![]() |
Witam! Nie jestem mocny w temacie dvd2dvdr ,ale ostanio zroblłem film wersją 1.8.1 i wszystko poszło ok.Film wypalałem z plików i napisy były ok,czego nie można powiedzieć o Iso (napisy były zielone).
|
Witam.
Dopiero stawiam pierwsze kroki w tym temacie, jedank dzieki instrukcji udalo mi sie nagrac film , ( ile radosci bylo ehhh :-) ) Ale jedna zecz mi sie nie podoba. PO nagraniu wszystko jest super, ale mam takie niebieskie okienko z napisem Cinema Encoder. Czy jest jakas szansa aby tego okienka nie bylo ? Fajniej by bylo bez niebieskiego okienka :-) Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam //// Hanka |
Niestety przy ostatnim filmie użyłem wcześniejszej wersji DVD2DVDR, w sumie było to już dość dawno temu (1,5-2 miesięcy), kiedy jeszcze nie było 1.8.1 .
Mogę powiedzieć ,ze authoringu dokonał sam program i plik ISO też zrobił - aczkolwiek potem wypalałem z VOBów. Używałem MPEGDEC.dll . Rippuję nadal DVDDecrypterem i na razie tego nie zmieniam. Pozdrawiam Jabba |
Witajcie po dluzszej przerwie...
Troche czasu minelo odkad ostatni raz cos produkowalem, i widze duuuze zmiany, i to pod wzgledem softu jak i nowych userow na forum :) Korzystajac z okazji chcialbym prosic o wyjasnienie pewnych niewiadomych, mysle ze jest tu troche osob ktore sidza w temacie caly czas i trzymajac reke na pulsie wiedza to i owo; a wiec : 1. W nowej wersji 1.8.1 pojawila sie opcja w zakladce SETTINGS - Add PreCommand "SubtitleOff" - co to jest i z czym to sie je ?? 2. Czy opcja Authoringu dziala w koncu poprawnie, czy dalej lepiej laczyc pliki w IfoEDIT recznie oraz jak sie sprawuje CrreateISO, uzywacie tego, czy klasycznie wypalacie pliki ? 3. Widnieje opcja IgnoreCSS, czy znowu program potrafi RIPowac z oryginalnego, zabezp. DVD, czy jednak trzeba wczesniej to zrobic na innym sofcie ? 4. TO jest chyba najbardziej interesujace mnie zagadnienie, zauwazylem mianowicie ze DVD2DVD-R zaczal korzystac z AviSynth w wersji2.5.x i uzywa Mpeg2Dec3.dll, co wg Was daje uzywanie tego duetu, czy zwieksza predkosc/jakosc ?? Czy zeby korzystac z dobrodziejstw plynaczych z nowych wtyczek ( Avisynth + Mpeg2dec3 ) musze zainstalowac ktoras z nowszych wersji CCE, czy uzywajac nadal 2.50 moge osiagnac pozadane rezultaty ?? Jezeli weszla w mode ktoras nowsza wersja CCE to ktora radzicie ?? 5. Luminance level ?? Po co dodali ta opcje, myslalem ze jedymym slusznym zakresem jest 16-235, czy cos sie zmienilo ? Szczegonie prosze o wypowiedzenie sie Weteranow Jabby i Cobry, oraz innych znawcow tematu w szczegolnosci sledzacych zmiany na forum doom9 Pozdrawiam, Rafał. |
Witam
Co mam zrobic Dvd2Dvd-r 1.8.1 nie znajduje okna cce i wyskakuje jakis blad chyba 80 czy 8x. |
mam pytanko!!!
wiem ze AnyDVD usówa zabezpieczenie z DVD ale czy Ripuje płyte? |
jeszcze nie spotkałem płyty, której Decrypter by nie podołał.
|
Mam problem który się niby pojawiał już w pytaniach - ALEE
Zrzucam tak jak zawsze film [Family Man] SmartRiper'em a ten tym razem nie woła o uruchomienie playera, ale za to długo szuka klucza i nie znajduje - wyrzuca "quit RIp ?" Jak odpowiem ok to idzie dalej - i tak przy wszystkich VOBach. Niby Zrzuca film na dysk ale DVD2DVDR się pulta że "no Valid Key Found". Prubowałem też DVDDecrypterem [mode file] ale to samo. |
bo DVD2DVD-R wpierwej rozbiera film na części pierwsze, później robi z tego nowe DVD, a na końcu, jeśli oczywiście zaznaczyłeś, jeszcze gotowy do wypalenia plik ISO i 22GB może być mało.
|
22 GB na jeden film to zamało?
>>>DVD2DVD-R<<<
Próbowałem zrobić kopie bezpieczeństwa płytki DVD programem DVD2DVD-R ale jakiś bąd mi sie pokazuje mówiacy ze brakuje mi mejsca na dysku a mam 22GB wolnego na HDD ! no bez przesady przecież 3 filmy by mi weszły na dysk! a jeden, który ma 7 GB niechce. O co chodzi ? czy ja coś źle robie czy trzeba wiecej miejsca ? Prosiłbym o odpisanie na e-maila lub na forum! |
co do problemu olq, to ja Mulholland Drive rippowałem Decrypterem i też mam problem z muzą, ale to jedyna taka płyta na 40, więc chyba problem z płytą.
Olav_Basoski: co do filmów > 6,5GB, to zrobiłem tak harry'ego pottera, 5 przebiegów, min max ustalił DVD2DVD-R v.1.7.3, CCE 2.67 i na telewizorze wygląda pięknie (nie uchroniłem ilością przebiegów pewnych niedociągnięć, no ale stopień kompresji duży). a teraz najlepsze. dysk pierwszy: zrobiony już Harry Potter i dopiero co zrippowany Decrypterem Mulholland Drive do pliku ISO. podpinam MD do DaemonTools, odpalam DVD2DVD-R, 4 przebiegi. po 8 godzinach dostaję na drugim dysku wynik pracy: cienkiej jakości Mulholland Drive z godziną Harry'ego Portiera w środku filmu (sam obraz - dźwięk z MD). konia z rzędem temu śmiałkowi, co podejmie się próbie wyjaśnienia zagadki. |
begin czesc!
byc moze post nie na temat ale juz sadze ze pisze do ludzi ktorzy poradza sobie z tym w 5 min wiec nie zajme duzo czasu... mam (obraz) dvd(+-)r na dysku nie iso tylko folder ts_video dvd zawiera 2 filmy "fast and furious" i "2fast 2furious" calosc zajmuje 4.09 gb ~bitrata 2 Mbit + DD 5.1 problem jest w tym ze jest to wer. niemiecka (nawet nie ma napisów ang.) a wiec chcialbym sie dowiedziec jak zamienic scierzki dzwiekowe na ANG. tak aby to dzalalo ok po nagraniu (prog i prosty opis) i przu okazji moze wiecie skad wziac same scierzki ac3 z tych filmow moze jakis serwer albo wyszukiwarka (jeszcze nie mam ale chyba bede mial) jak ktos ma i moglby udostepnic to prosze na priv jest jeszcze ewentualnosc ze dzwiek bedzie sie rozjerzdzal z obrazem co wtedy robic ? end narqa |
no dzieki, ale obylo sie bez dvddecryptera, wystarczyl sam anydvd, prawdopodobnie byl jakis problem z decss, ale teraz jusz smiga ladnie :)
nawiasem mowiac anydvd pozwala zaoszczedzic troche miejsca na dysko to jest wazne dla osob u ktorych sie np. te 15 gb nie zmiesci :P ja nie mam tego problemu ale zawsze to szybciej jest jesli nie trzeba zrzucac filmu na dysk |
Spróbój zgrac płytkę DVDDecrypterem ale w tybie "FILE". Ja tak robie od samego początku i wszystko jak do tej pory grało.
|
witam, jestem tu nowy, ale ten temat przegladam od jakiegos czasu, mam maly problemik a nie byl on opisywany jeszcze na forum.
tak wiec od razu kiedy dvd2dvdr odpala ifoedita i kiedy zrobi sie multiplexing, wlacza sie chyba audiocheking no i wtedy wyskakuja ostrzezenia ze sciezka audio jest uszkodzonam wyskakuje tak z 10 razy wkoncu pojawia sie napis ze skoro jest tak duzo uszkodzonych sciezek to on ignoruje audio i przechodzi dalej jakby nigdy nic :P no i teraz pytanie o co chodzi? bo nie czekalem do konca jak bedzie wygladal film, no ale chyba bedzie jkais problemz filmem poczatkowo zgrywalem na zywca z odznaczonym omijaniem css , pomyslalem ze moze przez to wiec, zgralem plytke na dysk przy pomocy DeCSS, ale problem sie powtarza :P ktos ma jakis pomysl?? moze robie cos zle |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08. |