![]() |
ja mam taki pomysl, ale to wy musicie go zrealizowac duzo nowosci zostalo napisane w tym topiku, powinniście wy zrobić nowe faq do tego programu z uwzględnięciem nowych waszych pomysłów
|
jeśli plik jest obecny w katalogu systemowym, to wątpie, by był wymagany w katalogu z programem. co do ustawień DVD2DVDR zauważyłem, iż od wersji 1.7.3 (może wcześniejsze też) program zaczął sam zaznaczać odpowiednie pola (Upper field, zig-zag etc.), tak więc, razem z ustawieniami bitrate'u, postanowiłem nie zawracać sobie tym głowy i nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy (ok. 40 zrobionych filmów w ten sposób). co do Tweak Credits, to zawsze patrzę, jak wyglądaja napisy (vide Indiana Jones i filmy z Jackie Chanem) i jeśli po czarnym tle latają sobie białe robaczki, to max bitrate przyjmuje wartość 1000, bo i po co wiecej? (patrz kochanie jakie ten 35 kaskader od sceny na wodospadzie ma zaje...fajne nazwisko - choć pooglądamy, bo to lepsze niż sam film <- to miał być żart, ale jak przypomniałem sobie chociażby filmik Encrypt...)
|
Dzieki za odpowiedz. W ogole troche nieladnie zachowalem sie piszac w tym topicu za pierwszym razem, poniewaz zwyczajnie zapomnialem podziekowac wszystkim tym, ktorzy przyczynili sie do udostepnienia szerszej masie uzytkownikow tajnikow dzialania tego programu ;) Dzieki! :jupi:
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie w pliku readme.txt programu DVD2DVDR jest napisane: Cytat:
Rozumiem, ze jesli tak, to nalezy go przekopiowac do katalogu z DVD2DVDR (z folderu Windows)? Przy pierwszym filmie nie zrobilem tego i nie bylo problemow, teraz go przekopiowalem, ale sam nie wiem czy jest on wymagany. Czy moze dodatkowo trzeba go jeszcze zarejestrowac? Czy tez wystarczy jesli w ogole jest on obecny w katalogu systemowym Windows? |
Cytat:
ad.2 program zawsze sam wyliczał parametry, tylko ,że uparci mogli zastosować swoje własne (robione według przepisu Fido). Ja ostatnio dawałem programowe. Żeby zastosować Fidowe, trzeba zatrzymać program po zrobieniu pliku VAF i go zmodyfikować, potem odpalić sam CCE. ad.3 nie pamiętam czy to używam ;) ad.4 nie mieszam przy napisach (credits) ad.5 używam Huffiego według zaleceń CV ad.6 nic tu nie mieszam Jabba |
Witam,
mam kilka pytan, jakie nasunely mi sie podczas pracy z DVD2DVDR: - czy w koncu mozna miec zaznaczone [V] pole "Upper field first" ? Pytam, poniewaz wczesniej CobraVerde pisal, ze jest to niepolecane, czy nadal tak jest? A moze blad zostal poprawiony? - W kwestii Bitrate, nalezy zawsze min. ustawiac na 1000 a max. na 7500? Wydaje mi sie, ze od wersji 1.81 program sam wylicza te parametry (to sie pokrywa ze sposobem uzytkownika Fido) - "Analyse video ad add cropping automaticly" czy ktos uzywa tej funkcji? - w polu BITRATE mamy funkcje "Tweak credits", jaki jest wg was najodpowiedniejszy wpis (max bitrate fr credits)? - Czy uzywacie kodeka HuffYUV? Ktos wczesniej pisal, ze nie jest on wymagany, kto ma racje? ;) - Czy modyfikujecie dodatkowe parametry w ENCODED OPTIONS, mam na mysli "GOP Sequence", "Quantizer characteristics" oraz "Multipass VBR Bias"? |
Cytat:
ad.1 dziwny pomysł... ad.2 dvd2one (płatny). Naucz się DVD Shrink - darmowy ad.3 to są tłoczone DVD, nie mają nic wspólnego z DVDR ad.4 w takim jakim odtwarza twój stacjonarny player ad.5 Pioneer 107. Przy Twojej "wiedzy" możesz sobie nie poradzić z LiteOnem. Albo kup NEC, TEAC... Jabba |
Cześć wszystkim mam pytanie ponieważ jestem na razie zielony w temacie "dvd" a planuje zakup nagrywarki.
-- Czy można kopiować płyte dvd w trybie 1:1 np. w nero ? -- Czy jest jakiś program który łatwo i szybko skopiuje dany film bez zbędnej obróbki ? -- W jakim formacie najczęściej są filmy w wypożyczalni + czy - ? -- i w jakim formacie lepiej wypalać -- i już ostatnie pytanie (sorki że tak hurtowo ale prosze o wyrozumiałość) :jezyk: Jaką wypalarke proponujecie mi kupić osobiście miałem na myśli LiteOna 8x czy to dobry wybór ? Z góry dzięki . Pozdrawiam |
|
czy moglby ktos podeslac mi opis tego programu z ustawieniami na dvd w formacie ntsc poniewaz wiez ze jest to inaczej niz w pal ?? jak to ustawic ??? czym zlozyc encodowane pliki zamiast ifoeditra nie robi on tego poprawnie z materialem w ntsc
|
Cytat:
nie zrobi tylko można popatrzeć i wczytać film, no chyba że ktoś jak to uruchomić, wszystko ustawiłem ale opcja Run Jobs nie aktywna, przy jednym takim ustawieniu jak dam AddJob się uaktywnia ale wywala cały film z programu, w katalogu gdzie jest zainstalowany program nic niema żadnych pluginów, Ifoedit itp. może są już w pliku exe bo MpegDecoder już jest, można tylko dodać CCE, i w niektórych opcjach pojawia się napis że ta opcja tylko dla zarejestrowanych użytkowników, może też trzeba coś wpisać w AVS bo jest puste, w wersji 1.8.1 jest puste i chodzi to nie wiem, program wygląda całkiem nie źle, i może nie robi tego błędu synchronizacji napisów i dźwięku który jest w niektórych filmach, walczę z tym już od 2 tygodni i nic nie darady zrobić, pewno brak wiedzy pytam na forum ale nikt nie odpowiada albo nie wiedzą albo tajemnica :) KC42 |
co by nie tworzyć nowego tematu swóje pytanie co do X-Mena zadam tutaj. czy ktoś się tym już bawił (głupie pytanie - staaary film =]), bo na płytce są trzy strumienie do wyboru - jeden ponad dwugodzinny, 1h40 i 1h50. odpaliłem toto, co by zorientować się, o co chodzi i okazało się, iż jest możliwość włączenia opcji, która podczas filmu wyświetla, poprzedzone krótkimi przerwami, wycięte sceny. gdyby były dwa strumienie, to spoko, ale już kompletnie zgłupiałem, a szukanie różnic w trzech średnio dwugodzinnych filmach zajęłoby trochę czasu, tak więc może ktoś, kto się już bawił rippowaniem tego filmu może mi wyjaśnić, o co chodzi i doradzić, który strumień rippować.
|
Brak synchronizacji w DVD2DVD (audio - video)
Napisałem już o tym problemie na forum ale w innym miejscu... tak sobie myslę, że chyba tutaj jest jednak odpowiedniejsze miejsce bo w końcu rzecz dotyczy DVD2DVD. Po zrzuceniu filmu na HDD dvd decrypterem i przetwarzaniu fimu przez DVD2DVD+CCE (2.50) okazuje się że po złożeniu wszystkiego dźwiek wyprzedza obraz o jakieś 3-4 sekudny. Przy robieniu k.bezpieczeństwa innych filmów nie było teo problemu.Film to Ali G.Moze ktoś miał podobny przypadek?Jeśli to możliwe to prosze o jakieś łopatologiczne wytłumaczenie jakiego programu mam użyć żeby poprawić synchronizację i w jaki sposób albo gdzie znajdę opis do tego programu.Dzięki za pomoc.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jabba |
Ostatnio pojawiła sie wersja dvd2dvd-r 2.0.0.Wygląda całkiem inaczej.Czy ktoś z szanownych forumowiczów bawił się tą wersją.
Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08. |