Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

M@X 18.09.2011 13:46

Ja lecze kaca po wczoraj... Do wieczora alkoholu nie tykam xD!

demek 18.09.2011 13:41

wiec
zbieraj dupsko na piwo bo idziemy z whd za jakis czas :P

M@X 18.09.2011 13:29

Tys prowda! Madrze gadasz! :piwo:

demek 18.09.2011 13:25

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181695)
Nikt nie chce zeby istnial tylko iOS.

Dobrze, ze jest konkurencja.

Widac dzieki temu ktory system najwygodniej sie uzytkuje ;-)!

zalezy jak dla kogo!
jeden woli laske 180cm 65kg wagi a inny 165cm 80kg ;-)

M@X 18.09.2011 13:15

Nikt nie chce zeby istnial tylko iOS.

Dobrze, ze jest konkurencja.

Widac dzieki temu ktory system najwygodniej sie uzytkuje ;-)!

andy 18.09.2011 13:12

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie Andy, nie.
Nie mam zamiaru, jak poprzednio napisałem, wdać się w bijatykę :)

Żadnej bijatyki tutaj nie widzę. Skoro nie chcesz przedstawić tutaj swoich poglądów i poprzeć ich konkretami, faktami to oznacza tylko, że tego nie potrafisz.

Cytat:

To jest twoja opinia :)
Jeżeli podoba mi się kolor biały, wcale to a wcale, nie muszę udowadniać, ze jest on lepszy, ładniejszy, milszy, od wszystkich innych.
Co innego jest pisanie "podoba mi się wygląd MacBooka" a co innego ten wygląd jest najładniejszy na świecie. Widzisz różnicę?

Jeżeli ktoś napisze to w taki sposób, to lepiej żeby potrafił to poprzeć czymś, a nie tylko swoim widzimisie.

Cytat:

To jest moja opinia i udowadnianie tego, jest absurdalne. :)
W dyskusji na jakiś konkretny temat często chodzi o to aby nie tylko pokazać jakie mamy zdanie na ten temat, ale i dlaczego. Przedstawiamy argumenty świadczące na naszą korzyść. Osoby które rozmawiają o samochodach i jedna cały czas mówi, że taki model jest najlepszy bo tak jest mało wiarygodna. Jej zdanie jest dla mnie wtedy nieistotne.

Cytat:

Tak jak cala ta dyskusja, na temat wyższości, czy czego tam chcecie udowodnić światu i ludziom :)
Tu nie chodzi o stawianie wyższości HTC, LG, Samsunga nad Apple ale pokazanie ludziom, że Apple wcale takie super nie jest jak się go maluje. Trzeba w końcu zacząć pisać o wadach aby ludzie poznali cały obraz, nie tylko te plusy.

Cytat:

Ponadto, wyobraź sobie wszystkie np. samochody napędzane tym samym silnikiem :)
To by było dopiero.
A tak: mamy wybór :)
Nigdy nie twierdziłem, że ma istnieć tylko Android, czy WP7. To właśnie fanatycy Appla by takiego czegoś chcieli. Sorki ale ja nie jestem za *****izacją społeczeństwa - tak nazywam uproszczanie wszystkiego na siłę.

Berion 18.09.2011 13:11

Nie wiadomo czy ARM dojrzeje na tyle, że będzie mógł stawać w szranki z obecnymi x86/64. Wielu już próbowało. ;)

M@X 18.09.2011 12:57

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1181638)
Chętnie bym widział też procesory POWER7 (8 rdzeni, 32 wątki, 4.0Ghz, 260 GFLOPa na procesor, i5-2500K ma zaledwie 50) , a nie pospolitego Intela.

Zgadzam sie. Tez tesknie za era PowerPC. Intel to scierwo najgorszego sortu - poprawiona nieznacznie, dwudziestoletnia architektura. Czekam az ARM dojrzeje i mam nadizeje ze trafi w koncu do desktopow!

Patrix 18.09.2011 12:38

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1181638)
Według mnie nawet lepiej będzie, jeżeli Apple nie zamontuje USB3.
Jeżeli tworzą produkt premium to niech na to zasługuje i będzie sprzętowo lepszy od PC.

Będzie lepszy, bo nie będzie miał USB3 ?
Upiłeś się czy naćpałeś ? :rotfl:

TO jest wada :sciana:

yahol 18.09.2011 12:20

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1181648)

Wskaż 10 moich wypowiedzi które nie są merytoryczne, oczywiście wyjaśnij dlaczego nie są.

