Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Reetou 20.02.2011 01:18

Ale brednie....

A ja się cieszę np. że moja firma zapewniła mi odpowiednie narzędzia pracy, żebym nie musiał wysyłać raportów na papierze toaletowym z którego nikt w firmie nie będzie mógł i chciał nic odczytać. Podrośnij trochę.

M@X 20.02.2011 00:05

Andy - mnie sie wydaje ze jestes kolejnym krzykaczem, ktory albo w ogole nie pracowal na Mac OS X albo pracowal na nim 2 tygodnie w mysl zasady "sprobuje" zamiast powierzajac mu cala swoja prace i wszystkie wazne dokumenty. Po dwoch miesiacach ciaglego uzytkowania bez wracania do szajsu (ang. windows) stwierdzisz ze nie ma po co wracac... No ale... To jest etap do ktorego trzeba troche podrosnac i zebrac sie w sobie ;-). Ja sie ciesze np. Ze gdy wysylam raporty w Pages i nie moga ich odczytac to moja firma kupuje mi Office for Mac (bo jest taniej niz kupic mi laptopa)...

yahol 19.02.2011 23:15

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1146472)
zy...

A ja to że mimo iż na każdym kroku punktuje Cię argumentami wciąż wychodzisz do walki ;)

Andy - jeżeli wydaje ci się, ze z tobą walczę i ty mnie punktujesz - to masz racja - wydaje ci się.
W obu przypadkach.

Banana Coctail 19.02.2011 22:32

@andy ludzisz sie, ze dostaniesz inna odpowiedz niz 'wszystko'?
filmik stopil mi musk.

andy 19.02.2011 21:47

Pokolenie Apple ;]

Cytat:

Napisany przez M@X
Nie ma tam pytania do mnie wiec na co mialem zwracac uwage?

W późniejszych postach prosiłem o odniesienie się do tego, no ale mniejsza o to.
Cytat:

Porownanie dwoch laptopow w klasie premium czyli nadajacej sie do uzywania.
Śmiać się czy płakać? Sorty ale laptopy za 2k też da się używać...
Cytat:

Cene w Macu uzasadnia jakosc wykonania, design i Mac OS X. Tyle.
Wcale nie uzasadnia. Ludzie sobie to wmówili aby wierzyć, że za 9.5k! mają coś wyjątkowego...
Ten Dell wygląda całkiem fajnie(podoba mi się wygląd) jednak gdyby przez to miał kosztować 9.5K to NIGDY bym go nie kupił.
Parametrami mimo, że tańszy od tego MBP bije go na głowę. Jak widać Apple pakuje w sreberka to samo co inni(poprawka, mniej wydajne podzespoły) dając cenę prawie 2x wyższą.

P.S. Dodając ten podpis do każdego postu pokazujesz tylko jak bardzo jesteś inny...

Cytat:

Napisany przez czary2mary
Nie znacie(my) się -podręcznik do drugiej klasy- historia komputerów -Razem w szkole:>:ysz:

I dziwić się później, że jest taki a nie inny poziom wiedzy...

Cytat:

Napisany przez yahol
Podziwiam wasza lekkość stylu, pomysłowość i poczucie humoru :)

A ja to że mimo iż na każdym kroku punktuje Cię argumentami wciąż wychodzisz do walki ;)

P.S. Czy ktoś z posiadaczy laptopa/stacjonarki z MacOS mógłby mi zrobić listę 50 rzeczy które się lepiej robi niż na innych systemach?

yahol 19.02.2011 15:46

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1146357)
Skoro Cię tak bardzo nie obchodzi to dlaczego bierzesz w niej udział?

Podziwiam wasza lekkość stylu, pomysłowość i poczucie humoru :)

Patrix 19.02.2011 15:41

Reklama i tyle...a potem mamo kup mi ajpoda...

jesi 19.02.2011 14:29

No nie mogę, serio takich głupot te dzieciaki teraz uczą? k***a Myślałem, że palmtop to kieszonkowy komputer i że na rynku był dużo wcześniej. Najwyraźniej byłem w błędzie, człowiek całe życie się uczy.

czary2mary 19.02.2011 12:55

Ilość załączników: 1
Nie znacie(my) się -podręcznik do drugiej klasy- historia komputerów -Razem w szkole:>:ysz:

Załącznik 56770

grzeniu 19.02.2011 12:10

Cytat:

...Już mam dość słuchania tego, że to tylko apple wymyśla coś nowego a inni kopiują. Jeżeli chcesz w tym kierunku dyskutować to napisz co takiego Apple wymyśliło (ale od zera).
Smartfony? NIE były już wcześniej. Tablety? NIE, były już wcześniej. Netbooki? NO NIE, bo były już wcześniej!
Jestem pewny, że jeżeli iPhone będzie miał klawiaturę to fanatycy będą rozgłaszali, że Apple wymyśliło smartfona z klawiaturą i jak bardzo to jet za***iste.

Jak to? To nie wiesz??? :sciana:
Apple wymyśliło zero k***a

Kris 19.02.2011 11:27

Cytat:

Tym zdaniem pokazałeś tak na prawdę po co kupujesz sprzęt Apple. Kupujesz go po to aby poczuć się lepiej niż inni, po to aby móc w towarzystwie przyszpanować.

(...).

Andy, ale musisz zrozumieć, że niektóre produkty po to są. Co innego jak wejdzie gość z HP, co innego, jak wyciągnie aluminiowego MacBooka Air i przyszpanuje. To nawet dla odwrócenia uwagi... :>

Ja nie jestem za tym, nie zwracam na to uwagi, ale są ludzie, którzy na to patrzą.

M@X 19.02.2011 11:25

Nie ma tam pytania do mnie wiec na co mialem zwracac uwage?

