![]() |
testuj slawek
wlasnie od tego jest to forum wiadomo, ze nie kazdy uznaje wyniki testow. mozna wierzyc na slowo, ze dany naped jest najlepszy. mozna polegac lub nie na testach. ja jestem bardzo ciekawy jak moj nec wypala. musze sie zadowolic linia z nero speeda i wciskaniem F2. tak wiec twoje testy konsumuje na biezaco. odemnie prosba - wypalaj na necu i testuj. ja nie moge tego zrobic. mam tylko liteona 52327s wiec tylko cdr/w moge sprawdzic. ale nie nagrywam na cdr tylko na dvd czasami wysmaze okazjonalnie jakies audio .. wiekszosc jednak to dane na dvd na razie pale wszystko na verbach + i plantium + ale testowac ich nie moge. |
panowie piszecie tu myslicie ze nic sie nie zmienia w swiecie nagrywarek nawet taka nagrywarka jak benq moze dobrze nagrywac ale tu mam uwagi raczej do wlasciciela ktory bez obrazy troche sie podnieca wartosciami benq ale za jedna rzecz musze pochwalic go ze pierwszy zrobil test nagrywarki z prawadziwego zdarzenia tylko jeszcze brak troche zimnej krwi :D
|
Ilość załączników: 1
plyta DVD-R 8x platinum palona 4x
|
ale test przy predkosc x4 zrob a nie x6 :)
|
Cytat:
Długo szukałem napędu, który powinien dobrze nagrywać + i -. Nie testowałem wszystkich napędów. Korzystam i będę dalej czytał opinie o innych napędach. To dla mnie wiele znaczy. Emocje przyznaje są. Każda nowa wypalona płytka to nowe doświadczenie i wielka niewiadoma. Ale jest już Kolega @yrc i jest mi łatwiej. Teraz pozostaje jak najwięcej wypalać różnych płytek. A wyniki wszyscy ocenią. Jak będzie ostatecznie. Zobaczymy. Jest dobrze. :spoko: I tradycyjnie :piwo: Prośba jeżeli są szczegółowe pytania na temat BenQ 1620 to proszę zadawać. Postaram się na wszystkie obiektywnie odpowiedzieć. Bez emocji. :taktak: :) |
ok teraz lepiej :D mysle ze jak podejdziesz bez emocji to nie bedzie glupich uwag tylko konkretne uwagi oraz pytania :piwo:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
no wrescie mam tego Benq pytanie do slawka czy przy zmianie biosu musi byc na master czy obojetne bo wtej chwili mam na secondary i co wgrac na dzien dobry bo jak odrazu zapodam B7P9 to |
Cytat:
Nie ma znaczenia czy master czy secondary. Tak było u mnie. I zrób z biosem tak: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=14 sprawdzone i działa. Powodzenia. Napisz co wyszło i pierwsze wrażenia. :) |
Tez dziś kupiłem w hurtowni to "cudo" :O . Do tego płyty Platinum DVD+R 8x. :>
Wspaniały program Qscan pokazuje mi notrecommended przy wszystkich prędkościach. Płyty nagrywają się z prędkością 4x nawet jak ustawie 8 lub 12, DVDinfopro pokazuje że mogę je wypalać z prędkością 16x. Jakość zapisu tych płyt nawet przy prędkości 4x pozostawia wiele do życzenia, nawet Najgorszy Liteon robi to o wiele lepiej :'( . :help: :help: :help: |
no i widze pierwsze rozbieznosci w zeznaniach
@tytusdezoo - w skrocie - shit @slawekj - w skrocie - wszystko super teraz to juz nie wiem czy kupic czy nie jako dodatek do litka ??? |
Cytat:
:) |
tak na sucho datex bedzie i ch 10 wypalonyvh na Benq i bedzie mozna cos porownac bo sporo ich na Litku wypalilem
|
Kupiłem OEM BENQ DW1620 0F1 G7H7 September 2004. Wgrałem bios B7P9.cvt i potem ten sam tylko "exe". Sprawdziłem płytę Qscan. Nagrywam DVDDecrypterem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:29. |