Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2005, 20:47   #196
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam taki problem i prosze ekspertow o pomoc, przerobilem plik avi ktory mial 200 mega programem easy video converter na svcd,vcd i dvd, niewiem czemu ale niedalo sie wybrac poszegolnego ,niewazne, teraz to jest plik mpeg ,i ma ponad 900 mega, chce go nagrac na vcd -kolega ma odtwarzacz dvd do tv ale bez divix i czy bedzie mu takie cos chodzic, i czy mam to nagrac na cdr i jak to mozliwe ze ma 900 mega a jak wrzucam do vcd w nero to ma nieco ponad 200 i czy moge tez fotki odrazu na to nagrac zeby mogl sobie obejrzec, i jakie w ogole formaty moga byc na vcd nagrane zeby odtwarzaly na tym odtwarzaczu co pisalem. np jak sam avi wrzuce to pewnie divixa bedzie potrzebowal .
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.07.2005, 21:25   #197
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w standardzie VCD nie liczy się pojemnośc pliku tylko jego czas (najwyzej ok 120 minut). Osobiscie nagrywałem pliki ok 800mb na płytke 700mb jako VCD i wchodziło ładnie. czy 900 mb sie zmiesci nie wiem ale skoro nero to przyjmuje to pewnie tak.
Zapewne będzie chodzić to u kolegi jeżeli tylko jego odtwarzacz czyta płyty w formacie VCD wystarczy nagrać na CDr.
Niestety dorzucić do tego tak "luzem" fotek się nie da. Aby je oglądać w VCD trzeba je tam dodać odpowiednimi programami które robią pokaz zdjęć na VCD, ale jeżeli chcesz zmieścić i film w VCD oraz pliki JPG to to się nie uda.

Cytat:
Napisany przez Rokko30
Otóż ściagłem sobie film z netu w formacie avi i chce go nagrać na plytke w Nero ale po dodaniu pliku Nero pokazuje mi info ze nie mozna kodowac pliku, gdyż nie mam wtyczki MPEG4-Decoding i musze ja zainsalowac. Prosze o pomoc co mam zrobic i jak nagrac ten film zeby mi normalnie odpalał na kompie.Pozdrawiam
Zainstaluj wtyczkę
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2005, 22:58   #198
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a jakim programem moge zrobic ten pokaz zdjec na vcd? w nero jest cus takiego ?i jak to sie robi z gory dzieki, koles mi polecil do tego co wczesniej pytalem program dvdrip2 co o tym sadzisz ? mowi ze jakosc lepsza niz w nero a nero mam oryginal najnowsze 6 cos tam
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 08:16   #199
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wisz co powiem Ci, że nigdy nie robiłem ani w DVDrip2 ani w Nero Moimi najlepszymi programami są TMPGEnc oraz The Film Machine z CCE. Możesz sam zrobić sobie mały teścik konwertując kawałek filmiku i potem sprawdzić w czym wyjdzie lepszy. Na moje oko DVDrip będzie chyba właściwszy.

A pokaz zdjęć na VCD uzyskasz przy pomocy programów takich jak InAlbum czy Medi@Show 3.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 09:33   #200
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w nero widzialem opcje pokaz slajdow na vcd to chyba moge spokojnie bez obaw robic ?
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 09:44   #201
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli jest taka opcja to nie masz sie co bać
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 18:17   #202
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kurde nagralem koledze na plyte vcd 2 filmy oba avi na vcd i dziala tylko 1 , w czym moze byc problem ,on ma ten model
http://www.sony.pl/ShowProduct.do?si...uct=DVP-NS585P

on mowi ze chodza mu formaty : dvd video,dvd-rw ,vcd, data cd i jpg, a na stronie pisze co innego to ja juz niewiem jak mam i co nagrac ratujcie


tak przerabialem dvdrip i nagralem oba na 1 plyte na emteca cdr, i jeden film ma 5 min a drugi 30 i ten krotki dziala, czy vcd tez musze na dvd np +r nagrywac? , mozesz mi jeszcze powiedziec jak w nero przerabiac z avi na svcd i dvd ? ale tyko dvd bo przerabialem wczesniej programem easy video converter wersja 4 cos tam i bez klucza to przerobil mi na dvd tzn bylo odzielnie dzwiek w pliku i obraz ale byl non stop napis, potem jakas inna wersje sciagnelem ale juz kluczem zrobilem to samo i juz przerabial na wszystko w jednym vcd svcd dvd, mimo ze zaznaczylem dvd dosc to wszystko skomplikkowane , z gory dzieki za rady

