![]() |
Jaśnie oświeceni oświećcie proszę nieoświeconego.
Otoż dopiero wczoraj zacząłem bawić się progsem DVD2DVD-R i mam kilka wątpliwości. Czy przy zrzucaniu na dysk plików z DVD w zakładce input/output -> VideoTitleSet(s) mam możliwość wybrania tylko jednego VTS_xx czy też program po prostu zaznacza mi widok jednego a ripuje wszystkie? Jeśli ripuje tylko jeden VTS to czy po zrzuceniu wszystkich (w kopiowanym aktualnie przeze mnie DVD jest ich pięć), CAŁY film zmieści mi się na 1 DVD 4,7? Teraz pytania poboczne: Czy jest możliwość zakupu DVD-R jednostr/dwuwar? Wyczytałem gdzieś że jest już możliwość nagrywania wspomnianych wyżej płytek osmiogigowych. Czy to prawda? Jeśli tak to jakie modele nagrywarek je wypalą. Proszę też o wasze subiektywne opinie : Czego lepiej używać DVD2DVD-R czy DVDCloner'a. Z góry dzięki za odpowiedź. |
DVD2DVD-R - problem nie poruszony
Ratujcie. Bo nie wiem co robić.
Wszystko idzie zgodnie z instrukcją (zresztą wszystko do tej pory szło dobrze), aż do momentu gdy IFOEDIT po 82% multiplexingu daje taki komunikat: "Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow." Gdy robiłem filmy z jedną ścieżką dźwiękową i dwoma napisami wszystko szło w porządku. Ale te kłopoty pojawiły się gdy chciałem zrobić film z dwiema ścieżkami dźwiękowymi i czterema napisami. Dla jasności dodam, że jest to drugi komunikat. Pierwszy ostrzega o zbyt małym buforze wejściowym. Jak się kliknie OK, to pochodzi z kilka sekund i wywala ten drugi komunikat. Próbowałem znaleźć w IFOEDIT jakieś opcje, które mogłyby zwiększyć ten bufor ale takich nie znalazłem. Jak rozwiązać ten problem? |
Taka luźna uwaga - wydaje mi się,że te "ręczne" uruchamianie IFOEdit w DVD2DVDR 1.50 to jest jakiś "bug" w programie. Przecież tam się nic nie dzieje oprócz wybrania plików video,audio,subtitles i chapters oraz katalogu końcowego. Wszystko to program powienien doskonale wiedzieć, bo dane te są wpisywane na poczatku lub pliki te program sam tworzy. To po co się jeszcze pyta ? Moze twórca nie chce się przyznać do błędu ?
Pozdrawiam Jabba |
BARDZO DZIĘKUJĘ !!!!
To Resample Audio wprowadzał już chyba do AVS program DVD2DVCD. Jabba |
Ilość załączników: 1
Cytat:
i wtedy pare godzin kodowania może pójść na marne... wpis ResampleAudio(44100) dajemy na końcu skryptu AVS i oczywiście tylko kiedy kodujemy w CCE 2.50 a CRC_patch jest w załączniku... |
Cytat:
Czyli co spatchować moje CCE tym CRC_Patch ? Zawsze koduję multipass.. Czy ten błąd objawia sie zatrzymaniem działania programu ? Pozdrawiam Jabba |
Cytat:
- wywalanie się na Athlonach (eliminuję się to przez wpis "ResampleAudio..." w AVS) - błąd CRC przy kodowaniu multipass VBR (eliminuje to CRC_Patch) o innych nie słyszałem... |
Zajrzałem do DVD2DVDR 1.50 i przełączyłem go na CCE 2.67. Pojawiła się opcja Tweak Credits z okienkami :
- Max. Bitrate for Credits (do ustawienia) - Credits start with Chapter (też do ustawienia) Program proponuje swoje wartości. A więc można tu pomieszać z napisami końcowymi i ograniczyć ich bitrate. Jabba |
A czy "stare błędy" mają jakiś wpływ na to co robimy (kodowanie) ? Czy też nie przeszkadzają nam ?
Jabba |
hmmm - ver. 2.50 ma mniej ograniczeń "trialowych" w stosunku" do 2.67:
Limitations of test drive: 1. A logo will be inserted in the encoded stream. 2. Encoder control list cannot be saved or loaded. 3. Framewise setting is not available for Quality setting. w tej pierwszej jedynym ograniczeniem jest tylko "logo" ;) a jak wieść gminna niesie nie ma dowodów, że nowsze wersje CCE oferują lepszą jakość... różnią się przede wszystkim funkcjonalnością i brakiem starych błędów... |
Może ktoś wyjaśni czym róznią się wersje CCE 2.50 i 2.67 ? Czy wersja 2.67 jest w jakiś sposób lepsza od 2.50 ?
Pozdrawiam Jabba |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
Jabba P.S. 7 passes - samo CCE = 12 godzin a jeszcze ten DVD-RIPPING no i operacje IfoEdit... |
Może GELO_5 albo Cobra opowiedzieli tu coś jeszcze o MPEG Options w DVD2DVDR ? Gelo kiedyś nawet obiecywał to...
Jabba |
Ciekawa rzecz. Jak zrobiłem ALIENS i zapuściłem potem na Pioneer 444 to pokazywał mi, że napisy są ENGLISH, ale na ekranie były oczywiście polskie, takie jak wybrałem w DVD2DVDR.
Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08. |