Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.04.2016, 09:17   #16
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,127
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
W zasadzie to nie, bo component w tym przypadku nadaje w jakosci 576i na max i jest sygnalem analogowym i w zasadzie w postaci analogowej jest nim kazdy kolor przesylany oddzielnie, po prostu wykorzystujesz zlacze RGB w gniezdzie acart do odbioru tego sygnalu i maxymalna rozdzialka jaka jest w stanie obsluzyc scart to 576i , w zasadzie w tej erze skad jest ten sprzet nie wiele sie rozni RGB/YPBPR
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.04.2016, 09:18   #17
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli lepiej użyć zewnętrznego DVD Recordera niż kombinować z kartami TV przy kompie ??
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 09:20   #18
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,649
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To wszystko są protezy. Przy 240 liniach VHS lub 400 SVHS, niewiele się z tego wydusi
__________________
superrrmario jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 09:22   #19
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
superrrmario Zgadza się, jednak minimalne różnice widać tak jak pisałem można je zauważyć przechodząc ze zwykłego cincha na S-Video, dlatego ciekawi mnie o ile poprawi się obraz przez component ale oczywiście dużych różnic nie będzie.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 10:07   #20
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez adamus84 Podgląd Wiadomości
Czyli lepiej użyć zewnętrznego DVD Recordera niż kombinować z kartami TV przy kompie ??
moim zdaniem tak uzyskasz optymalny bitrate obrazu
component i xlr
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 10:26   #21
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
moim zdaniem tak uzyskasz optymalny bitrate obrazu
component i xlr
przez dvd recorder czy karte tv pc pci ?
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 10:42   #22
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
kartę tv pci skreśliłem na dzień dobry
wizja S-VHS => YPbPr => DVD-Recorder
audio XLR => chinch => DVD-Recorder
tylko nie wiem czy domowe rekordery DVD maja wejscie wizji po componencie
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 10:51   #23
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no właśnie nie mają, mają tylko wyjście, dlatego trzeba będzie zastosować ta przejściówkę co misiozol zaproponował jeżeli oczywiście będzie ten korektor zielonego zamontowany.

jeżeli ktoś ma inny pomysł to pisać, ale raczej najlepsza przejściówka jaką widziałem to ta z karty hauppauge colossus

jednak czy to spełni wymagania.

Nie biorąc tego pod uwagę nie stosując nowych urządzeń HD to chyba pozostaje ten scart.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 10:52   #24
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
jeszcze możesz jak masz kamerę z FW pusić obraz po svideo
i obraz zgrywać na dysk po firewire

http://www.bealecorner.com/trv900/copy/copy.html
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 10:53   #25
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
jeszcze możesz jak masz kamerę z FW pusić obraz po svideo
i obraz zgrywać na dysk po firewire
nie mam.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 11:00   #26
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeszcze jest jedna sprawa - to jest component BNC, można zastosować przejściówkę (w sumie należałoby)

pytanie czy nie będzie to stratne, są również gdzieś do kupienia takie kable
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 11:05   #27
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
weź sobie przejściówki i kup dobry kabel scart <= component

!edyta
albo od razu SCART <= BNC komponent
do XLR'ow tez będziesz potrzebował przejściówki - wiec po co na chinch jak sa na BNC
__________________

Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 15.04.2016 o godz. 11:08
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 11:15   #28
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
coś takiego ?
http://allegro.pl/kabel-wt-euro-3xrc...639645386.html
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 11:25   #29
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
no powiedzmy
bardziej mi chodziło o cos takiego: SCART męski z końcówkami BNC



ale jak będzie dobry kabel to można samemu zarobić końcówki BNC

tylko pamietaj o kierunku sygnalu
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 11:26   #30
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no właśnie ciężko kupić takie kable, na allegro nie widzę

ten co proponowałem to chyba zły kierunek więc najlepiej dobrać osobno same kable component a następnie przejściówkę.

Ostatnio zmieniany przez adamus84 : 15.04.2016 o godz. 11:38
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
karty, magnetowid, s-video, vhs

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak skompresować aby jakość była najlepsza? Sebastian_M26 DVD-Video 1 08.01.2007 15:22
Jak Polepszyć Jakość Zgrywanego Materiału z Kasety VHS ? papasmef Off topic 2 29.01.2006 13:34
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? Zbih Napędy optyczne DVD 9 27.04.2005 17:23
Jakość nośnika a jakość moozy mp3.... Ghost_mode Napędy optyczne CD 5 25.03.2004 07:40
VHS na DVD Romario DVD-Video 2 13.09.2003 14:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO