Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2005, 14:16   #91
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze w programie nie podałeś lokalizacji do CCE. W the film machine daj options -> Paths i tam podaj lokalizację do pliku exe Cinemy Craft Encoder.
A może wcześniej instalowałeś jakieś starsze wersje CCE, poszukaj i ewentualnie pousuwaj dopiero potem zainstaluj nową.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2005, 14:59   #92
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.04.2005
Posty: 4
krzemien w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za odpowiedz,
juz rozwiazalem problem. zainstalowalem wers. 2,5 i jest git....
ale pojawil sie nastepny......
film przekompresowalem na VCD jest obraz, napisy dobry dzwiek ale tam gdzie wyswietlane sa napisy jest logo CCE....
jak to usunac z obrazu....??
poradzcie jaszcze raz...
pozdrawiam.........
krzemien jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 16:59   #93
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pisałem już kilka razy na tym forum, nawet chyba w tym topicu:
Aby usunąć logo CCE musisz zarejestrować ten program (wykupic licencję).
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2005, 18:40   #94
Bywalec
 
Avatar użytkownika wojster6
 
Data rejestracji: 04.04.2005
Posty: 39
wojster6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a moze pan mi podac linka do tego avisyntha, bo nie wiem ktorego sciagnac to znaczy sciagnalem jakiegos zainstalowalem i dalej byl ten sam problem. chyba sciaganalem niewlasciwego..
wojster6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2005, 10:50   #95
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.04.2005
Posty: 4
krzemien w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak mam znalezc link "Cinema Craft Encoder" z crackiem
prosze o podanie jakiejs strony w necie...
pozdro.
krzemien jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2005, 18:44   #96
Bywalec
 
Avatar użytkownika wojster6
 
Data rejestracji: 04.04.2005
Posty: 39
wojster6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
juz wszytsko dziala pieknie ladnie, mam jeszcze jedno pytanie: czy jak chce nagrac cos na dvd to robie to samo tylko na poczatku daje na make dvd? aha i jeszcze jedno: mam nagrac ten plik tfm_muxed_00.mpg moge go nagrac na svcd czy jak go skompresowalem w vcd to moge nagrac tylko na vcd?
wojster6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2005, 19:41   #97
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wojster6
juz wszytsko dziala pieknie ladnie, mam jeszcze jedno pytanie: czy jak chce nagrac cos na dvd to robie to samo tylko na poczatku daje na make dvd? aha i jeszcze jedno: mam nagrac ten plik tfm_muxed_00.mpg moge go nagrac na svcd czy jak go skompresowalem w vcd to moge nagrac tylko na vcd
W przypadku robienia do DVD - tak , wystarczy wcisnąć "make DVD". Jeżeli jest skompresowany do VCD to mażna go nagrać jedynie do VCD. Aby nagrać do SVCD trzeba go osobno przerabiac, gdyż oba te standardy różnią się od siebie rozdzielczością i bitrate'em także nie są takie same.

Cytat:
Napisany przez krzemien
jak mam znalezc link "Cinema Craft Encoder" z crackiem
prosze o podanie jakiejs strony w necie...
pozdro.
Nikt Ci nie poda adresu do żadnego "cracka", gdyz jest to piractwo i niezgodne z prawem. Takich rzeczy szukaj na własną odpowiedzialnośc.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 17:24   #98
Bywalec
 
Avatar użytkownika wojster6
 
Data rejestracji: 04.04.2005
Posty: 39
wojster6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a moglby pan jeszcze napisac jak sie przerabia napisy (jakim programem) zeby pozniej uzyc w the filmmachine?
wojster6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 17:32   #99
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Subtitle Workshop - Save As... -> "SubRip"
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 19:54   #100
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.04.2005
Posty: 4
krzemien w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak podzielic film na dwie plyty... konwertuje w "tmpgenc2".... program wszystko robi w jeden plik....
konwertuje bardzo dobrze ale ponad 900mb w pliku...
prosze o jakis pomysl....
pozdrawiam
krzemien jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 21:48   #101
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W TMPEGEnc dajesz File -> MPEG Tools -> Merge & Cut. Tam możesz podzielić plik mpg na dwie częsci.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 22:46   #102
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez krzemien
jak mam znalezc link "Cinema Craft Encoder" z crackiem
Za takie kwestie to należy się a jak nie pomoże to chłosta. Przeczytaj REGULAMIN Potem zadawaj pytania.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2005, 18:57   #103
Bywalec
 
Avatar użytkownika wojster6
 
Data rejestracji: 04.04.2005
Posty: 39
wojster6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aha a moze pan powiedziec tak ile minut konwersuje sie dvd, jak vcd skompresowalo sie gora 30min? aha a nie zna pan moze kogos kto zajmuje sie "mIRCEM"??
wojster6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.04.2005, 19:10   #104
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wojster6
aha a moze pan powiedziec tak ile minut konwersuje sie dvd, jak vcd skompresowalo sie gora 30min? aha a nie zna pan moze kogos kto zajmuje sie "mIRCEM"??
Ok 2 razy dłużej, ale nie konieczne. Wszystko zależy od softu, ilości przebiegów.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 06:35   #105
Niedługo Kończę Gimnazjum
 
Avatar użytkownika Zipon
 
Data rejestracji: 21.04.2005
Lokalizacja: Bytów
Posty: 3
Zipon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem

Mam problem.Po konwersji z avi na mpg jak chce nagrac plyte vcd w nero pokazuje mi, że plik nie jest vcd a jak wlacze nagrywanie to rozpoczyna sie konwersja i plik nie miesci sie na plycie bo z 700 zrobilo sie 950 mb. Co moge zrobić?

Używam TMPGEnc,a w nero biorę vcd

Ostatnio zmieniany przez Zipon : 22.04.2005 o godz. 06:53
Zipon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO