Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

yossi 14.09.2011 12:31

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1181068)
I w dalszym ciągu uważam ze BeOS był najlepszym i mającym najwięcej możliwości systemem

Nigdy nie przypuszczałem, że w czymkolwiek się z Tobą zgodzę - jednak tym razem masz absolutną rację.
Dla mnie (podkreślam DLA MNIE) BeOS był najlepiej zapowiadającym się systemem. Szkoda, ze praktycznie padł.

yahol 14.09.2011 12:27

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1181061)
Oczywiście masz racje, ale ja już się "zadomowiłem" na openSUSE - więc system mi w zasadzie zbędny.

Z resztą ... wiele osób instaluje susła na właśnie na makach.
Choć to dla mnie trochę dziwne ale tak jest.

Tak ci się tylko wydaje :)
Instalowanie SuSE na Macu, jako podstawowy system, to takie samo barbarzyństwo i głupota, jak montowanie Windowsa jako systemu podstawowego na Macu.
Mac jest stworzony pod system, a system pod Maca, i dopiero oba składniki pokazują moc i możliwości komputera.
A jak porzucisz słuchania bajek o możliwościach włamania się na MacOS, to może nareszcie uwierzysz, ze wszelkie kombinowania są zbędne i szkodliwe.
Sam bylem kiedyś zafascynowany Linuxem, dopóki nie sparzyłem się na błędach systemowych i programowych. Zresztą Ubuntu używam do dziś. :)
I w dalszym ciągu uważam ze BeOS był najlepszym i mającym najwięcej możliwości systemem

yossi 14.09.2011 12:22

ależ Twoja kalkulacja nie ma sensu.
Nie płacisz przecież za sprzęt czy za system, tylko za emejzing. Cena sprzętu i systemu: 2000 PLN. Cena emejzingu 5700 PLN.
Niestety, lans kosztuje, a fanbojom jest wszystko jedno jaka jest cena, ważne, żeby świeciło się japko na obudowie. Poza tym, jesli Stiv Ci mówi, że musisz to mieć no to musisz, inaczej jesteś zerem i biedakiem, którego nie stać!

sobrus 14.09.2011 11:49

Oczywiście masz racje, ale ja już się "zadomowiłem" na openSUSE - więc system mi w zasadzie zbędny.

Z resztą ... wiele osób instaluje susła na właśnie na makach.
Choć to dla mnie trochę dziwne ale tak jest.

M@X 14.09.2011 11:12

Nie zapominaj o OS X i idealne spasowanie sprzetu i oprogramowania - za to tez sie placi ;-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

sobrus 14.09.2011 11:09

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1181041)
Jesli i5 to na pewno 27" i na pewno jest tego warty.

Wiadomość wysłana z ***63743; iPhone 4 przy użyciu Tapatalk

Ale ja nie jestem fanbojem Apple mówie poważnie patrząc jak użytkownik na komputer. Poza monitorem tam nic szczególnie wartościowego nie ma.
Na szczęscie na allegro można do dostać w bardziej odpowiednich cenach, poniżej 6k.
Wciąż drogo jak na takie parametry komputera (co to sie oszukiwać za taką kasę - słabe, HD5750 itd), ale niech będzie, to nie maszynka do gier.

rycho 14.09.2011 10:39

Siedem siedemset!
Ile SMSów...
I z 15 aut Tico.
I panienki.

M@X 14.09.2011 10:11

Jesli i5 to na pewno 27" i na pewno jest tego warty.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

sobrus 14.09.2011 09:53

Pobawiłem się wczoraj w sklepie dla idiotów iMacem i5.

Bardzo fajny :taktak: ale nie warty wydania prawie 8 tysięcy (dokładnie 7700) :nie:.

Taka mała wykastrowana klawiatura byłaby dla mnie nie do przyjęcia (pisze bez patrzenia) i mam nadzieje że dzwięki systemowe da się wyłączyć - ale poza tym fajny sprzęcik.

Tylko ta cena :ysz:. Wiedząc że za pól ceny złożyłbym coś lepszego, czułbym się jak frajer gdybym to kupił.

No chyba że ten monitor jest tyle warty, niestety nie było podane jaka to przekątna, matryca i rodziała.
27 cali 2560x1440 IPS to pewnie trochę by kosztowało :taktak:.

Berion 12.09.2011 17:59

Jak nie ograniczysz siły sygnału to nawet i dwie ulice dalej. :P

@Patrix
No właśnie zastanawiam się jak to jest. Co jeśli użytkownik wrzuci tam klucz do jakiegoś programu, który nabył albo materiał chroniony prawami autorskimi...

M@X 12.09.2011 17:47

WiFi szyfruje WPA 2. Do niedawna szyfrowalem WEPem, bo PSP nie wspiera WPA 2, a grac chcialem. No ale konsolki juz nie posiadam wiec wskoczylem poziom wyzej ;-).

Juz to chyba nawet i tutaj i Tobie, Berion pisalem - nie ma mafii chodzacych po klatkach schodowych po to zeby przez 15 minut plaszczac tylek na schodach pouzywac internetu za darmo. Ogarnij sie ;-)...

Z Facebooka nie korzystam, Google+ stopniowo poznaje. Wybralem, bo jest na zaproszenia. Jak cos moze miec kazdy, to przestaje byc fajne ;-)...

Patrix 12.09.2011 17:33

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1180791)
@ Kris
Dropbox ostatnio zmodyfikował treść licencji. Wszystko co tam wrzucamy jest już ich.

Tzn, że można im smroda podrzucić i będzie to ich własność ? A potem na pały dzwonić ? :haha:

Kris 12.09.2011 17:16

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1180791)
@ Kris
Dropbox ostatnio zmodyfikował treść licencji. Wszystko co tam wrzucamy jest już ich.

(...)

k***a

Ładnie, ładnie... niech gawiedź się cieszy. :D

Berion 12.09.2011 17:12

@ Kris

@ M@X
WiFi szyfrujesz czymś? Czy może jesteś darmowym "providerem internetowym"? A może nie obawiasz się, że ktoś zesniffuje Ci hasła do facebooka (no chyba, że już ssl dodali). Ehh... Naprawdę nie widzisz żadnych zagrożeń które z takich "ułatwień" wynikają? :|

Kris 12.09.2011 16:56

Mylisz się Maksiu, oj mylisz... świetna statystyka: co lubisz, czego słuchasz, gdzie jeździsz, z kim sypiasz... można piękne kampanie reklamowe robić idealnie skrojone na miarę... ale to tylko ułamek możliwości. :D

Aa i jeszcze jedno: przypomnij sobie dlaczego ludzie masowo zaczęli kasować zdjęcia z n-k? :mruga:
Niech no w umowach na te chmurki wprowadzą odpowiednie zapisy o prawie do plików w nich przechowywanych. ||

Obejrzyj sobie jeszcze raz ten filmik powyżej i nie śmiej się, tylko się mocno zastanów...

Rewelacyjny biznes się szykuje: dostęp do dokumentów, czasowe licencje np. na InDesign na kilka dni, czy wykorzystanie mocy obliczeniowej serwera do określonych zadań.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:03.