Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2003, 12:17   #31
Bywalec
 
Avatar użytkownika Romario
 
Data rejestracji: 09.07.2003
Posty: 59
Romario zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki,udało mi się zrobić dynamiczne menu w Adobe Encore, a teraz nie wiem jak do tego menu podłożyć dżwięk?
__________________
Romario
Romario jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2003, 12:28   #32
Bywalec
 
Data rejestracji: 05.06.2003
Lokalizacja: Kołobrzeg
Posty: 31
z3m4n zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dokładnie jak z plikiem video
zaznacz plik audio wcisnij alt i przeciagnij na menu....
z3m4n jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2003, 09:22   #33
Bywalec
 
Avatar użytkownika Romario
 
Data rejestracji: 09.07.2003
Posty: 59
Romario zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ok, udało się. Teraz przy bulid dvd wyświetla komunikat Orphan menus or Timeline found/ check link lub ignore and continue. Jak wybrałem ignore and continue to stworzył film bez menu. A jak check link to szuka czegoś jak zaznaczę tam wszystkie okma to znajduje to czego szuka ale i tak coś jest nie tak.
Dołączone obrazki
File Type: bmp Encore.bmp (175.8 KB, 782 oglądane)
__________________
Romario
Romario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2003, 01:14   #34
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 16
Żuczuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jest do pobrania wtyczka do encore, która umożliwia wczytanie subtaitli jako mikrodvd; można ją pobrać wpisując do przeglądarki "encore dvd" i wybierając stronę tools>encore dvd>encore subtaitles, na stronie znajduje się także tutorial w j. angielskim- wtyczka jest freeware, Żuczuś
Żuczuś jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2003, 18:45   #35
Bywalec
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Lokalizacja: Wieden
Posty: 43
Seksownis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Żuczuś az tak ciezko podac link??
__________________
Pozdrowienia
Seksownis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2003, 22:06   #36
Bywalec
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: wawa
Posty: 32
lukjod zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czy ktos to znalazl bo te podpowiedzi Zuczusia sa cokolwiek mylace
jakis link
lukjod jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 01:32   #37
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 16
Żuczuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bardzo państwa przepraszam, oto adres strony:
www.dvdrhelp.com/tools?tool=261
należy nacisnąć buttona encore subtitles i odpala sie nowa strona, gdzie znajdziecie opis softu plus spakowany program,
Żuczuś
Żuczuś jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2003, 06:49   #38
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2003
Lokalizacja: podkarpacie (Rzeszów)
Posty: 186
Jedrek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tez mam problem z tym programem. Nie wiem jak maja wygladac formaty plikow z "subtitles":
1. text format
2. FAB Image Script
3. caption Inc. Script.

Probuje zaimportowac takie pliki (skrypty) stworzone z programu SubRip i nic ztego nie wychodzi. Przy probuie importu do ENCORE wyrzuca mi rozne bledy.
Prosze o pomoc....
ozdrawiam
__________________
Andrzej vel. Jedrek
Jedrek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2004, 17:41   #39
Bywalec
 
Data rejestracji: 23.06.2002
Lokalizacja: Wieden
Posty: 43
Seksownis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skoro wszyscy maja problemy to ja tez - a czemu by nie
Skompresowalem sobie weselisko trwajace 1g 21min za pomoca CCE wrzucilem to do encora i podczas skaladania DVD wywala komunikat ze w jakies tam klatce (konktetnie nie pamietam jest za wysoki bitrate)...
Ustawienia CCE do kodowania orazu byly - minimum-2000, sredni-7000, i maksymalny-9000.
Przeciez wartosci 7000 i max-9000 nie odbioegaja od specyfikacji DVD, wiec nie wiem o co biega encorowi.
Wie ktos jak obejsc problem?

Z gory THx za podpowiedzi.
__________________
Pozdrowienia
Seksownis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2004, 07:18   #40
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika virus-c
 
Data rejestracji: 14.05.2004
Posty: 10
virus-c w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A jak zmienić rozmiar timeline? W Adobe Premiere można ustawić, czy to mają być klatki, czy co 1, 4 10 s, min itd.. Da się tak samo zrobić w Encore?
virus-c jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2004, 09:36   #41
Bywalec
 
Data rejestracji: 31.07.2003
Posty: 53
Pinek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety wartosci saklowania troche odbiegaja... 80% sprzetu (chyba jeszcze tyle ) akceptuje maksymalny bitrate na okolo 8000..

wiec tyle powinno sie ustawiac maksymalnie...

nowy sprzet dvd slyszalem ze akceptuje juz dosyc wysoki poziom ustawienia tego parametru.. ale chyba 8000 wystarczy kazdemu, teraz robie cos dla jednej fimry.. i przygoptowuje plytki dvd skompresowane przy bitrate stalym 4000.... jakosc obrazu.. krystaliczna, ale to dla tego, ze nie ma tam prawie wogole ruchu... postacie stoja na jedolitym tle i mowia...
Pinek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2004, 19:10   #42
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika jehuty
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 7
jehuty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
???vcd menu w encore???

siemka. Jestem początkujący w temacie autoringu i mam takie małe pytanko do palacza i cobry...
otóż czy w encore mozna zrobic menu do vcd takie samo jak do dvd (animowany wybor scen itp.)

a jeśli tak to czy sam proces tworzenia jest taki sam jak menu w dvd??
Czy stacjonarny pioneer sobie z tym poradzi?(wiem że łyka vcd z gazet)

Proszę o szybką odp...
Pozdro

Jehuty
__________________
Heh :-) Wypalanie DVD nie jest wcale takie trudne jak sę wydaje...
jehuty jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.08.2004, 19:30   #43
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.06.2004
Posty: 14
bumbum w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do kitu ten program!!! Siedzę juz nad nim 2 dni i nie udało mi się zaimportowac zadnego filmu!!! po prostu do tego programu mozna wgrac film 720x675 i 704x576 zadne inne formaty nie wchodzą bo wywala zaraz błąd.np. mam film Shreka 2 o rozdzielczosci 560x416 i muszę go przerobić w innym programie na 720x576 dopiero potem do adobe encore.Bezsens,a taki ponoć zachwalany program.
bumbum jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.08.2004, 05:47   #44
Bywalec
 
Data rejestracji: 05.06.2003
Lokalizacja: Kołobrzeg
Posty: 31
z3m4n zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
re

....
wystarczy zrobic skrypt .avs ktory zmienia rozdzielczosc avika
mozna go bez problemow zaimportowac do encore
nie musisz nic przerabiac w zadnym innym programie
z3m4n jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 11:55   #45
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.07.2003
Posty: 6
shark69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Za pomocą Encore można stworzyć obraz płyty DVD. Niestety program pozwala tylko z rozszerzeniem .nrg. Czym w takim razie nagrać płytę z tego formatu? Wiem że można za pomocą Encore ale ja osobiście wolałbym używać programu specjalizowanego do nagrywania.
shark69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO