![]() |
Nie wiem czy wam też cos takiego sie dzieje, ale przeryłem całe forum na "doom9.net" i dvd2dvd-r i ani słowa o tym problemie. Film jest za***iście skodowany, żadnych uwag, co do samej istoty działania dvd2dvd-r jak i samego CCE. Nie wiem natomiast co jest grane bo, jak zgram płytke albo decrypterem, albo DVDShrinkiem (po prostu zrzuce ją tak abym mial gotową kompilację DVD-R) to zawsze w trzech miejscach podczas trwania filmu są zacięcia. Wygląda to tak że głos idzie do przodu, a obraz sie zatrzymuje na jakąś niecałą sekunde i dalej idzie już dobrze. Dziwne bo synchronizacja obrazu, dźwięku i napisów jest bardzo dobra. Korzystam z najnowszego CCE + DVD2DVD-R 1.81.
Tak apropos to kodując filmy przy wykorzystaniu tego najnowszego cacka DVD2......... nie ma problemu z zielonymi napisami. Wszystko robi się samo. wystarczy tylko troche poczekać (troche w przypadku tego programu tzn. 2h film na 3 przebiegach, z poprzedzającym rozpozaniem które trwa zaledwie 80 minut + 4h 10m). Warto jednak czekać bo rezultaty po transkodowaniu są bardzo zbliżone do oryginału. Nie wiem tylko jednego. Bo na forum programiku DVD2DVD-R ludziska piszą aby najlepiej nie bawić się wartością bitrate mix i max, uwazają że progz zrobi to za nas o wiele lepiej. Dużo sie na ten temat naczytałem, przerobiłem kilka filmów co miały około 6 GB, ale wciąż brakuje mi przykładów (interesują mnie filmy które zajmowały by na krążku conajmniej 6.5 GB i miały 2.30 godziny). Ponadto intryguje mnie jeszcze jedno pytanie. W zakładce Encodera jest taka opcja "crop..........." czyli obcinania czarnych ramek (panoramy). Kiedy mozna tej opcji użyć ? Czekam na wasze spostrzeżenia i sugestie ! |
Własnie przed chwilą ściągnąłem sobie najnowszą wesrję kodeka CCE 2.67.00.23 (z dodatkie vigoru rzecz jasna).
|
Chcialbym dozucic mala uwage,a wlasciwie dwie(jesli nie masz nic przeciwko).Jesli plyta jest zabezpieczona przez CSS nalezy w zakladce "settings" wlaczyc opcje "ignore css" bo inaczej program nie startuje i wyskakue okno "DVD is protected".Dwa to to ze wersja ktorej uzywasz nie jest juz dostepna.Zaznacze ze program jeszcze nie skonczyl wiec o konkretnych wynikach dowiem sie jutro.
|
Cytat:
(niemieckie menu? do tej pory widzialem tylko azjatycką wersję będącą kopią LD ale ta nie miała niemieckiego menu...) |
Przy wczytywaniu do DVD2DVD-R filmu Star Wars Episode IV występuje błąd dzielenia przez zero - spotkaliście się z tym błędem (?) i zna ktoś może jakieś rozwiązanie problemu lub zaproponuje inny program o podobnych właściwościach (chcę wyrzucić niemieckie menu z filmu:)??
( przeglądałem plik *.ifo w Ifoedicie i wygląda chyba prawidłowo, hmm) |
U mnie na przykład 10 passów (film 2h50min, AthlonXP 2000+) trwa 24h. Ale zazwyczaj daje 5 passów i wtedy trwa to około 12-13h. Już przy 5 pasach jakość jest bardzo dobra. Myślę że dawanie więcej jak 5 przy filmach trwających do 3h nie ma sensu.
|
Mam pytanie doo was jakdługo trwa u was cały proces DVD2DVDR????
I drugie pytanie ile przebiegów dajecie???? |
jeśli chodzi Ci o zrzuty ekranu, to chociażby PowerDVD, a za link serdecznie dziękuję, gdyż próbowałem przez 3 dni to zrobić samemu i ni huhu - lecę sprawdzić.
|
Cytat:
Jakiś czas temu kolega "Robs" opracował taką instrukcję jeżeli się nie mylę to była pod adresem http://divxpl/forum/viewtopic.php?t=3646. Dosyć dobrze opisano to w CHIP Specjal nr 7(76)2003 ,tam była też płyta z potrzebnymi programami. powodzenia Henryk PS Mam pytanie: 1. jakim programem ( i jak to robić) można zrzucać pojedyncze slaydy z filmu DVD ? |
piszę więc jak każesz, aczkolwiek nie wniesie to zbyt wiele, gdyż będzie to kolejne pytanie do zawodowców, a brzmi następująco:
wypożyczyłem sobie filmik (Królestwo Larsa von Triera), na który składają się dwa odcinki, a co za tym idzie dwa strumienie video i za cholerę nie mam pomysłu jak to DVD2DVD-R pociągnąć, bo da się zaznaczyć tylko jeden strumień i prośba moja, to czy jakaś dobra dusza mogłaby podpowiedzieć cokolwiek, bądź też podać link, gdzie odpowiednia instrukcja spoczywa? |
Tak sobie czytam ten cały topic i doszedłem do wniosku że niektorzy maja opory ;) przed formatem dysku na NTFS i reistalką XPka. Jest proste rozwiązanie: użyć komendy "CONVERT C: FS:NTFS /X". I po kłopocie. Żadnych formatów i takich tam piedół :)
PS: Czyży ten topic zanikał... :( To bardzo niedobrze bo można sie to dowiedzieć ciekawych rzeczy... Ludzie piszcie !!! ;) |
Cytat:
http://cd-rw.org/software/cdr_softwa...tools/aspi.cfm Pozdrawiam Jabba |
Zainstalowałem DVD2DVD-R programik jak w temacie ale mam problem gdy go chce uruchomic pojawia sie "Instal a ASPI Dirver First".
Nie wiem ale chyba chodzi o zainstalowanie DVD ale nic takiego nie mam!! Moja wypalara DVD to TEAC DRV-50 PZDR Nemu |
Czy ktoś już używał z powodzeniem wersji beta 1.8.0 DVD2DVDR ? Może fido2001, Cobra lub inni ? Jak wrażenia ? Jest OK ?
Jabba |
Tak się cały czas zastanawiam co takiego niedobrego jest w NTFS'e? Z mojego skromnego doświadczenia z Windowsami wynika, że to jedyny normalny systemów plików (osobiście wolę Linux'a ale tam niestety nie ma dobrych aplikacji do authoringu DVD). Przy zabawie z DVD NTFS to jedyna droga. Skoro nie lubisz XP zainstaluj sobie W2K
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08. |