![]() |
Cytat:
|
Cytat:
To taki żart był :mruga: |
Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Benq paltyna palona 12 X TEST 832 Kprobe PIF=1 Ecc
|
Miałem podobny przypadek na innym napędzie bez zainstalowanego Intel(R) Application Accelerator for Microsoft.
Po zainstalowaniu wszystko działało poprawnie. Czy Masz najnowszy Intel Chipset Software Installation Utility 6.2.1.1001. |
Ilość załączników: 2
Drugą płytę ma na Via KT133 i system Win Me i to samo, ręce mi już opadają.
Tak wyglądają płyty w Windowsie XP SP2 wypalone na BENQ lub NEC. Obojętnie jaki inny napęd czyta te płyty poprawnie - sprawdziłem. Jade ją oddać w Sobotę, Sławek co myślisz o BENQ 1610 mają je tez, i są o 7 zł tańsze ale jest to wersja BOX. Co to za nagrywarka i czy da się ją przerobic? |
Ilość załączników: 1
Benq i Platinum 12 X palona
|
Cytat:
Tak musi być: pliki w systemie nie raw tylko cdfs. Dlatego system ich nie widzi. Systemy UDF i CDFS są używane tylko z nośnikami optycznymi. Koniecznie zmień wolumin FAT32 na NTFS. :) |
Cytat:
Zgadam sie mialem podobne problemy z Yamaha do kolegi tytusdezoo a jak masz ustawine autoodtwarzanie prawdpodopnie wylaczone a sprobuj wlaczyc |
Cytat:
|
A gdzie to niby mam zmienić z raw na cdfs??? Na dyskach mam zawsze system plików NTFS.
|
Cytat:
C: \WINDOWS\ServicePackFiles\i386 C: \WINDOWS\system32\drivers Instalowany jest z systemem XP. Walcz dalej, będzie dobrze. :taktak: Czy system ma wszystkie uaktualnienia ? :) |
Do sławekj
Dostałem dzisiaj nagrywarkę.Nie ma na niej na przodzie napisu Benq.I trochę zglupiałem.Nie wiem w końcu jaka to jest wersja: ratail, czy bulk.Na polskiej stronie Benq są zdjęcia, z których wynikałoby, że jest to wersja Bulk. http://www.benq.pl/ServiceAndSupport...uct=647&type=B Nie jestem jednak do końca pewien.Proszę napisz mi czy masz taką samą. Drugie pytanie, to jak zrobić update oryginalnego firmware. Przy okazji, czy próbowałes już najnowszego firmware B7S9.Już jest też na stronie oficjalnej producenta.Doczytałem się na zachodnich stronach, że wypala ciut lepiej niż B7P9, ale nie wiem do końca czy zachowuje prędkość nagrywania 4x, przy dwuwarstkówkach. Pozdrawiam |
Willi, na obudowie powinno być napisane jaki bios jest oryginalnie wgrany do napędu - sprawdź i podaj na forum info. Dostałeś w pudełku z kablem IDE i oprogramowaniem? Coś mi wygląda na to że to jednak OEM :(
|
Cytat:
Tak masz taką samą wersję czyli Bulk. Wyglądem przypomina Nec'a a od wewnętrznej strony tacka ma płaską uszczelkę i czarną tackę. Bios wgraj jak opisałem. http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=115 Powodzenia. Opisz pierwsze wrażenia. :taktak: Na początku potestuj bios B7P9. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44. |