Nie Andy, nie.
Nie mam zamiaru, jak poprzednio napisałem, wdać się w bijatykę :)

Cytat:

Oczywiście, że każdy ma prawo. Tylko opinie bez poparcia w rzeczywistości są dla mnie jak zeszłoroczny śnieg.
W dyskusji chodzi o to aby poprzeć swoje zdanie. Chodzi o to aby pokazać, że nie jest ono puste.
To jest twoja opinia :)
Jeżeli podoba mi się kolor biały, wcale to a wcale, nie muszę udowadniać, ze jest on lepszy, ładniejszy, milszy, od wszystkich innych.
To jest moja opinia i udowadnianie tego, jest absurdalne. :)
Tak jak cala ta dyskusja, na temat wyższości, czy czego tam chcecie udowodnić światu i ludziom :)

Ponadto, wyobraź sobie wszystkie np. samochody napędzane tym samym silnikiem :)
To by było dopiero.
A tak: mamy wybór :)

demek 18.09.2011 12:14

iFani nie musza
maja zawsze racje, produkty sa naj i koniec(kropka)

andy 18.09.2011 11:42

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie wiem, czy zauważyłeś :) ale cytat którego użyłeś, nie jest mojego autorstwa.

Już poprawione. Tam miał być M@X od początku. Nie wiem jak to się stało...

Cytat:

I staram się już, nie wypowiadać w tym temacie, bo po pierwsze, z merytoryczna dyskusja nie ma już nic wspólnego, to graja wyłącznie anse i emocje, a to uważam za barbarzyństwo.
Wskaż 10 moich wypowiedzi które nie są merytoryczne, oczywiście wyjaśnij dlaczego nie są.

Cytat:

Ponadto każdy ma prawo wyrażać swoje opinie, a tu opinii już dawno nie ma, jest tylko zwykła chuligańska bijatyka, której nie akceptuje, w żadnym wypadku
Oczywiście, że każdy ma prawo. Tylko opinie bez poparcia w rzeczywistości są dla mnie jak zeszłoroczny śnieg.
W dyskusji chodzi o to aby poprzeć swoje zdanie. Chodzi o to aby pokazać, że nie jest ono puste.
@Max nazywając ją hejterką bez podania konkretnych wypowiedzi, gdzie tak się niby zachowują pokazuje tylko jak jego wypowiedzi są puste. I nie ma tutaj tłumaczenia się, bo mi się nie chce, nie mam czasu itp. Biorąc udział w dyskusji zobowiązujemy się do przedstawienia naszych racji i poparcia ich dowodami.

yahol 18.09.2011 11:24

Cytat:

Cytat:
Napisany przez yahol

...Nemka to stary hejter - nic nie robi poza siedzeniem cale zycie na wykopie w poszukiwaniu tematow o Apple i pisania bzdur. Od dawna jest przeze mnie ignorowana ;-)...
W tej wypowiedzi przypominasz yahola. Zarzucasz komuś pisanie bzdur a nie potrafisz podać konkretnego przykładu.
Nie wiem, czy zauważyłeś :) ale cytat którego użyłeś, nie jest mojego autorstwa.
Wiec, może popraw, albowiem, nie wypowiadam się na temat osób, których wypowiedzi nie znam!!!
Ponadto, nie wyrażam się, na tematy, osobiste, i poglądów innych osób, dopóki nie naruszają one moich praw, wartości i innych bzdetów, które nazywamy ogólnie kultura wypowiedzi i zachowań.
I staram się już, nie wypowiadać w tym temacie, bo po pierwsze, z merytoryczna dyskusja nie ma już nic wspólnego, to graja wyłącznie anse i emocje, a to uważam za barbarzyństwo.
Ponadto każdy ma prawo wyrażać swoje opinie, a tu opinii już dawno nie ma, jest tylko zwykła chuligańska bijatyka, której nie akceptuje, w żadnym wypadku.

andy 18.09.2011 11:21

Cytat:

Odkryto aż 5 exploitów, które pozwolą odblokować iPada 2 oraz iPhone***8217;a 5
http://simblog.pl/odkryto-az-5-explo...oraz-iphonea-5
Jeżeli to prawda to mit jakim jest bezpieczeństwo w produktach Apple'a kolejny raz zostanie obalony :D
Cytat:

Napisany przez demek
jeszcze nie zauwazyles, ze jesli ktos zauwazy jakas niedoskonalosc w produktach japka to zaraz jest obrzucany blotem a za chwile ta wada zostaje przedstawiona jako super zaleta

Wiem o tym i staram się walczyć. Nie lubię kiedy niektórzy próbują zaklikać rzeczywistość..

sobrus 18.09.2011 11:19

Według mnie nawet lepiej będzie, jeżeli Apple nie zamontuje USB3.
Jeżeli tworzą produkt premium to niech na to zasługuje i będzie sprzętowo lepszy od PC.
Chętnie bym widział też procesory POWER7 (8 rdzeni, 32 wątki, 4.0Ghz, 260 GFLOPa na procesor, i5-2500K ma zaledwie 50) , a nie pospolitego Intela.

I wtedy przyznałbym całkowitą rację, że Apple to super sprzęty i zasługują na swoją cenę.

A tak to tylko farbowane pecety z fajnym systemem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.