Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

grzeniu 27.09.2011 19:54

A ja się tak zastanawiam, czy jest sens ciągnięcia dalej tego tematu.
Wszystko, co możliwe już zostało powiedziane, co najwyżej powtarzacie to po raz kolejny ubierając w inne słowa.
Obecnie coraz bardziej przypomina to politykę :sciana:

Skoro już poruszyliście samego Barteza :O to niech sam zrobi z wami porządek. W końcu on sam założył ten temat :D

yossi 27.09.2011 19:15

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1183253)
Polacy narod zawistny, nie od dzis wiadomo.

A obrazania mnie nie omieszkam zglosic administracji...

Ja również nie omieszkam zgłosić administracji faktu obrażania Polaków. Bo ja akurat nie wstydzę się tego, że jestem Polakiem.Nie wiem jakiej jesteś narodowości i nigdy mnie to nie obchodziło, ale w tym momencie przeginasz.

nemka 27.09.2011 18:55

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1183253)
. No coz, Polacy narod zawistny, nie od dzis wiadomo.

Skoro już rozmawiamy w tym tonie mamy tu dwie rzeczy.
Wszyscy jak jeden mąż szykanujemy M@Xa (a ja w szczególności), bo ZAZDROŚCIMY mu jego sprzętu. Bardzo poważne oskarżenie. Pytanie, czego zazdrościmy, skoro piszemy o jego różnicach i wpadkach producenta. Do tego groźby... Dyskutować trzeba jeszcze umieć. W tak drażliwym temacie szczególnie. Aby Twoje posty były zgodne z regulaminem powinieneś napisać - "A ja zmontowałem sobie film pomimo ograniczeń sprzętowych mojego Maka i dla mnie rozdzielczość 720p jest wystarczająca. Jestem minimalistą". Wsio. To jest zgodny z prawdą opis.

Poza tym nie naśmiewam się z Ciebie. Ja się śmieje z Apple. Jego polityki. I z naiwności ludzi, którzy w te bajki wierzą... Wybrałeś Apple. Ok. Ale musisz się pogodzić z tym, że to sprzęt pełen ograniczeń i to sztucznych! Tak samo jak oprogramowanie do niego.

yossi 27.09.2011 18:46

NIestety nie wiem jak wkleić obrazek, nic - najwyżej przepiszę. A co do opinii Barteza - z ciekawością czekam.

M@X 27.09.2011 18:44

Czekam na ustosunkowanie sie Barteza do tego co dzieje sie w tym temacie. Ale sadze, ze skonczy sie to moim zaprszestaniem udzielania sie w tym temacie. Nie lubie, jak ktos duzo krzyczy...

nemka 27.09.2011 18:39

M@X dramatyzujesz. Jeszcze nikt Cię tu nie obraził. A już na pewno nie ja. Uwierz mi, potrafię obrażać w sposób tak wyrafinowany, że długo nie mógłbyś wyjść z podziwu i zdumienia.

Nikt Cię też nie szykanuje. To Ty głosisz herezje. "Kto by pomyślał że na domowym komputerze (w domyśle komputerze od Apple) można zmontować wideo z wakacji!" No proszę Cię!!! Przecież to normalka! Każdy może. Każdy domowy komputer PC nie starszy niż 3 lata dysponuje mocą przewyższającą najdroższe zabawki od Apple wielokrotnie! Pod każdym względem! I to jest fakt! Fakt nie podważalny i poparty wieloma dowodami, testami i linkami. Oraz ogólnie dostępnymi informacjami. A Ty temu zaprzeczasz! Baa. Gloryfikujesz firmę, która celowo wprowadza klientów w błąd! TY wprowadzasz ludzi w błąd! A to jest zakazane na tym forum! Paragraf 12. Może ja też powinnam zgłosić to do administracji? I kto jak kto, ale moderator? Wprowadzanie w błąd z premedytacją! Aaaa. I mamy jeszcze nadużycie uprawnień, które przemilczałam... A teraz jeszcze straszysz. Oj... Nieciekawie to wygląda.

yossi 27.09.2011 18:24

M@X nie przesadzaj, nikt Cię tu nie szykanuje - to jest po prostu dyskusja, w której bierzesz udział z własnej woli. Tu przynajmniej nitk nie kasuje nieprawomyślnych postó jak na MyAplle.com. Ja przynajmniej Cię (mam nadzieję) nie obrażam, a na pewno nie mam takiego zamiaru. Jak mówi pewien bohater mojego ulubionego filmu "Ja tylko niosę pomoc". Zresztą zaraz znajdę lepszy cytat, tylko wezmę do ręki książkę (uwaga - to NIE jest patent Apple. JESZCZE!)
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

ed hunter 27.09.2011 18:21

A ile głodnych dzieci byś narobił nie kupując iSprzętów. :mruga:

M@X 27.09.2011 18:15

Zgadza sie. Yahol coraz rzadziej tutaj zaglada i ja chyba tez powinienem. Jestem szykanowany z racji tego, ze uzywam sprzetu ktory mi nie odpowiada, a nie tego co wszyscy. No coz, Polacy narod zawistny, nie od dzis wiadomo.

sobrus 27.09.2011 17:40

Słuchajcie to nie ma sensu i zaczynacie troche przesadzać.
Maki są dla ludzi którym takie podejście odpowiada.
To komputer jak każdy inny, z tym że prostszy w obsłudze i drogi.

Apple taką ma politykę, że robi drogie gadżety. I serio to nie jest błąd, bo ma najlepsze wyniki finansowe w branży. Założę się że każdy by tak chciał, tylko nie ma takiej marki i wizji urządzeń. Apple od najmniejszego iPoda po Maca Pro ma swoją jedną wizję, jeden styl i to mi się podoba.
Zmuszanie Apple to obniżenia ceny nie ma sensu, niech sprzedają za ile chcą - wolno im. Ja też bym chciał żeby kamienie z mojego ogródka uchodziły za szlachetne i bardzo drogie...

I nie bądźcie niegrzeczni, puny na nicku M@Xa są poniżej pasa, On z nikogo z Was się nie nabija.

nemka spróbuj openshota, kino wydaje się troche .. prymitywne. Chyba że to pozory.

yossi 27.09.2011 17:18

Kolejne kłamstwo mściwej konkurencji na temat cudownego Iphona 5:
iPhone 5 ma problemy z panelami dotykowymi?

komorkomania.pl/2011/09/24/iphone-5-ma-problemy-z-panelami-dotykowymi

Otóż Apple nie ma żadnych problemów i to z niczym. To jest po prostu taki ficzer, a jeśli dalej WYDAJE ci się, że masz problem z panelem dotykowym to oznacza tylko tyle, że źle go dotykasz. Poza tym, wszystkie smartphony tak mają, a tak w ogóle to problem jest wymyślony i tak naprawdę nie istnieje.

:help: "Zły dotyk"

nemka 27.09.2011 17:00

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1183115)
Niniejszym stwierdzam, ze ta "zabawka" nakrecila taki film z wakacji 720p (a iMovie pomoglo go zmontowac), ze wszystkim oko bieleje, nie wierzac ze mozna cos takiego zrobic telefonem i domowym komputerem.

I nagle robi sie szkoda skladakow z Windows... ;-)

LOL! :rotfl:
Mój marny androidzić z szajsunga nagrał FullHD a zmontowałam sobie na darmowym Kino, na dwurdzeniowym lapku za 1800zł z linuxem. Czy Ty uważasz, że tylko MacOSX ma programy do montowania filmów? Ja na linuksie mogę wybierać z pośród kilkudziesięciu, włącznie z efektami renderowanymi przez Blendera i do tego programik do eleganckiego wypalenia płytki DVD.
A Ty? Źle się nagra płytka i do serwisu mihihihihihi :D
Z czym do ludzi M@X. My tu używamy normalnych telefonów i komputerów, z normalnymi systemami operacyjnymi i programami, nie zabawkami dla sprytnych inaczej makjuzerów ograniczanych na M@Xa (hehe) przez Cupertino...

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1183238)
Apple Camera Connection Kit kosztuje $29 lub 129 PLN. Nie przepraszaj mnie, tylko uzytkownikow ktorych wprowadziles w blad.

http://i-stuff.pl/pl/zestaw-camera-c...-do-ipada.html 149zł w iShocku pewnie 1049 :D
Gdyby Apple zaczęło przepraszać za swoje błędy musieliby otworzyć specjalną radiostację nadającą non stop jedno słowo - przepraszam :D

@Yossi spokojnie :) ajfona nie kupuje się, żeby go używać! Pamiętaj. Bo i tak nie ma do czego, jest zbyt ograniczony aby używać go w jakimkolwiek rozsądnym celu, choćby dlatego, że świetnie samodzielnie się przetaktowuje z 1GHz na 798MHz i to jego standardowa częstotliwość pracy. Ajfona kupuje się, żeby się lansować! Kto tak uważa? Ktoś kto jest tak naiwny, że aż żal go wyśmiewać. A co wtedy taki wyśmiany robi? Podejrzewam, że płacze po nocach...
Ale jak to?? Buuuuu. Kupiłem ajfona za cztery tysiące złotych i nikt mi nie zazrościł? Buuuuu!!! Jeszcze ta wredna nemka się nabijałaaaaaa. Buuuuuu!!! Jak śmie! Ona nie wie co to jest emezing!!! Tyle ficzerów ma ten ajfon! Sam Jobs powiedział!

M@X 27.09.2011 16:22

Cytat:

Napisany przez yossi (Post 1183222)
kilka/kilkanascie przejściówek po jedyne 129,99 US$

Apple Camera Connection Kit kosztuje $29 lub 129 PLN. Nie przepraszaj mnie, tylko uzytkownikow ktorych wprowadziles w blad.

yossi 27.09.2011 15:40

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1183227)
piszesz w gniewie nieprawdziwe informacje...

Wiadomość wysłana z ***63743; iPhone 4 przy użyciu Tapatalk

Bardzo proszę o wskazanie, która z moich informacji jest nieprawdziwa - chętnie sprostuję i na dodatek przeproszę. No i nie bardzo rozumiem dlaczego miałbym pisać w gniewie. W końcu to nie ja wydałem 4k na sprzęt, który praktycznie nic nie może. A już na pewno nic nie może bez zgody Apple. . A na swój - działający, nie mam powodu się gniewać.
Żeby nie było nieporozumień, cytuję wypowiedź w brzmieniu oryginalnym bo poprzednio podałem nie całkiem dosłownie:

http://applemania.pl/2011/07/23/ipho...sie-5-wrzesnia
"iPhone 5
W końcu bo mam już dosyć iPhona 4g. Jest zbyt popularny. Potrzebuję czegoś nowszego. Mam nadzieję, że będzie bardzo drogi. To sprzęt dla elit, nie dla plebsu."

andrzejj9 27.09.2011 14:37

A propo IPhone 5 to ja mam tylko jedną bardzo szczerą nadzieję odnośnie jego - że nie będzie miał nic wspólnego z 3D.

Mam wrażenie, że mania na to (producentów, bo konsumenci wydają się olewać) będzie powoli przechodzić i w końcu zniknie całkowicie, ale jeśli Apple przypadkiem to wprowadzi to koniec. W sensie niestety początek i wtedy okaże się, że już nic nie może być bez 3D...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00.