Porownanie dwoch laptopow w klasie premium czyli nadajacej sie do uzywania. Cene w Macu uzasadnia jakosc wykonania, design i Mac OS X. Tyle.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

andy 19.02.2011 11:16

Cytat:

Napisany przez yahol
I na dodatek te miny ludzi na zebraniu, wszyscy wyciągają PC, rożne różniste, małe, duże, białe, czarne, a ja wyciągam MacBooka :) i nikt mi nie zaszpanuje, nawet Dellem za 10K złotych :)

Tym zdaniem pokazałeś tak na prawdę po co kupujesz sprzęt Apple. Kupujesz go po to aby poczuć się lepiej niż inni, po to aby móc w towarzystwie przyszpanować.

Cytat:

@Andy - w swoim zaślepieniu, nie widzisz pewnej drobnej, zupełnie nieistotnej sprawy.
Wszystko to o czym piszecie, po prostu zwyczajnie mnie nie obchodzi!.
Skoro Cię tak bardzo nie obchodzi to dlaczego bierzesz w niej udział?

Cytat:

Wiec zrozum - ta dyskusja dla mnie jest śmieszna, bez sensu i ............... No! :)
Bez sensu bo jest ktoś kto myśli inaczej niż fanatycy apple? Bo ktoś ośmielił się powiedzieć coś złego o tej firmie? Czy może dlatego, że pojawiają się tutaj niewygodne fakty na które nie potraficie konstruktywnie i rzeczowo odpowiedzieć?

Cytat:

Napisany przez mgit
Co wy macie do Apple... to tylko firma, która wycenia swoje produkty w taki sposób a nie inny ?
Co tak bardzo zazdrościcie innym, że ich stać na Apple a was nie ?
Są produkty dla różnych odbiorców i tych zamożnych i tych mniej zamożnych. Skoro jest grupa osób którzy są gotowi zapłacić np. 8 tyś. zł za Apple to czemu mieli by dawać niższą cenę ... taż to przeczy ekonomii rynku ....

Czym taki PC jest lepszy od Mac'a ? Że jest tańszy ? O bardziej otwartej architekturze i możliwości modyfikacji ?
Według mnie jest skierowany do innej grupy odbiorców i tyle ;)

Polecam lekturę tego tematu od początku to dojdziesz o co w nim chodzi.

Cytat:

Napisany przez yahol
Macie racje! Nareszcie łuski spadły mi z oczu i zobaczyłem nagą prawdę! :)
Jestem butnym fanbojem, szpanerem i fanatykiem :)
Aby poprawić wam humor -
-Biegnę nawrócić się na Jedynego Słusznego Windowsa! :)
Za chwile :)
Bo właśnie dzwonił Steve z propozycją na nabycie nowego iPhona :) wiec musicie poczekać :)

Wiesz jaka różnica jest między Tobą a mną? Ja wcale nie twierdzę, że Windows czy Linuks jest super za***isty i najlepszy, wcale nie twierdzę, że PCty są bez wad. Mi nie przeszkadza jak ktoś narzeka konstruktywnie na Windowsa, czy PCty. Ba z takich dyskusji wynika nawet wiele fajnych wniosków.

Cytat:

Napisany przez M@X
Uzywam, uzywalem, uzywal bede... Estetyka i sposob korzystania sprzetu w pelni mi odpowiada. To ze u nas sprzet Apple jest drogi to problem kraju ijego zarobkow a nie Apple sensu stricto... Nie chce juz ani innego telefonu ani innego komputera. O tablecie i mp3ce nie wspominajac. Niedlugo pewnie Apple znow wymysli cos nowego, reszta to skopiuje, a uzytkownicy dalej z poblazliwym usmiechrm w strone chinszczyzny beda woleli sprzet spod znaku nadgryzionego jablka...

Już mam dość słuchania tego, że to tylko apple wymyśla coś nowego a inni kopiują. Jeżeli chcesz w tym kierunku dyskutować to napisz co takiego Apple wymyśliło (ale od zera).
Smartfony? NIE były już wcześniej. Tablety? NIE, były już wcześniej. Netbooki? NO NIE, bo były już wcześniej!
Jestem pewny, że jeżeli iPhone będzie miał klawiaturę to fanatycy będą rozgłaszali, że Apple wymyśliło smartfona z klawiaturą i jak bardzo to jet za***iste.

Cytat:

Napisany przez M@X
@andy - przypomnij pytanie, to sie odniosr. Albo przeoczylem, albo olalem, albo zapomnialem, albo uznalem za nieznaczace. Tak czy owak - szukac mi sie nie chce...

Wystarczyło się cofnąć o kilka postów:
http://forum.cdrinfo.pl/f113/apple-f...ml#post1144962

Drugie pytanie dotyczy wadliwych iMaków, wspominałem w ostatnim lub przedostatnim poście.

czary2mary 18.02.2011 12:01

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1146046)
I na dodatek te miny ludzi na zebraniu, wszyscy wyciągają PC, rożne różniste, małe, duże, białe, czarne, a ja wyciągam MacBooka :) i nikt mi nie zaszpanuje, nawet Dellem za 10K złotych :)
:)

15 lat temu pierwsze laptopy robiły takie wrażenie -dziś najwyżej na małych dziewczynkach dla których idolkami są Hannah Montana i Paris Hilton

yahol 18.02.2011 11:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1146093)
Jeszcze trochę a Apple wymyśli jabłko... To co Ewa w raju ukradła. :taktak:

I tu masz zupełną racje, zresztą pisałem o tym.
Pewnie przeoczyłeś. :)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1146108)

Co do szpanerstwa. Mój DELL to się dopiero świeci... :rotfl:

A jak ktoś mniej uważny, pomyśli ze to "japko"? To co? :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05.