Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

ed hunter 29.10.2016 10:48

Esc nie ma, bo z tego nałogu się nie wychodzi.

misiozol 29.10.2016 10:06

Dla mnie ich produkty umarly i sie skonczyl na ~ip4 , reszta to klepanie tego samego . tak samo mnie wqurwia wycinanie wszystkiego z seri note samsunga jak np irda :/

andy 29.10.2016 08:31

Cytat:

Napisany przez M@X
Taka cena postępu. Za 5 lat nie będzie już standardowych USB, ale ktoś musiał zrobić to pierwszy.

Nie mam MBP, ale zakładam że za jakieś 2-3 lata chętnie przygarnę. A pendrive na USB-C dawno będzie wtedy przypięty przy kluczach ;-)...

A to ciekawe, bo tak piszesz zawsze kiedy jest to Apple a w przypadku innych firm zupełnie inaczej - choćby o NFC...

Zresztą ja nic nie mam przeciwko postępowi ale taki postęp trzeba robić z głową.

No i na koniec co to za postęp likwidowanie przycisku ESC? Jaki to ma cel?
Czy to normalne jest wypuszczanie laptopa do którego nie da się podłączyć telefonu tej samej firmy bez stosowania przejściówek? Przecież to *****izm i lecenie na kasę. Zresztą sprzęt typu laptop jest sprzętem mobilnym i zabieranie tony przejściówek w podróż jest bezsensowne.

Niestety dopóki tacy fanatycy jak Max będą takie działania popierali i nie widzieli w tym nic złego dopóty normalni użytkownicy będą musieli z tym żyć, bo nikt raczej nie zmieni nagle platformy...

M@X 29.10.2016 07:33

"Pozyjem - uwidim" ;-).

misiozol 29.10.2016 01:29

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1370430)
Taka cena postępu. Za 5 lat nie będzie już standardowych USB, ale ktoś musiał zrobić to pierwszy.

M@X lubie cie, ale z calym szacunkiem pier.dolisz teraz od rzeczy ,od razu wszystko z klawiatury wywalmy bo po co komu inne przyciski po za literowymi k***a a w zasadzie to po co i one :sciana: , idac tym tropem to niby dla czego nie ma byc usb, bedzie i swiat sie nie podda woli japka i ich chremu wizjonerstwu.

M@X 28.10.2016 22:19

Nie mam MBP, ale zakładam że za jakieś 2-3 lata chętnie przygarnę. A pendrive na USB-C dawno będzie wtedy przypięty przy kluczach ;-)...

mgit 28.10.2016 22:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez andy (Post 1370427)
Tu też nawet nie chodzi o cenę. Kurde mam komputer oraz telefon tej samej firmy i muszę stosować przejściówki?
Cóż. Apple prędzej czy później straci fanatyków a wtedy...

Wybierając producenta... jakim jest Apple chyba się z tym liczysz...

Albo korzystanie z rozwiązań bezprzewodowych.... albo przejściówki :taktak:

EDIT

Jest już nowe akcesorium do Apple!

andy 28.10.2016 21:58

Tu też nawet nie chodzi o cenę. Kurde mam komputer oraz telefon tej samej firmy i muszę stosować przejściówki?
Cóż. Apple prędzej czy później straci fanatyków a wtedy...

mgit 28.10.2016 21:03

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1370422)
za $$

No skoro stać cię na Apple - to stać cię na stos przejściówek... :taktak:

andy 28.10.2016 20:53

za $$

mgit 28.10.2016 19:14

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1370398)

No przecież dają przejściówkę - więc w czym problem :szczerb:

andy 28.10.2016 18:49

Cytat:

W zestawie z nowymi smartfonami Apple iPhone 7 znajdziemy kabelek Lightning, zakończony wtyczką USB Typu A. Ze znanych tylko sobie powodów (oczywiście wcale nie chodzi o dalsze wyciąganie pieniędzy od swoich klientów), Apple w nowych MacBookach Pro nie umieściło stosownego portu, który umożliwiałby bezpośrednie podpięcie smartfona tej marki (są natomiast dwa nowoczesne porty USB Typu C). No i gdzie ta legendarna kompatybilność pomiędzy produktami spod znaku nadgryzionego jabłka?
:D BRECHT

--

Cytat:

Macbook Pro 2016: There Is No Escape
Brak klawisza ESC (:
http://www.spidersweb.pl/2016/10/mac...sk-escape.html

andy 08.10.2016 15:06

Cytat:

Dla użytkowników Apple nie jest ważna szybkość układu... przeciętny użytkownik ich sprzętu nawet nie wie o czym mowa.
No bo przecież szybkość układu pamięci nie przekłada się na codzienną pracę....

Cytat:

Po co mieli by dawać lepsze układy - skoro ich wyznawców to nie obchodzi.... to by było bez sensu :taktak:
Bo będzie to miało znaczenie w codziennej pracy? HELLO.

Dlaczego Apple ma mocniejsze GPU i CPU? Bo system jest bardziej wymagający i aby pracował płynnie to musi być.

mgit 08.10.2016 14:44

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1369371)
Co za bzdury opowiadasz? To tak jakby 10l benzyny miało mniej oktanów niż 30l...

Po prostu chciwość nic więcej.

Dla użytkowników Apple nie jest ważna szybkość układu... przeciętny użytkownik ich sprzętu nawet nie wie o czym mowa. Wie natomiast co to 32 GB a co to 64 GB. Po co mieli by dawać lepsze układy - skoro ich wyznawców to nie obchodzi.... to by było bez sensu :taktak:

andy 08.10.2016 14:39

Co za bzdury opowiadasz? To tak jakby 10l benzyny miało mniej oktanów niż 30l...

Po prostu chciwość nic więcej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15.