Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 19.09.2011 18:03

Cytat:

Napisany przez M@X
Apple MA BYC DROGI! Taka jest polityka firmy.

W drugim zdaniu przyznam Ci rację jednak co do pierwszego to się mylisz. Apple wcale nie ma być drogi. To właśnie fanboje, fanatycy tak mówią aby zrekompensować sobie wydanie ogromnej kasy na iProdukty.
Apple stworzyło coś w stylu sekty. Lata intensywnej manipulacji, socjotechniki zrobiło swoje...

Przykład:
Cytat:

Nawracaj sobie kogo innego - ja Keynote'y ogladam z namaszczeniem, chodze w dzinsach i czarnym golfie a moje oswietlenie pokojowe to wielkie logo Apple ;-). Dlatego ode mnie wara, panno Noemi...
Może w większości to żart jednak pokazuje standardowe podejście fanboja Apple. Wy się utożsamiacie z produktami jakich używacie.

Cytat:

Napisany przez Gadzina
:sciana: proszę nie przerabiajmy tego jeszcze raz... to jest jak... jak powtarzanie tej samej klasy.. nemka proszę proszę .... :)

E tam. Dzięki temu osoba, która tutaj wejdzie i zapozna się tym tematem będzie mogła wyrobić sobie zdanie co do pewnych osób i produktów.

Cytat:

Napisany przez M@X
Ten prosty, acz genialny zabieg marketingowy sprawia, ze klient dostaje do rak produkt z "polki premium" i jest zadowolony.

Masz 1000000000% rację - GENIALNY ZABIEG MARKETINGOWY! Produkty wcale nie są super jakości. Wystarczy przejść się po byle forum Apple gdzie nie panuje aż taka cenzura i zobaczysz ile jest tematów w których ludzie narzekają na sprzęt. Ile z nim jest problemów...
To, że coś ma logo danej marki nie czyni z niego produktu premium. Dopiero konsumenci to określają.

nemka 19.09.2011 16:53

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1181923)
:sciana: proszę nie przerabiajmy tego jeszcze raz... to jest jak... jak powtarzanie tej samej klasy.. nemka proszę proszę .... :)

Dobra, postaram się być świeża. Zobaczmy... O!
Jak Ci działa Lion z gForcem? To prawda, że na tych Makach Lion wiesza się częściej niż pranie w pralni chińskiej armii ludowej? :D https://discussions.apple.com/message/15752268#15752268

M@X 19.09.2011 16:41

Apple od dawna sprzedaje swoje produkty w cenach spelniajacych dwie proste zasady - drozsze niz reszta swiata, a jednoczesnie na tyle niskie ze nadal normalny czlowiek moze sobie na nie pozwolic. Ten prosty, acz genialny zabieg marketingowy sprawia, ze klient dostaje do rak produkt z "polki premium" i jest zadowolony. Pomimo ze za podobne podzespoly zaplacil dwa razy wiecej cieszy go piekne aluminiowe unibody, prostota obslugi, system skrojony na miare, a nawet opakowanie sugerujace ze mamy do czynienia z czyms niecodziennym. Kazdy samochod ma cztery kola, ale lepiej dac troche wiecej i miec skore na fotelach. Jesli wiesz o co mi chodzi...

nemka 19.09.2011 16:36

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181922)
Za pozno przyszlas na to forum, a ja sie przez to musze powtarzac... Apple MA BYC DROGI! Taka jest polityka firmy.

A umiesz to racjonalnie wytłumaczyć, DLACZEGO ma być DROGI? Jakieś sensowne argumenty poza tym, że Apple chce kosić frajerów ile się da? :D My być bogaci - wy być naiwni! Oto hasło przewodnie Apple :)

Cytat:

Nawracaj sobie kogo innego - ja Keynote'y ogladam z namaszczeniem, chodze w dzinsach i czarnym golfie a moje oswietlenie pokojowe to wielkie logo Apple ;-).

Powiedz od razu, że nie było Cię stać na wejściówkę, które notabene były sprzedawane na e-bayu. W sumie dlaczego główny zarząd firmy miałby robić przedstawienie za darmo? 6 milionów dochodu tylko z ostatniego keynote to w sumie i tak jak na Apple dość skromny zarobek z metra ;)

Cytat:

Dlatego ode mnie wara, panno Noemi...

Wg biblii Noemi = Moja słodycz. No, no...

Gadzina18 19.09.2011 16:34

M@X 19.09.2011 16:27

Za pozno przyszlas na to forum, a ja sie przez to musze powtarzac... Apple MA BYC DROGI! Taka jest polityka firmy.

Nawracaj sobie kogo innego - ja Keynote'y ogladam z namaszczeniem, chodze w dzinsach i czarnym golfie a moje oswietlenie pokojowe to wielkie logo Apple ;-). Dlatego ode mnie wara, panno Noemi...

nemka 19.09.2011 16:20

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181919)
Wazne ze jest. Na razie nie moga zakasowac konkurencji w postaci Cortlandu, iSpotu czy iSource.

Dlaczego nie mogą, przecież na litość boską są ich dostawcami!

Cytat:

Z czasem ceny zejda do nizszego poziomu. Oczywiscie nie mozna spodziewac sie cen jak w USA chociazby z racji podatku VAT.

Wiesz, nawet doliczając podatek vat jakoś mi się ceny nie zgadzają. Pomijając, że w Polsce 100$ to dużo więcej niż w USA :)

Cytat:

I nie przypominam sobie zebysmy byli kolegami ;-)...

Nawrócę Cię to będziesz mnie błagał, żebym była Twoją koleżanką, zobaczysz :taktak:

Widziałeś super przebicie na pamięci Kingstona? Powiedz mi, jak to jest płacić 5x więcej za dwie, takie same kostki RAMu, które niczym, ale to absolutnie niczym nie różnią się od tych z innego sklepu?

A za procesor 200zł drożej? A za dysk przynajmniej 400zł drożej? I mówimy tu o częściach, które są normalnie dostępne w sprzedaży - żadnych magicznych parametrów nie mają, rzekłabym, że to najtańsze dostępne części zarówno w przypadku pamięci jak i dysków.

Ja rozumiem - pamięci Geila, Patriota, z gwarancją dożywotnią... Eee... Cholera też wychodzi 500zł taniej niż w u Apple :ysz:

M@X 19.09.2011 16:13

Wazne ze jest. Na razie nie moga zakasowac konkurencji w postaci Cortlandu, iSpotu czy iSource. Z czasem ceny zejda do nizszego poziomu. Oczywiscie nie mozna spodziewac sie cen jak w USA chociazby z racji podatku VAT.

I nie przypominam sobie zebysmy byli kolegami ;-)...

nemka 19.09.2011 16:01

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181914)
http://store.apple.com/pl/

Juz jest :-)! Teraz czekamy tylko na Apple Store w Polsce (malo istotne) i - najwazniejsze - na iTunes Music Store PL :-)!

A ceny kolega widział? 100, 200, 300 i więcej zł więcej niż u "konkurencji", dalej - brak zniżek edukacyjnych, brak opcji przedłużenia gwarancji, brak AppleCareProtection, normalnie rewelacja! :rotfl:

M@X 19.09.2011 15:57

http://store.apple.com/pl/

Juz jest :-)! Teraz czekamy tylko na Apple Store w Polsce (malo istotne) i - najwazniejsze - na iTunes Music Store PL :-)!

nemka 19.09.2011 15:56

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1181844)
Ja sobie miniaka może jednak sprawię, nie dla lansu, ale plan mam ryzyk fizyk może się zwróci :P

Tylko pamięci nie dokupuj w Apple xD Bo wiesz mają przebicie 550% 8GB Kingstona kosztuje u nich 880zł a normalnie max 200zł za dwie kostki ;) http://www.nokaut.pl/pamieci-ram/kin...l9-sodimm.html

Witaj Sorbus ;)
Ja się do LightWave nie przekonałam, wkurzało mnie zawsze że oddzielnie renderer i modeler.
A na G4 można sobie spokojnie postawić AmigaOS czy MorphOS ;)

yahol 19.09.2011 12:28

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1181877)
Ad. 2. Miniacz ma dysk 5400 oraz wersję laptopową i5 (niech mnie ktoś poprawi jeśli głupoty piszę). Pierwszą rzeczą, jaką się zazwyczaj robi po zakupie Miniacza, to wymiana dysku na SSD.

Y,y!
Pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, po zakupie miniaka, to było podłączenie terówki, po fire wire :)

A co do wydajności miniaka :), nikt normalny, nie wymaga od miniaka cudów :)
Jak się chce coś robić profesjonalnie i szybko, kupuje się odpowiednią maszynę, a nie malkontenci.
Nigdy nie wpadł bym na pomysł, aby odpalić Final Cut na miniacu, to przecież katorga, ale już na Mac Pro - dlaczego nie.
Choć przyznaje, znam osoby, które to robią na Mac Booku Pro i co więcej są zadowolone.

Co więcej - używając sprzętu Apple, mam głęboko w tyle, wszelkie zarzuty, ze coś ukradli, coś zrobili źle, czy ze nie ma USB3 (bo łącze to w dalszym ciągu, jest asymetryczne!), ma działać.
I to jest wszystko czego wymagam.

I bawi mnie to, ze się tak zapluwacie nad Apple, w razie czego, gdyby się to nasiliło, te wasze objawy, służę profesjonalna pomocą psychologiczną :)
Nie u mnie, ale u specjalistów od manii i obsesji :)
Mam kilkoro koleżeństwa, zajmujących się tym problemem.

Kris 19.09.2011 12:19

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1181878)
Skąd wiesz, widziałeś ? ||

Zobaczyli avatara i wyobraźnia działa... ||

Gadzina18 19.09.2011 12:15

Żenada goni żenadę.. polski reseller otworzył za zgodą Apple oficjalny Online Store... ceny powalają na kolana... k.... mać

http://myapple.pl/content/2036-apple...-w-polsce.html

Patrix 19.09.2011 12:13

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1181875)
Temat, jak temat.
Atrakcyjna swieża krew zrobiła swoje. A do tego jaka wygadana :D

Skąd wiesz, widziałeś ? ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:45.