Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

yossi 13.10.2011 16:25

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1185634)
Dobra, nie chce mi sie uzerac...

1. Nie
2. Nie

Bede mial wreszcie swiety spokoj ;-)?

No oczywiście, że będziesz miał święty spokój - przynajmniej ode mnie - nie trzeba było tak od razu?
I zauważ - zero jakiekolwiek komentarza ode mnie. Ja po prostu przyjmuję do wiadomości informacje.
Bawiłem się IP4 (bez S) przez 3 dni to chyba mam prawo pewnych rzeczy nie wiedzieć? A jak nie wiem to kogo mam spytać?

M@X 13.10.2011 16:23

Dobra, nie chce mi sie uzerac...

1. Nie
2. Nie

Bede mial wreszcie swiety spokoj ;-)?

yossi 13.10.2011 16:16

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1185626)
Ludzie, ale macie problemy. W życiu użyłem BT do przesłania plików może z 3-4 razy.

Dajcie spokój z tym hejterskim podejściem.

Ja używam BT do przesyłania plików co najmniej 3~4 razy w tygodniu.

Czy uważasz, że zadawanie pytań to hejterskie podejście? Na MyApple.pl to na pewno, ale tutaj chyba nie? Przecież ja niczego nie komentuję i niczego nie oceniam. Ja tylko chciałem się dowiedzieć:
1. Czy można przesłać jakiś plik pomiędzy IP a telefonem bez użycia internetu
2. Czy można przeprowadzić rozmowę wideo pomiędzy IP a telefonem
To są bardzo proste pytanie i w zupełności wystarczy mi odpowiedź T/N

demek 13.10.2011 16:16

nimal o tym pisal jakis czas temu. sluchawki u appla sa dostpne, ktore stereo sa ... ale nic nie mowia, ze uslyszysz stereo.

a cydia nie wymaga jailbreaka?

http://www.youtube.com/watch?v=2RQPVrft70w

Bartez 13.10.2011 16:09

Ludzie, ale macie problemy. W życiu użyłem BT do przesłania plików może z 3-4 razy. Ale jak ktoś bardzo chce, to chwila w google i da się:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3214

Dajcie spokój z tym hejterskim podejściem. Wiele rzeczy w Iphone'ach nie jest na wierzchu, bo 99% użytkowników i tak z nich nie korzysta, ale dla chcącego nic trudnego.

demek, a z tym brakiem stereo w BT jesteś pewien?

demek 13.10.2011 16:07

bo to 21 wiek!
przeciez kolega napisal wyzej

yossi 13.10.2011 16:06

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1185620)
mailem albo itunes

ale po cholerę mi to - siedzimy przy piwie, przy jednym stoliku, pół metra od siebie - po jaką kiszkę mam płacić za transfer przez internet???
Przecież mam co najmniej 3 opcje:
1. Wysłać przez IRDA
2. Wysłać przez BT
3. Wyjąć kartę pamięci i niech sobie skopiuje - nawet nie trzeba w tym celu wyłączać fona
Cały proces zajmuje jakiś 3 sekundy

demek 13.10.2011 16:05

nie myl cia z nsa
:P

Patrix 13.10.2011 16:02

Wiecie...
nowa wersja systemu operacyjnego CIA też zawiera iCloud, z wyszukiwarką ||

demek 13.10.2011 16:02

mailem albo itunes

yossi 13.10.2011 16:01

ludzie - opamiętajcie się - ja tylko chciałem przesłać koledze np. kawałek (30 sekund ) muzyczki, którą właśnie nagrałem z mojej gitary w domu.
To jak się to robi z IP na inny telefon?

demek 13.10.2011 15:58

nie musza miec przeciez, maila u nich miec nie musisz, chyba, ze co wysylasz to oni tez lapia ;)

Patrix 13.10.2011 15:56

demek,
ale metodą, o jakiej piszesz, plikami podzieli się tylko dwoje ludzi... a gdzie w tym Apple ?
Apple też chce mieć Twoje pliki, dlatego oni muszą być pośrodku tego procesu :]
dlatego wymyślili user1 <-> internet <-> user2
Przecież metoda user1 <-> user2 to niemodny obciach ! Więc =/= bo dodatkowo nie daliby zarobić dostawcy internetu...

yossi 13.10.2011 15:56

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1185608)
1. Mozesz z pomoca dedykowanej aplikacji. Dotyczy to tylko i wylacznie zdjec. Natywnie iPhone nie posiada funkcjonalnosci przesylu plikow przez Bluetooth, bo uzytkownik fizycznie plikow w iphone'ie NIE OGLADA.
2. Tak, pod warunkiem ze telefony te posiadaja funkcjonalnosc uslug wymienionych przeze mnie aplikacji. No i oczywiscie mowimy o iPhone 4 - jaki jest sens wideorozmowy bez przedniej kamery?

@paprykarz - Score ;-)! Pieknie zaironizowales - reputa dla Ciebie ;-)!

Przyznam się ,że nie rozumiem
1. Czyli nie mogę przesłać przez BT tego co chcę tylko to na co pozwala Apple, tak? Czyli to nie jest BT tylko Apple BT- tak?
2. Czyli mogę rozmawiac wideo z kim chcę czy nie mogę? A juz zupełnie nie rozumiem okreslenia "funkcjonalnosc uslug wymienionych przeze mnie aplikacji". Może prościej, bo ja jestem człowiek prosty - mam 4-letni telefon Samsung i900 z przednią kamerą, za pomocą którego rozmawiam na wideo z kim chcę i wogóle mnie nie obchodzi jaki ta osoba ma telefon. Mam też w szafie 6-letni telefon Nokia 6280 - on tez ma przednia kamerę i z niego prowadziłem rozmowy wideo (bo lubię). Czyli z takim telefonem też można, tylko jakość będzie gorsza - tak?

demek 13.10.2011 15:55

oglada zdjecie, to nie plik, to zdjecie :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:18.