Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1620 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1620-a-43421/)

MikeOM 03.02.2005 11:05

Cytat:

Napisany przez Crasher
Tak, tylko taka.. Ale czy wyglad ma naprawde takie znaczenie?

Fajnie jest gdy cos ladnie wyglada, nie ukrywam ze glowny konkurent przy wyborze nagrywarki - ASUS jest ladniejszy, ale to nie o to chodzi.
Zreszta u mnie w miescie jest wersja OEM - tyle ze z ladnym napisem BENQ:)

Na jednej stronie przeczytalem test ASUSA gdzie wypalano plyty DL i Asus sobie z nią nie poradził. Jak jest u BENQa? Przeprowadzaliscie takie testy?

I jeszcze jedno NEC 3520 potrafi nagrywac plyty DL - , czy moze pojawi sie jakis bios do Benqa zeby ten tez mogl nagrywac takie plyty?

Boger 03.02.2005 14:26

No coz:) Mam Benka :piwo:
Zobaczymy jak bedzie palil. Kupilem v OEM czyli dokladnie taka jak na poprzedniej stronie na zdjeciach.

Oczywiscie od razu go przerobilem na wersje PRO (sposobem opisanym przez Slawka) :piwo:

Mam pytanie: Czy mozna zmienic w jakis sposob predkosc nagrywania nosnika? Mam Maxell'a na ricoh r00 i jest tylko 2,4x :blee:
Jak nie to bede go musial spalic na Nec'u ||

Boger 03.02.2005 14:57

Ilość załączników: 1
Pierwszy test - Esperanza AML 4x@4x - za 1,12zl ||
Kocham Nec'a 25x0A :serdusz:
Aha - bios (chyba:)) v3-2 Harry

Za chwile wypale cos na Benku i zapodam tescik:)
Mam nadzieje ze pokaze pazurki 8 )

Krosan 03.02.2005 15:12

@mensir67pl @Crasher
Nie chodzi o wygląd, tylko chciałem mieć pewność, że Benq będzie z oprogramowaniem.

@Crasher
Czy mógłbyś napisać jakie dokładnie programy dostałeś wraz z Benkiem? Jest to dla mnie ważne, dlatego pytam.

thx

Crasher 03.02.2005 15:16

Juz pisalem, ze dostalem PowerDVD wraz z CD-Key'em oraz komplecik Nero OEM Suite 3.

Pozdrawiam

Crasher 03.02.2005 15:52

Ilość załączników: 1
Verbatim Pastel DVD+R x4 Certified.. Powiem tylko, ze BenQ nie lubi nagrywac Pasteli x4, ale za to x8 robi to pieknie, kolejny dowod na to :

VANTWG 03.02.2005 16:00

@Realok
dużo PIE stosunkowo dużo PIF jak na jakość 99. Dziwny skan.........

VIZZARD 03.02.2005 16:10

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@Realok

To prawda! :taktak:

@Realok
Wal od razu tego Pastela do koszalina :rozwal:

Lepiej się zawieść teraz niż później :podbite:

:rotfl:

KrEtYn 03.02.2005 16:25

Robicie tyle testów. Zauważyliście, że nie liczy sie ilość PIF tylko wysokość. Może być dużo, ale jak jest wysoko to wtedy spada ocena jakości. A błędy PIE nie mają przekładu na wynik nero. Jak jest wysoki PIF to wtedy nawet nero może wyrzucić błąd skanowania w teście transferu. Co wy na to? Wystarczy obserwować wykres podczas skanu.

Boger 03.02.2005 16:28

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@Realok

:rotfl: Bledy PIE sa w pelni korygowalne wiec sa malo wazne - porownujac moje PIE 22 do dopuszczalnego maxa wynoszacego 1664 to chyba niezabardzo mamy o czym mowic? Jest to 1,32% dopuszczalnej wartosci :taktak: Do tego w pelni korygowalne:)

Natomiast bledy PIF sa stabilne i wynosza srednio 0,29 a na max 3.
Stad wysoka ocena badanej plytki :taktak:

@ :czar: - Chyba sie rozumiemy :piwo: || Myslisz ze powinienem zrobic kopie zapasowa tej plytki? ;)

VIZZARD 03.02.2005 16:32

Cytat:

Napisany przez KrEtYn
Robicie tyle testów. Zauważyliście, że nie liczy sie ilość PIF tylko wysokość. Może być dużo, ale jak jest wysoko to wtedy spada ocena jakości. A błędy PIE nie mają przekładu na wynik nero. Jak jest wysoki PIF to wtedy nawet nero może wyrzucić błąd skanowania w teście transferu. Co wy na to? Wystarczy obserwować wykres podczas skanu.

Naprawdę? :wow:

Pierwsza nominacja do tegorocznego Nobla :spoko:

Zobacz na przykład TU :czytaj:

I to jest w tym temacie !!! ^_^

Poza tym jeszcze w kilkunastu innych miejscach na forum :>

:spie:

Crasher 03.02.2005 16:39

Skoro nie patrzymy jakosc tylko na wykresy, to jak myslisz VIZZARD, dobrze ta moja plytka sie wypalila?

KrEtYn 03.02.2005 16:41

Ale @VIZZARD zapomniałeś, tam dodać że jak jest jeden duuuży pik PIFu to płytka ma błąd odczytu (bynajmniej u mnie) i wtedy jest ten @sławka koszalin. :bicz:
A dużo małych PIF nic nie zmienia w odczycie. Dobrze, że jesteś czujny może razem dostaniemy NOBLA :piwo: (chociaż nominacje ;) ). Szkoda, że PIE nie wpływają na nic w punktacji, bo jest w nich duży rozstrzał.

VIZZARD 03.02.2005 16:50

Cytat:

Napisany przez Realok
:rotfl: Bledy PIE sa w pelni korygowalne wiec sa malo wazne - porownujac moje PIE 22 do dopuszczalnego maxa wynoszacego 1664 to chyba niezabardzo mamy o czym mowic? Jest to 1,32% dopuszczalnej wartosci :taktak: Do tego w pelni korygowalne:)

Natomiast bledy PIF sa stabilne i wynosza srednio 0,29 a na max 3.
Stad wysoka ocena badanej plytki :taktak:

@ :czar: - Chyba sie rozumiemy :piwo: || Myslisz ze powinienem zrobic kopie zapasowa tej plytki? ;)

Dokładnie! :spoko:

Tyle, że do zrobienia kopii tej płytki użyj sprzętu

Który ma co najmniej 4 Chojce

Na jednym raczej nie można polegać :nieee:

I to nawet na takich płytkach jak Pastel :buu:

:mysz:

VIZZARD 03.02.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez Crasher
Skoro nie patrzymy jakosc tylko na wykresy, to jak myslisz VIZZARD, dobrze ta moja plytka sie wypalila?

Kiedyś o takich wykresach się marzyło :ja_chce:

O co my tu walczymy?

Jak dla mnie wynik bardzo dobry :taktak:

Jak ktoś ma lepszy - to niech się pochwali :slonik:

Nie myślałem, że to takie ważne? :O

:mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:20.