Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD2DVD-R Instrukcja (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd2dvd-r-instrukcja-20630/)

fido2001 28.11.2003 19:13

Dobrze ze zwrociles na to uwage, faktem jest , ze cos sobie zle policzylem ;)
na dwie plyty wchodzi bez kompresji... To zrozumiale.

CobraVerde 28.11.2003 17:32

Cytat:

Napisany przez fido2001
Ale ten film trwa 194 minuty !!!! to nawet przy podziale na 2x DVD-R jakosc bedzie mizerna....

nie przesadzaj Rafał, na 2 DVDR wchodzi bez rekompresji czyli w oryginalnej jakości. wiem, bo z Alexem z naszego forum zrobiliśmy sobie polską 2-płytową wersję filmu (DVD z Niemiec) na długo przedtem zanim to wydał KinoŚwiat ;) i jakość jest b. dobra.
ale oczyiwście najlepiej kupić oryginał :D

fido2001 28.11.2003 17:25

Ale ten film trwa 194 minuty !!!! to nawet przy podziale na 2x DVD-R jakosc bedzie mizerna.... CCE jest the best , ale gora gory nie przeskoczy.... Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja ze najlepszym wyjsciem jest zakupienie oryginalku, a jako bonus dostajemy kuponik na fajny konkurs.... Jaki, wystarczy zerknac na http://www.kinoswiat.pl/index.asp

d@n_007 28.11.2003 14:43

filo na moim 1.2 to 3 dni bym robil:-)

fido2001 27.11.2003 01:57

Ja Czas Apokalipsy kupilem legalne wydanie, jest to klasyka warta swojej ceny, a po za tym to dlugi film i duzo traci na kompresji....

co do wartosci minimalnej to zejscie ponizej 1000-ca jest bAAAAArdzo ryzykowne. Ja bym w takim wypadku dal min. na 1000, max na 6500 i 6/7 passes.

d@n_007 26.11.2003 20:45

przerabiam film czas apokalipsy powrót, wyszlo mi ze min. mam 710, avg.2235, max.7099, czy to dobrze, a apropo wiecej nic 7099 nie moglem wstawic. czy takie wspolzedne jest dobre

przynajmniej tak wynika z waszego przewodnika

Jabba the Hutt 25.11.2003 21:45

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
za darmo to możesz ściągnąć np. z półki albo spodnie
nie ma za co :D
Pozdrawiam
CobraVerde

Ale tylko własne spodnie, bo za spodnie cudze trzeba płacić...

Jabba

CobraVerde 25.11.2003 16:26

Cytat:

Napisany przez Guffi
skad moge sciagnac DVD2one za darmo. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Lukasz.

za darmo to możesz ściągnąć np. z półki albo spodnie
nie ma za co :D
Pozdrawiam
CobraVerde

Guffi 25.11.2003 16:18

Od tygodnia mam nagrywarke DVD. I nie badzo mam pojecie o nagrywanie DVD. Kto mi powie skad moge sciagnac DVD2one za darmo. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Lukasz.

kdomon 24.11.2003 23:05

Nagrałem dwa filmy - i po jakichś perypetiach [ktore wczesniej opisywalem] udalo sie ; Ale pojawil się problem;
Prubuje zrobic kopie bespieczenstwa Filmu "Matrix" [cz.1] - teoretycznie wszystko ładnie przeszło ale po zapisaniu fimu na plyte [najpierw RW poźniej DVD-R] cos jest nie tak.
Jak oglądam film ciągle bez skakania to jest ok [choć mam wrażenie ze momentami coś tam się rwie] ale jak skaczę dalej do następnego kawałka to gdzieś od polowy przy skakaniu się wysypuje.
Zrobiłem poprawkę [czyli jeszcze raz] i wychodzi to samo.
Power DVD wyrzuca taki komunikat "The DVD disc might have been damaged so as to inhibid operation." Error Code: 89020003.

pparadox 23.11.2003 20:43

Cytat:

Napisany przez karocia
jestem poczatkujaca.mam problem co zrobic gdy przy rozpoczeciu rippowania wyskakuje mi okno w ktorym pisze the dvd is copyright protected?????

Witam!!!!
Czytajac Newsy CDRinfo mozna przeczytac o bardzo malym programiku firmy Slysoft - ANYDVD- to co pomaga aby niepojawial sie taki napis i ripowanie powiodlo sie pomyslnie.....tu masz link oczywiscie w wersji trial ale za okolo 30$ masz pelna wersje http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=3327141013

Jabba the Hutt 23.11.2003 12:07

Cytat:

Napisany przez karocia
jestem poczatkujaca.mam problem co zrobic gdy przy rozpoczeciu rippowania wyskakuje mi okno w ktorym pisze the dvd is copyright protected?????

Płytę rippujemy DVD Decrypterem (tryb File) a dopiero potem poddajemy działaniu DVD2DVDR (kiedy mamy pliki na dysku twardym).

Jabba

karocia 23.11.2003 11:10

CobraVerde 20.11.2003 22:27

jest nowa wersja programu - 1.70 :)
http://davis28.pwp.blueyonder.co.uk/...D2DVDR_170.exe
z ciekawych rzeczy dodano wewnętrzny transcoder Mpeg-2, który może zastąpić CCE ale za efekt nie ręczę ;)

exbach 15.11.2003 20:05

Bardzo dziękuję za słowa krytyki i zawoalowaną "kpinę" . :( . Przyznam że trochę się pogubiłem na początku, i nie wszystko było dla mnie jasne. A gdy chciałem zrobić sobie kopię płyty którą dzieciaki oglądają przynajmniej 5x w tygodniu, okazało się że DVD2DVD nie zgrywa tego filmu .?
Masz całkowitą rację że należy zastanowić się czy ważniejsza jest jakość nagranego filmu czy czas jego realizacji. Wykonana kopia programami o których pisałem wcześniej wyszła całkiem OK i nie zauważyłem różnicy. Ale prawdą jest że każdy powinien zdecydować sam.
Myślę że można było by podzielić forum nie tylko na grupy tematyczne ale również na poziom zaawansowania użytkowników. Dla kogoś kto zjadł zęby na rozwiązywaniu podobnych problemów krótka, informacja hasłowa wyjaśni wszystko. Myślę że jest jednak spora grupa świerzych nabywców np. nagrywarek DVD. Dla tej grupy często raczkującej w danej dziedzinie , nie zawsze znających wystarczająco j.angielski, ważnym jest aby informacja była prosta, jednoznaczna, prowadząca krok po kroku od początku do końca. Bardzo cenię pomysł z przedstawieniem instrukcji dla DVD2DVD lecz sam zauważyłeś iż nie jest ona pozbawiona pewnych niejasności. Nie jest to krytyka instrukcji lecz próba zwrócenia uwagi że dla grupy "początkującej" może być nie wystarczająca. Sam mam zwyczaj notowania krok po kroku gdyż jeśli takich prac nie wykonuje się codziennie to po czasie zapomina się o istotnych szczegółach. Myślę że przyznanie się do niewiedzy nie jest czymś złym. Pozdrawiam i proszę o opinie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08.