowal nowki iphona, sasiad sprzedaje akurat 4ke :P |
Cytat:
Cytat:
Tyle, ze mnie absolutnie i to zupełnie zupełnie, na nie nie stać !!! Zabytkowa, sprzed 1945 roku, bron biała, z dowolnego kraju, w dobrym stanie. |
Tekst dobry, yossi. Tez kolekcjonuje gadzety (tyle ze z Metal Gear Solid) i tez dam kazde pieniadze za fajna figurke ;-).
Roznica jest w wartosci uzytkowej - na figurki moge jedynie popatrzec, podczas gdy iPhone jest narzedziem do wszystkiego, ktorego uzywam codziennie ;-)! Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Nie tylko widziałem, ale mam na półce :spoko: I nie obchodzi mnie ile kosztują - jestem Fanbojem! Muszę to mieć.
|
A widziałeś figurki Darka, Yody i innych, które ostatnio pojawiły się w Empiku?
Drogie jak na kawałek plastiku (60-70 zł wzwyż), ale przyznam,że nawet fajnie zrobione :) |
Demek: nieprawda - ja zawsze chcę więcej i więcej. I nie obchodzi mnie ile to kosztuje, ważne żeby miało logo SW.
Ostatnio kupiłem kilka "oversized cards" do StarWars CCG. Nie da się z tym zrobić absolutnie nic, nawet w te karty pograć. Zapłaciłem majątek, ale jaki czad !!! To prawie jak kabelek Thunderbolt. |
ale kolekcjoner czasami tez juz czegos nie chce :P
|
Przykro mi ale znalazłem problem w tej teorii.
Kolekcjoner nie pozbywa się z trudem zdobytych eksponatów za ćwierć ceny. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o nie ma? yyyy bo tu ludzie mysla wiecej? aaaaa zle by to juz wygladalo :D Cytat:
|
Doznałem nagłego oświecenia i postanowiłem się przyznać - tak, jestem Fanboy'em :help:.
Od wielu lat gromadzę wszystko, co ma jakikolwiek związek ze StarWars (oczywiście oprócz tego najnowszego, rysunkowego gówna). Szanowni Fanboy'e Apple - kocham Was i rozumiem. W końcu przejrzałem na oczy. Przecież Wy jesteście tacy sami jak ja. Ja też jestem w stanie zapłacic każde pieniądze za najnowszy gadżet ze SW, którego jeszcze nie mam w swojej kolekcji. Mnie tez kompletnie nie interesuje, że moje figurki z postaciami z filmu są nic nie warte i nie służą absolutnie do niczego, oprócz tego, że bajerancko wyglądają na półce i wywołują powszechne WOW u każdego, kto je zobaczy. Myślę, że znalazłem dla Nas (bo mam nadzieję, że zaakceptujecie mnie w swoim gronie) lepszą nazwę niż Fanboy. Otóż My jesteśmy Kolekcjonerami. Dlatego wartość użytkowa naszych artefaktów kompletnie nas nie interesuje. Nie obchodzi Nas fakt, że dla profanów są nic nie warte. Nie obchodzi nas to, że do niczego nie służą - po prostu musimy je mieć i to sprawia Nam rozkosz. Dla kolekcjonera cena rynkowa nie ma znaczenia. Choćby dla mnie - ilu z Was wyobraża sobie, że można zapłacić 500 PLN za jedna kartę do gry? A ja zapłaciłem (konkretne przykłady ze zdjęciem na życzenie) - i to nie raz. Stać mnie ! Jestem kolekcjonerem i jestem z tego dumny. I Wy - kolekcjonerzy gadżetów Apple też powinniście być Już nigdy nie będę się z Was wyśmiewać bo w końcu zrozumiałem o co chodzi. |
Automapa ponoć tak samo - zastanawiam się czy wynika to z trudności napisania aplikacji na tę platformę czy z chęci trzymania poziomu "dla mało zaawansowanych uzytkowników".
A może są jakieś inne powody? Za mało użytkowników iP w Polsce? Opłaty za SDK? Za AppStore? Umowa? |
MapaMap pewnie bedzie lepsza na Androida, bo na iOS jest IMO mocno przecietna...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
@M@X
Nie nie jestem pewien, ale to też. Poza tym zwróć uwagę ze posiadacz Androida dowolnie może zmieniać platformę i absolutnie nic nie traci. Zmiana HTC na Samsunga czy na odwrót w tym zestawieniu jest traktowana jako zmianę producenta. A tak serio liczy się przywiązanie do systemu. @yossi Nie stać mnie.. czy ja wiem? Może po prostu nie jestem głupi żeby płacić za coś co moge mieć za free. Navi za free mieć nie mogłem - to kupiłem. Nie znam się na Androidzie tak bardzo, nie wykluczam że będę musiał kupić nieco wiecej. Ale póki co zostaje na WM. Właśnie wyszła nowa wersja MapMap 7.1 z nową mapą - mogę mieć za 55zł. Ale nie pali się - poczekam i w święta będzie pewnie promocja za 40 :D Czy będzie gorsza niż na iPhone? Śmiem twierdzić ze moze nawet lepsza. Masz jednak racje, ludzie bogaci często szastają pieniędzmi (tylko dla innych są wyjątkowo skąpi). Weźmy takiego Jobsa... || |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51. |