![]() |
Może kiedyś Apple zbuduje lub przejmie jakiegoś faba. Pieniądze mają.
Chyba że im się nie opłaca. |
Cytat:
|
To co widzi oko nie zawsze pokrywa sie ze wspomnianymi przeze mnie "cyferkami",
Teoria jest taka, ze PS 3 ma grafike sprzed pieciu lat. Praktyka jest taka, ze na widok FF XIII czy Heavy Rain kazdemu oko idzie na spacer... Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
ale kto tu mówi o prostocie obsługi? mówiłeś o jakości efektu.
Od prostoty obsługi jest m.in OpenShot na linuxa, który paroma kliknęciami potrafi robić fajne rzeczy (jest m.in zintegrowany z blenderem w celu ray-tracingu animowanych efektów, tytułów itd). Dodany za darmo do każdego linuxa ;) Co do Androida to trochę do mnie to nie przemawia - "jakiegoś" Androida czyli jakiego? Apple nie wymyśliło ani nowego typu matrycy ani technik kompresji więc dlaczego miałoby być lepsze? Ale dobra. Nie będę się upierać bo sam nie testowałem. |
Też tak uważam, ogólnie z tymi patentami korporacje przesadzają.. Szczególnie ostatnie zagrywki Apple w stosunku do Samsunga są godne potępienia.
Cytat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch Cytat:
|
iLife jest za darmo z kazdym Makiem. Wymienione przez Ciebie programy nie sa w stanie IMO dorownac iMovie w kwestii stosunku prostota obslugi-jakosc efektu (wiem, bo kleilem na wszystkich).
A to pseudo 1080p jest cienkie jsk barszcz - bylo na YT porownanie 720p z iPhone'a i 1080p z jakiegos Androida. Zgadnij kto wygral? ;-) A co do odrzucenia patentu, to chore. Dzis wszyscy uzywaja, bo banda tlustych burakow ociagala sie z wydaniem werdyktu, ale gdy skladano wniosek to nikt tego nie mial i byla to rewolucja! Czemu inni maja zarabiac na czyms co zainicjowalo Apple? |
Nie są autorami tego pomysłu, więc dobrze.
|
Cytat:
http://myapple.pl/content/2079-apple...ultitouch.html ufff |
M@X ale dlaczego Ci żal składaków? Jak zwykle porównujesz Maca z nie-wiadomo-czym.
Mac jest drogi a iLife też nie jest za darmo. W tej cenie spokojnie złożysz lepszego peceta z podstawowym Sony Vegas Movie Studio HD ,Adobe Premiere Elements lub Pinnacle Studio HD. Telefonów też nie trzeba żałować, bo pierwszy z brzegu znacznie tańszy HTC Sensation nagrywa 1080@30fps. Za różnice w cenie komputera i telefonu możnaby już prawie kupić pełne Adobre Premiere Pro CS5.5 :szczerb: |
No nie przesadzaj... na pewno masz fragmenty, na których nikogo nie ma.
|
Nie moge, ze wzgledu na zawartosc merytoryczna i osoby na tym filmie umieszczone. Sami wiecie, ze na wakacjach robi sie glupoty ;-)...
|
Toż to niemal 1 megapiksel rozdzielczości (wielkości)! Amejzing! Pochwal się fragmentem jakimś... :>
|
Niniejszym stwierdzam, ze ta "zabawka" nakrecila taki film z wakacji 720p (a iMovie pomoglo go zmontowac), ze wszystkim oko bieleje, nie wierzac ze mozna cos takiego zrobic telefonem i domowym komputerem.
I nagle robi sie szkoda skladakow z Windows... ;-) Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
juz jestes
dlatego, ze w ogole o tym pomyslales :D |
Umiałem umiałem! :P Tylko za mało opcji dla mnie miał! :P Takim zdrajcą to jeszcze nie jestem:P mam iPhone 3G, iPada i Macbooka:P Telefon tylko zmieniłem.. ale jak Android mnie zauroczy to tablet wymienię też :P wtedy będę prawdziwym zdrajcą:P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:35. |