Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.09.2004, 09:05   #46
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To przycinanie się dźwięku to wada fabryczna DVD RB (nie występuje na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach). JDobbs walczy z tym od dość dawna. Spróbuj może wersji 0.57a
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.09.2004, 00:56   #47
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
To przycinanie się dźwięku to wada fabryczna DVD RB (nie występuje na wszystkich stacjonarnych odtwarzaczach). JDobbs walczy z tym od dość dawna. Spróbuj może wersji 0.57a
Dzięki za wyjaśnienie , 0.57a właśnie testuję, oraz próbuję skontaktować się
z JDobbs , może zapali mi jakąś lampkę nadziei , bo nie powiem ale RB bardzo mi się spodobał (DVD2DVD-R wysiada bo mam winde 98)
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 08:51   #48
skorpion2k2
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Muszę dodać, że nie mam z tym przycinaniem dźwięku najmniejszych problemów. Wynika z tego, że mam szczęście z odtwarzaczem stacjonarnym (Samsung), ale i na Panasonic-u i innym Sony też nie ma problemów z filmami, które przerobiłem w RB.
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 13:49   #49
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podejrzewam, że gdyby to przycinanie było regułą to JDobbs już dawno by to skorygował. O ile pamiętam problem najbardziej dotyczy Pioneer'a i Philipsa.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2004, 12:24   #50
sliniak
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.01.2004
Posty: 23
sliniak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
<W pliku .ini jest parametr CCETargetSize i możesz go lekko zwiększyć (opis powinien byc w Readme). Domyślnie jest ustawiona ciut poniżej 4.38G ale za to jest bezpieczna (raz czy dwa miałem przypadek, że po kompresji VIDEO_TS było minimalnie większe niż wielkość płytki)>

Właśnie zrobiłem sobie filmik w DVD Rebuild 0.58 i wyliczył mi 130mb mniej...
Czy ktos mi moze pomóc bo nie moge znaleźć tego pliku .ini z takim parametrem, a moze już jest jakisinny sposób na ten problem?
sliniak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2004, 19:40   #51
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plik .ini jest albo w katalogu w którym rozpakowałeś DVD RB albo w katalogu roboczym. O tym jak ustawić ten parametr poczytaj w README
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2004, 21:58   #52
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przy okazji korzystania z RBOpta , też można zmienić wielkość finalną.
Ale fakt jest faktem że wymaga to sporego wyczucia , polecam metodę "małych kroczków".
Bo jak przegniesz to np. 18h w plecy
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 10:19   #53
bacapl
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.11.2003
Posty: 11
bacapl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Korzystam z Rebuilder 0.66a i nie znalazlem w tam w plikach parametru CCETargetSize uzywam RBOpta 0.15 ale nie wiem jak tam sie zmienia wielkosc finalna. czy ktos moglby mi pomoc i powiedziec jak sie to robi. pozdrawiam
bacapl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.12.2004, 10:38   #54
bacapl
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.11.2003
Posty: 11
bacapl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
chyba znalazlem sam to rozwiazanie to jest chyba funkcja ukryta pod przyciskiem global options
bacapl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.