Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 01.12.2011 21:26

Cytat:

Otóż wczoraj australijski sąd federalny w osobie sędzi Lindsay Foster zdecydował, że Samsung nie naruszył patentów firmy Apple i jego produkt może spokojnie pojawić się na sklepowych półkach. Sąd dał też czas Amerykanom na odwołanie się do Sądu Najwyższego, a termin upływa jutro. Prawnicy Apple zapewne skorzystają z tej możliwości, jednak nie zmienia to sytuacji dla Samsunga, jego tablet może pojawić się w sprzedaży na terytorium Australii jeszcze w tym roku.
http://antyweb.pl/paryz-wart-jest-ms...msung-apple-11

Cytat:

Jeszcze wczoraj nie wiedzieliśmy nic na temat nowości, jakie wprowadza na pokłady iUrządzeń oprogramowanie iOS 5.1. Dziś sprawa wygląda zupełnie inaczej. Poza tym, że najnowszy soft nie wpływa na polepszenie pracy baterii iPhone***8217;a 4S, odkryto kilka innych ciekawych smaczków.
http://simblog.pl/ios-5-1-nie-popraw...-lista-nowosci

Ciekawe ile prawdy w tym, że wersja 5.1 nie poprawia buga ze zużyciem baterii. :)

demek 01.12.2011 14:16

dzieki za odpowiedz na moje pytanie.

potwierdzilo ty tylko jedna rzecz :D

M@X 01.12.2011 14:15

A ja nie zamierzam sie odnosic do argumentow dotyczacych wylacznie apsektow technicznych, bo to tylko ulamek produktu. Wazne sa ogolne odczucia i user experience jako calosc. Kropka. ;-)

andy 01.12.2011 13:53

Cytat:

Napisany przez palikot
Andy, w swoim zacietrzewieniu zaczynasz zachowywać się jak wyznawcy pewnego Prezesa. Oczytanie to nie wada, wbrew Prezesowi.

Z tym oczytaniem to był sarkazm ;)

Mógłbyś się też odnieść o co chodziło Ci z:
Cytat:

w swoim zacietrzewieniu zaczynasz zachowywać się jak wyznawcy pewnego Prezesa
Konkretnie odnieś się do moich wypowiedzi. Pisanie ogólnikami niczego nie wnosi.
W tym temacie staramy się dyskutować merytorycznie i rzeczowo - co prawda nie zawsze to wychodzi, ale taki jest zamysł.

Wracając do iTunes to podtrzymuje to co napisałem. Normalny program, który ma opcję synchronizacji udostępni opcje do tego aby wybrać sobie na jakiej zasadzie taka synchronizacja ma być przeprowadzona.

Cytat:

Napisany przez M@X
Nie jest ograniczone, a wartosc jest adekwatna.

Dla mnie jest. Wielokrotnie pisałem dlaczego tak uważam.
Cytat:

Kup,
Dlaczego mam kupić produkt, który mi zupełnie nie odpowiada?
Cytat:

pouzywaj,
A kto powiedział, że tego nie zrobiłem?
Cytat:

zapoznaj sie z idea jaka przyswiecala Apple od jego powstania
lol. Kupując toster, mikrofalówkę, rower czy samochód mam najpierw zapoznać się z biografią CEO danej firmy i jej samej? Co ty za brednie wygadujesz?

P.S. Apple jak każda inna korpo robi to dla kasy.
P.S.2. Idee to może miało jak Apple była malutka. Od momentu wzrostu są taką samoą bezduszną korporacją jak MS w roku 2000.

Cytat:

, przeczytaj biografie Jobsa i generalnie zrob jeszcze pare innych rzeczy, ktore pozwola Ci pozyskac troche wiedzy na temat Apple ;-)...
Uwierz mi ale wiedzę mam. Tak w ogóle to moja wiedza z zakresu IT przewyższa twoją - niejednokrotnie się o tym przekonałeś.

Aha i nie zamierzam czytać książek, które są pseudo biografią.
Twoje wypowiedzi coraz bardziej pokazują jak wielkim fanboyem się stałeś.

Berion 01.12.2011 13:25

No tak bo przecież "przeczytanie biografii Jobsa i pozyskanie trochę wiedzy na temat Apple" nagle te wszystkie ograniczenia zniesie. Więcej! Sprawi, że użytkownik sprzętu Apple się tym pogodzi i przestanie mu przeszkadzać...

@palikot
Równie dobrze mógł zapytać lub chociaż ostrzec.

demek 01.12.2011 13:14

czyli tak po krotce podsumowujac

zeby byc zadowolonym z produktow apple trzeba poznac filozofie firmy, steva i produktow?

