![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2005
![]() |
ja mam taki problem i prosze ekspertow o pomoc, przerobilem plik avi ktory mial 200 mega programem easy video converter na svcd,vcd i dvd, niewiem czemu ale niedalo sie wybrac poszegolnego ,niewazne, teraz to jest plik mpeg ,i ma ponad 900 mega, chce go nagrac na vcd -kolega ma odtwarzacz dvd do tv ale bez divix i czy bedzie mu takie cos chodzic, i czy mam to nagrac na cdr i jak to mozliwe ze ma 900 mega a jak wrzucam do vcd w nero to ma nieco ponad 200 i czy moge tez fotki odrazu na to nagrac zeby mogl sobie obejrzec, i jakie w ogole formaty moga byc na vcd nagrane zeby odtwarzaly na tym odtwarzaczu co pisalem. np jak sam avi wrzuce to pewnie divixa bedzie potrzebowal .
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.04.2003
![]() |
Problmem TMPenc gubi framesy
Przerobiłem jush kilka filmów w/w metoda. Ale okzuje sie ze wszystkie zgubiły klatki. NA odtwarzaczu stacjonarnym nie da sie tego ogladac.
Na kompie jakos ujdzie ale tez bez rewelacji. Może wiecie czego to wina? Napisze ze przy dodniu do dvdauthora wypisuje ze GOP jest za dlugi. Nie wiem o co chodzi prosze o pomoc wszystkie ustawienia tak jak w poradniku sa wprowadzone Ostatnio zmieniany przez redneo : 25.07.2005 o godz. 18:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
w standardzie VCD nie liczy się pojemnośc pliku tylko jego czas (najwyzej ok 120 minut). Osobiscie nagrywałem pliki ok 800mb na płytke 700mb jako VCD i wchodziło ładnie. czy 900 mb sie zmiesci nie wiem ale skoro nero to przyjmuje to pewnie tak.
Zapewne będzie chodzić to u kolegi jeżeli tylko jego odtwarzacz czyta płyty w formacie VCD wystarczy nagrać na CDr. Niestety dorzucić do tego tak "luzem" fotek się nie da. Aby je oglądać w VCD trzeba je tam dodać odpowiednimi programami które robią pokaz zdjęć na VCD, ale jeżeli chcesz zmieścić i film w VCD oraz pliki JPG to to się nie uda. Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
a jakim programem moge zrobic ten pokaz zdjec na vcd? w nero jest cus takiego ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Wisz co powiem Ci, że nigdy nie robiłem ani w DVDrip2 ani w Nero
![]() A pokaz zdjęć na VCD uzyskasz przy pomocy programów takich jak InAlbum czy Medi@Show 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
w nero widzialem opcje pokaz slajdow na vcd to chyba moge spokojnie bez obaw robic ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Jeżeli jest taka opcja to nie masz sie co bać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
kurde nagralem koledze na plyte vcd 2 filmy oba avi na vcd i dziala tylko 1 , w czym moze byc problem ,on ma ten model
http://www.sony.pl/ShowProduct.do?si...uct=DVP-NS585P on mowi ze chodza mu formaty : dvd video,dvd-rw ,vcd, data cd i jpg, a na stronie pisze co innego to ja juz niewiem jak mam i co nagrac ![]() tak przerabialem dvdrip i nagralem oba na 1 plyte na emteca cdr, i jeden film ma 5 min a drugi 30 i ten krotki dziala, czy vcd tez musze na dvd np +r nagrywac? , mozesz mi jeszcze powiedziec jak w nero przerabiac z avi na svcd i dvd ? ale tyko dvd bo przerabialem wczesniej programem easy video converter wersja 4 cos tam i bez klucza to przerobil mi na dvd tzn bylo odzielnie dzwiek w pliku i obraz ale byl non stop napis, potem jakas inna wersje sciagnelem ale juz kluczem zrobilem to samo i juz przerabial na wszystko w jednym vcd svcd dvd, mimo ze zaznaczylem dvd ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez has : 06.07.2005 o godz. 11:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Na stronie pisze że odtwarza Super VCD a więc wnioskuję z tego, że i VCD odtwarza.
Mówisz że koledze działa jeden film a nie działa drugi. Czy oba przerabiałeś tym samym porgramem ? I na jakich nośnikach nagrywałeś? Znaczenie może mieć też prędkość nagrywania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
mam jeszcze 1 pytanie help mam nero 6 cos tam oryginal i niemoge edytowac pliku audio zawsze sobie skracalem czy cos ,teraz mam nero expres i jak klikalem w duzy napis nero w srodku to mi pisze zebym strone odwiedzil a niedaje mi wiekszych opcji !! ,
z nero juz ok, mam kolejne pytanko ![]() Ostatnio zmieniany przez has : 12.07.2005 o godz. 18:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Widocznie masz jakąś okrojoną wersję
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2005
![]() |
Mam pewien problem. Otóz kupiłem sobie dziś film "W imię Ojca" na DVD i po włączeniu filmu jest tylko ścieżka audio i czarny ekran. Domyślam się, że to może być brak jakiegos kodeka, ale pytanie jakiego i jak to sprawdzic. Probowałem GSpotem, ale nie dało rady.
Z filmami w formacie AVI nie ma problemu. Dodam, ze dzis kupiłem nagrywarke DVD LG GSA 4163B i to właśnie z niej nie ma obrazu. Do odtwarzania filmu uzywam Power DVD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2005
![]() |
Dziękuje za podpowiedz. Już sobie poradziłem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2005
![]() |
mam pytanie dopiero od niedawna mam neta i chciałbym sie dowiedzieć jak połączyć film z napisami tak żeby wypalić go na VCD żeby chodził na odtwarzaczu DVD
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|