Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Kris 18.09.2011 19:28

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181810)
Demek - czekam ;-].

A miniak kosztuje jakies 2 tysiace wlasnie za wersje i5 2,3 GHz...

Wiadomość wysłana z ***63743; iPhone 4 przy użyciu Tapatalk

...z dyskiem 5400 RPM i z prywatnego importu z USA... :>

demek 18.09.2011 19:23

@max

podobal i sie twoj tekst "daj mi ta sile wyzsza" :D

M@X 18.09.2011 19:21

Demek - czekam ;-].

A miniak kosztuje jakies 2 tysiace wlasnie za wersje i5 2,3 GHz...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

demek 18.09.2011 19:18

@m@x
zaraz wychodzimy!

:P

Kris 18.09.2011 19:14

Szczerze... jeśli toto miałoby SSD, kosztowało ok. dwa kawałki z fakturą... to bym może nawet się skusił... ale wtedy by nie było takie 'elytarne'. :mruga:

M@X 18.09.2011 19:14

Dziekuje za zrozumienie, Patrixu :-). Zawsze w Ciebie wierzylem :-]!

@nemka - istotnie, SuperDrive'y padaly jak muchy, dlatego ciesze sie (i yahol chyba tez o tym wspominal) ze sie ich wreszcie pozbyli, choc zaluje ze rozmiar pozostal ten sam - w miejscu napedu jest powietrze, a mozna bylo go obnizyc zmniejszajac jeszcze bardziej gabaryty.

Lion to bajka. Duzo szybszy od Snow Leo w moim odczuciu, choc by w pelni sie nim cieszyc potrzebny jest Magic Mouse lub Touchpad - z klasycznymi "gryzoniami" nie ma co IMO do niego podchodzic.

Patrix 18.09.2011 19:13

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1181797)
Np. zarzekasz się, że nie stosujesz wersji beta a gdy była dyskusja o aplikacji na iPhona to zadeklarowałeś się jako beta tester. Takich kwiatków w twoim wydaniu jest niestety więcej (...)

Pamiętam, to było wtedy, jak pisałem o kodowaniu apek, M@Xu się zadeklarował, że potestowałby moje wypociny
- ja to uważam jako uprzejmość "dla znajomego z forum", a nie deklarację taśmowego betatestera do wszystkiego ;)

nemka 18.09.2011 19:09

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181801)
Bede tego zalowal, ale... tak, o nim wlasnie pisze.

I jak Ci się pracuje na Lionie? I bez SuperDrive? Ja rozumiem, że Apple zrezygnowało z dyskietek gdy były już dostępne płyty CD ale teraz jakoś oprócz pamięci flash nie ma alternatywy. Z drugiej strony musisz przyznać, że konstrukcja poprzedniego modelu (zresztą iMaka też) i napęd szczelinowy w obu kompach to była porażka - przecież soczewka znajdowała się gdzie? Oczywiście przy otworze i naturalnie bardzo szybki się brudziła od kurzu (moja koleżanka miała problem już po 3 miesiącach w swoim iMaku).

A poza tym to chyba jedyny rozsądny zakup jeśli chodzi o Apple :)

M@X 18.09.2011 19:07

Cytat:

Napisany przez nemka (Post 1181800)
Swoj***261; drog***261; masz jeszcze Maka z G4? Szacun! ;)

Jesten z tych, ktorzy ronia lze za era PowerPC bo ta technologia ma w sobie fantastyczne poklady mocy (vide Cell w PS 3). A X86 to jak juz pisalem dwudziestoletnie scierwo najgorszego sortu, ktore wygralo kosztem, podobnie jsk VHS z BetaCamem. Ale co ja bede swoje zale wylewac. Dzieci w Afryce gloduja i to jest problem...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

Berion 18.09.2011 19:00

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1181797)
Za to fanatyków nie trawię i za wszelką cenę będę starał się tępić ich na tym forum, oraz wszędzie tam gdzie spotkam. I nie chodzi tylko o fanatyków Apple ale i każdych innych.

I o tym właśnie pisałem. Nie wiem czy jest sens - poza prostowaniem bzdur. ;]

M@X 18.09.2011 18:59

Bede tego zalowal, ale... tak, o nim wlasnie pisze.

nemka 18.09.2011 18:57

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181798)
A jak sie ma sprawowac? To najmniej awaryjny komputer, jaki powstal. Do tego maly, lekki, niezajmujacy duzo miejsca i szokujaco wydajny. Myslalem nad 8 GB RAM ale doszedlem do wniosku, ze 4 w zupelnosci wystarczy. Jak braknie to sie dolozy...

Piszesz o MiniMaku? Mid2011? ;) Swoją drogą masz jeszcze Maka z G4? Szacun! ;)

@andy nie martw się, zawsze miałam sporo argumentów w postaci linków ;)

M@X 18.09.2011 18:49

A jak sie ma sprawowac? To najmniej awaryjny komputer, jaki powstal. Do tego maly, lekki, niezajmujacy duzo miejsca i szokujaco wydajny. Myslalem nad 8 GB RAM ale doszedlem do wniosku, ze 4 w zupelnosci wystarczy. Jak braknie to sie dolozy...

andy 18.09.2011 18:48

Cytat:

Napisany przez M@X
Jesli bedziesz mnie sila zmuszac do odpisywania na Twoje posty i sugerowala, ze jesli tego nie zrobie to jestem zalosnym fanbojem, to jednego takiego juz tutaj mamy... I mozesz byc pewna ze wowczas bede traktowal Cie tak samo ;-).

Nikt Cię nie zmusza. Pamiętaj tylko, że często milczenie jest traktowane jako poddanie się, czy przyznanie do błędu. Wielokrotnie zbijałem twoje argumenty, oraz pokazywałem dwulicowość w wypowiedziach.

Np. zarzekasz się, że nie stosujesz wersji beta a gdy była dyskusja o aplikacji na iPhona to zadeklarowałeś się jako beta tester. Takich kwiatków w twoim wydaniu jest niestety więcej..

@nemka jeżeli będziesz starała się prowadzić dyskusję na poziomie, będziesz używała konkretnych i rzeczowych argumentów to świetnie. W innym przypadku nie będziesz lepsza od M@Xa i yahola z którymi ciężko jest podyskutować na konkrety. Oni lubią walenie ogólnikami, przeinaczanie pewnych zdań...

Cytat:

Napisany przez Berion
Określiłem Cie tak, ponieważ wydajesz mi się tak samo uparta jak np. tutejszy Andy (sądząc po postach), gdzie "świadkowie jabłkowy" muszą mu za wszelką cenę przyznać się do swojej niewiedzy, zaślepienia etc. ;)

Wielokrotnie podkreślałem, że użytkownik sprzętu Apple jest dla mnie neutralny. Taka osoba nie traktuje sprzętu Applea jako coś najwybitniejszego na świecie, nie próbuje wszystkim wmówić jak to produkty Apple są innowacyjne, bezpieczne, czy najwydajniejsze na świecie.

Za to fanatyków nie trawię i za wszelką cenę będę starał się tępić ich na tym forum, oraz wszędzie tam gdzie spotkam. I nie chodzi tylko o fanatyków Apple ale i każdych innych.

Kris 18.09.2011 18:46

A jak miniacz w amejzingowym unibody się sprawuje?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:06.