M@X 01.12.2011 13:01

Nie jest ograniczone, a wartosc jest adekwatna. Kup, pouzywaj, zapoznaj sie z idea jaka przyswiecala Apple od jego powstania, przeczytaj biografie Jobsa i generalnie zrob jeszcze pare innych rzeczy, ktore pozwola Ci pozyskac troche wiedzy na temat Apple ;-)...

palikot 01.12.2011 12:54

Andy, w swoim zacietrzewieniu zaczynasz zachowywać się jak wyznawcy pewnego Prezesa. Oczytanie to nie wada, wbrew Prezesowi.

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1191305)
No to teraz mogę z czystym sumieniem powtórzyć za Andym: bzdury opowiadasz. Jakbyś miał zielone pojęcie o programowaniu, to byś wiedział, że to programista ma dostosować aplikację do użytkownika i przewidzieć wszystkie możliwości wynikające z działania programu. A jak nie przewidział, to może on jest i zen i romantyczny, ale taki z niego programista, jak z koziego zadka trąba i to on jest burak, bo to 4 linijki kodu są.

Zgadza się, jak to się mówi: 90% pracy włożonej w program, to wyłapywanie błędów, a błąd można z grubsza określić jako dane na wejściu, które powodują nieprawidłowe czy nieoczekiwane działanie programu.
A i tak można przyjąć, że dla każdego programu istnieją dane wejściowe, które go wyłożą. Czyli wszystkich możliwości programista nie przewidzi; jesteśmy na takim etapie rozwoju technologii.
(działania użytkownika to oczywiście również są dane wejściowe)

Jeśli tagi ID3 miałeś jakkolwiek wypełnione - to iTunes zrobiło co chciałeś.
Jeśli tagi ID3 miałeś puste - to moim zdaniem iTunes powinno po prostu tych danych nie przyjąć.

Ale gdyby nie przyjęło - dopiero byłby krzyk hejterów, że drogi sprzęt ze sztucznymi ograniczeniami :)

andy 01.12.2011 12:28

@Max i do czego ten cytat? Jakieś wnioski z niego wyciągniesz, czy po prostu wrzuciłeś to tak żeby zrobić wrażenie, że oczytany jesteś?

Cytat:

Reguła gospodarki nie dopuszcza,
żeby za małą cenę otrzymać dużą wartość.
Jeżeli przyjmujesz tanią ofertę
musisz wliczyć w nią ryzyko,
na które sie decydujesz.
Apple sprzedaje Ci urządzenie, które jest specjalnie ograniczone za wygórowaną cenę wartość...

palikot 01.12.2011 09:58

oraz Painasonica

ed hunter 01.12.2011 09:55

Właśnie! I dlatego trzeba kupować Samsunga, a nie przepłacać za Appla. :rotfl:

M@X 01.12.2011 09:48

"Nie ma prawie niczego na tym świecie,
czego ktoś nie mógłby zrobić trochę gorzej
i trochę taniej sprzedać,
a ludzie, którzy kierują się tylko ceną,
stają się sprawiedliwie ofiarą takich poczynań.

Niemądrze jest zapłacić za dużo,
ale jeszcze gorzej - zapłacić za mało.
Gdy płacisz za dużo,
tracisz trochę pieniędzy - to wszystko,
natomiast gdy płacisz za mało,
tracisz czasami wszystko,
ponieważ kupiony towar nie potrafi
spełnić przypisanego mu zadania.

Reguła gospodarki nie dopuszcza,
żeby za małą cenę otrzymać dużą wartość.
Jeżeli przyjmujesz tanią ofertę
musisz wliczyć w nią ryzyko,
na które sie decydujesz.

A jeżeli to czynisz,
to masz też wystarczającą ilość pieniędzy,
aby zapłacić za coś lepszego."

John Ruskin (1819-1890)

andy 30.11.2011 01:03

Ilość załączników: 1
"Think Different"

Załącznik 58649

demek 30.11.2011 00:14

i wiesz co?

jestes gorszy!

bo masz to od strzala!

;-)

andy 29.11.2011 23:24

Smutne jest to, że ta funkcja była od dawna w iOS, niestety zablokowana bo tak się Apple i AT&T podobało.
Każdy się musi nachapać kasy...

aha. tak korzystałem kilka razy z tej funkcji w swoim Sensation. Świetna sprawa kiedy znajomy chce skorzystać z internetu a nie ma wykupionego pakietu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:16.