Ostatnio zmieniany przez has : 06.07.2005 o godz. 10:17
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 19:26   #203
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na stronie pisze że odtwarza Super VCD a więc wnioskuję z tego, że i VCD odtwarza.
Mówisz że koledze działa jeden film a nie działa drugi. Czy oba przerabiałeś tym samym porgramem ? I na jakich nośnikach nagrywałeś? Znaczenie może mieć też prędkość nagrywania.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2005, 10:55   #204
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam jeszcze 1 pytanie help mam nero 6 cos tam oryginal i niemoge edytowac pliku audio zawsze sobie skracalem czy cos ,teraz mam nero expres i jak klikalem w duzy napis nero w srodku to mi pisze zebym strone odwiedzil a niedaje mi wiekszych opcji !! ,



z nero juz ok, mam kolejne pytanko bo obiecalem koledze film i nadal go nie nagralem , robilem z avi na svcd programem dvd rip to niby tam konwertowal ale koniec koncow stanol w miejscu i lipa, mozesz powiedzec jak w nero skonwertowac avi na svcd lub np jak zrobie format dvd to musi byc oddziwlnie audio video ,bo 1 program easy video conwerter robi niby na dvd a pisze ze robi na vcd svcd i dvd i jest wszystko w 1 pliku ,i np jak nero nagrywam svcd przerzucam avi to zajmuje ponad 500 mega a normalnie ma 200 czy on juz wtedy to automatycznie zmienia na svcd czy trzeba to konwertowac, bo jak pisalem wczesniej zeby chodzilo w tym odtwarzaczu sonego

Ostatnio zmieniany przez has : 12.07.2005 o godz. 17:42
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2005, 12:07   #205
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widocznie masz jakąś okrojoną wersję
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2005, 12:44   #206
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika lolapaloza
 
Data rejestracji: 12.07.2005
Posty: 7
lolapaloza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pewien problem. Otóz kupiłem sobie dziś film "W imię Ojca" na DVD i po włączeniu filmu jest tylko ścieżka audio i czarny ekran. Domyślam się, że to może być brak jakiegos kodeka, ale pytanie jakiego i jak to sprawdzic. Probowałem GSpotem, ale nie dało rady.
Z filmami w formacie AVI nie ma problemu.
Dodam, ze dzis kupiłem nagrywarke DVD LG GSA 4163B i to właśnie z niej nie ma obrazu. Do odtwarzania filmu uzywam Power DVD.
lolapaloza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2005, 13:17   #207
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lolapaloza
Mam pewien problem. Otóz kupiłem sobie dziś film "W imię Ojca" na DVD i po włączeniu filmu jest tylko ścieżka audio i czarny ekran. Domyślam się, że to może być brak jakiegos kodeka, ale pytanie jakiego i jak to sprawdzic. Probowałem GSpotem, ale nie dało rady.
Z filmami w formacie AVI nie ma problemu.
Dodam, ze dzis kupiłem nagrywarke DVD LG GSA 4163B i to właśnie z niej nie ma obrazu. Do odtwarzania filmu uzywam Power DVD.
Zainstaluj decoder Elecard i sprawdź nawet pod Windows Media Playerem.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2005, 15:05   #208
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika lolapaloza
 
Data rejestracji: 12.07.2005
Posty: 7
lolapaloza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuje za podpowiedz. Już sobie poradziłem.
lolapaloza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2005, 18:13   #209
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.07.2005
Posty: 1
PAC_ZEK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie dopiero od niedawna mam neta i chciałbym sie dowiedzieć jak połączyć film z napisami tak żeby wypalić go na VCD żeby chodził na odtwarzaczu DVD
PAC_ZEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2005, 18:33   #210
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przy przerabianiu na VCD (np. w TMPGEnc) napisy same się wkleją w film jeżeli użyjesz kodeka FFdshow i zaznaczysz w nim opcję "subtitles" w ustawieniach. Napisy musza mieć dokładnie tą samą nazwę co plik avi aby takie coś zadziałałol
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO