![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
odpal gadu
dziadu :P |
Mozna flashowac karty z PC. Roznice to brak bootscreena przy starcie i czasami problemy z wybudzaniem (nie we wszystkich przypadkach) monitora.
Roznica w cenie faktycznie jest znaczaca, tylko nie wiem czy kogos ta cena rusza w tym segmencie - karty sa do Mac Pro, bo to jedyne "klocki" w ofercie Apple. Jesli bierzesz dwuprocesorowego, dwunastordzeniowego potwora do montazu z 16 GB RAM na pokladzie to 2 500 PLN za dwie karty w te czy w tamta robi mala roznice w zamian za stuprocentowy brak problemow z kompatybilnoscia. |
Kolejny premiumopodobny produkt. Różni się BIOSem który ma zapewnić wyjątkową ... niekompatybilność.
Nie wierzę, że procesor na niej jest ze szczerego złota i pocałowany przez Jobsa przed umieszczeniem na PCB :nie: Taki sam Juniper jak w komputerze z biedronki, tu nic nie jest premium - nawet odbudowa. I o ile jestem skłonny usprawiedliwić cenę samych Maców (ze względów które opisałem powyżej) to te akcesoria jasno pokazują, że Apple ma ludzi za krowy dojne i idiotów. I nie wmówi mi nikt że to dobrze i fajnie - i chyba nawet M@X by tego nie kupił, nawet gdyby był nietrzeźwy. |
Na graficznych do apple'a to ja już się nie znam,
ale podobno wystarczy przeflaszować ją innym biosem i śmiga, co gdzie szukać, niestety nie wiem, ale wiem, opłaca się takie coś brać z rynku pctowego. |
2620 :wow:
Gdy już nie ma co być premium, to niech chociaż cena będzie :szczerb: A co powiecie na Apple Radeona 5770 za 1250zł :D http://www.ishock.pl/pl/p/KARTA-GRAF...B-MC742ZMA/134 Cytat:
|
nemka, na szczęście tego nikt nie musi już kupować...
nawet ten co się nie zna podrapie się w czoło i pomyśli, że widział podobne X% taniej. Za to ci z TVNu pewnie takie mają na zapleczu, ale kogo to obchodzi ? ;) |
Cytat:
Padłam na twarz... :wow: Coś co kosztuje jakieś 200zł... Wyobrażacie sobie? I do tego - producent - Apple! Hahaha. |
Cytat:
oraz poruszałem także ten temat kiedyś tutaj, że frajerów szukają ;) Cytat:
"jeśli czegoś nie ma nikt, to jest to fajne" (to są M@Xa słowa mniej więcej) k***a |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Są jeszcze jakieś pytania? :) |
No to lecimy ;)
Cytat:
Rejestr nie jest zły sam w sobie i systemy unixowe go też "kopiują" - patrz gconf. Odwołania do rejestru poprzez API są znacznie szybsze niż odwołania do tysięcy małych plików. I nie trzeba w każdym programie pisać parsera plików tekstowych wynajdując koło od nowa. Chyba każdemu programiście chce się rzygać na samą myśl napisania kolejnego parsera. W unixie parsowanie plików tekstowych urosło do rangi sztuki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
-jest UNIXEM, nie Windowsem - czyli ma zalety otwartego systemu UNIXA, a nie rejestry i struktury okienek. -jest robiony pod konkretna, zamknięta platformę systemowa, wiec miliony konfiguracji nie wchodzą w grę. -ergo, jest zoptymalizowany pod sprzęt, a sprzęt pod system. -nie ma ani BIOSu, ani niby EFI, ani AHCI ani żadnego podprogramu sterującego MoBo. Tym steruje firmware płyty i system. -da się wystartować jako HDD na innym komputerze. (w Target mode) -można na żywca przekomponować system. -co by kto nie mówił, nie ma na niego wirusów, jeżeli są proszę mi go pokazać. (wiem, bo sam kontroluje sytuacje, jest jak na razie jeden trojan, i backdoor) -jest to platforma multi systemowa, można postawić każdy system, Windows, OSX, Linux, czy co tam natywnie Dalej mi się nie chce :) |
Heh ta dyskusja nie ma sensu. Użytkownicy produktów Apple są zadowoleni to jest najważniejsze. Ich pieniądze ich sprawa. Maki są fajne i mogą się podobać.
Są produktem premium - to prawda i się z tym zgadzam. Są nastawione na atrakcyjny nowoczesny design i łatwość obsługi. Są też ładnie wykonane i za to się płaci. Nie dostajemy natomiast premium sprzętu jako takiego (chyba że obudowa to sprzęt). Nie są jednak w żadnym wypadku bardziej premium od PC złożonego z części premium :nie:. Kto twierdzi inaczej - po prostu się myli. Bo dlaczego PC złożony z lepszych jakościowo komponentów miałby być gorszy? Bo nie ma logo Apple? Ani OSX nie jest lepszy od Windows, jeżeli ktoś już tak twierdzi to niech powie konkretnie w czym? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:37. |