![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
Tego goscia (laski ) wogole nie bede komentowal bo szkoda mi czasu Albo co bede sobie zalowal Chyba nam sie jakis jasnowidz trafil - ja jestem pijakiem (a przynajmniej sobie popijam), nie znamy sie wogole na kompach ^_^ , mamy balagany w rejestrze itp. Czyli generalnie ciency jestesmy Tak smiesznego posta juz dawno nie czytalem bez obrazy ale nawet Ty tak ciekawie nie piszesz A do naszego proroka/wyznawcy (Slawka) mam jeszcze jedno pytanko - na jakiej podstawie wyciagnales takie daleko idace wnioski (na moj temat-ciekaw jestem)? A tak na koniec to nie martw sie - ktos, gdzies na pewno Cie kocha ^_^Edit: A co do wdziecznosci to chyba cos Ci sie pomylilo ^_^ Wyobraz sobie ze my tu testy robilismy i przecieralismy szlaki dvdr jak Slawek (zreszta Ty tez) nie wiedzial jeszcze ze to forum wogole istnieje. Podsumowujac - gadasz od rzeczy ^_^
Ostatnio zmieniany przez Realok : 12.12.2004 o godz. 03:11 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
) moim zdanie wyciagasz wnioski troche za szybko jakbys znala lub znal slawka wypowiedzi to bys wiedziala lub wiedzial ze ma on tendencje do przesady.Jak juz mowilem ze slawek robi dluzo testow ciekawych ale czasami brak mu zimnego podejscia(wystarczy poczytac jego posty o litku a teraz o beku) ale entuzjazmu to mu nie brak. A co do trwalosci plytki to powiem ci ze to nie zalezy od nagrywarki tylko nosnika Qscan moze i pokazuje jej jakosc ale nigdy niemasz pewnosci czy wytrzyma caly rok plyta ![]() Wiec po co mam go po dupie calowac ![]() ale moze jako 3
Ostatnio zmieniany przez legion : 12.12.2004 o godz. 13:09 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
I tak u mnie pozostanie. Nie wypalam dużo. Kilka tygodniowo. Testuje płytki jak komputer jest nieużywany. Opisuję je i póżniej nagrywam. Przybywa doświadczenia i pewność co należy zrobić aby uzyskać wysoką końcową ocenę.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 11.12.2004 o godz. 21:07 |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
No czyli wszystko jasne ^_^ Jak Ty nam pokazujesz selekcjonowane plytki to nie mozna sie dziwic ze masz takie wyniki Wiesz... jak kupuje cake 100 plyt, to nagrywam na nich jak leci, a nie ze sprawdzam, testuje i jak mi brzydko sie nagra to w kosz, a jak ladnie to na forum ^_^ Wybacz, nie nagrywam duzo, przez troche ponad rok wypalilem jakies 150-200 plyt i do dzisiaj nie chodza mi 2 - hawki na AN31 - jak dla mnie najgorszy syf. Reszta, czyli Platinum, Verbatimy, TDK, Esperanzy, MMore, Hawki, itd. chodza. Z tego te ostatnie nagrywalem najwczesniej czyli ponad rok temu. Nie stac mnie na to zeby wyrzucac co 3-4 plytke Fajnie ze jestes zadowolony z Benq. Powiem wiecej-gdybym dzisiaj kupowal naped to nie wiem czy z ciekawosci nie wzialbym wlasnie jego. Prawdopodobnie jest to dobry naped i z checia sam bym go potestowal
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
A jak robią producenci płytek. Tak samo. A póżniej to g...no trafia na rynek. I przybywa pytań dlaczego. Często odpowiedź jest jedna. Płytka ... Dlatego testy są tak ważne. Nie muszą dla wszystkich. Dla mnie tak. Myślę, że wkrótce wypalanie z wysoką jakością dla wielu będzie miało podobne znaczenia jak dla mnie. ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
dobra panowie to moze jakies minusy dla benq bo narazie same plusy
widzeto znaczy ze teraz plytki dzieki benq przetrwaja ze 100lat
Ostatnio zmieniany przez legion : 12.12.2004 o godz. 00:06 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Więc po pierwsze nazwa jest do dupy ![]() Strasznie głupia I bez sensu Kto to widział, żeby nazwać napęd Benkiem?
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
Powiem krotko naped dobry a ze nie dostaje rekomedacji do 12 x to znaczy ze moze ale nie musi byc zaciekawie po wypalenu i sugeruje obnizenie predkosci. a tak wogole to Platimum 8 x mozna palic z predkoscia 16 x i beda test takiej plytki |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
to znaczy ze mamy jeden minus
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ok wybieram reszke
![]() a kto rzuci - nasza kolezanka
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
![]() ![]() |
Dla odmiany kompletny test TDK +R x16.
Test czystej płytki przed nagraniem programem QScan BenQ Prędkość 16x Prędkość 12x Prędkość 8x Prędkość 4x Prędkość 2.4x Testy pokazują niską jakość testowanej płytki. Mimo certyfikatu 16x płytkę można wypalić z wysoką jakością tylko przy prędkości 2.4-4x. W pozostałych prędkościach są zbyt duże błędy TE i FE. Mieszczą się w dopuszczalnych granicach jednak wysoka wartość i nierównomierność błędów wskazuje na nagrywanie z mniejszymi prędkościami. C.d. testu poniżej.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:57 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=14 C.d. testu TDK +R x16. Smart Scan: Testowana płytka nie otrzymała rekomendacji na nagrywanie z prędkością 16x. Można porównać QScan z Smart Mode Raport. Zbyt duże błędy TE/FE. ![]() Postanowiłem jednak testowaną płytkę nagrać plikiem testowym Nero. Widać dokładnie działanie metody zapisu WOPC + BLER OPC. Wysokie błędy TE/FE powodowały częstą rekalibrację lasera i zmianę prędkości nagrywania wydłużając czas zapisu do 6min 51sek ze śr. prędkością 11,32x. Odczyt Nero Widać zależność błędów TE/FE na końcowy wynik 88/100 punktów. Mimo prędkośni 16x niskie Jitter i brak błędów PO. Testowany nośnik TDK 003 jest niskiej jakości i nie polecam tych płytek do nagrywania z max prędkością 16x.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
![]() ![]() |
Kompletny test Verbatim +R x16
Test czystej płytki przed nagraniem programem QScan BenQ Prędkość 16x Prędkość 12x Prędkość 8x Prędkość 4x Prędkość 2.4x Najwyższą jakość testowanej płytki można uzyskać przy prędkości nagrywania 2,4-4x. Najmniejsze błędy TE/FE.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
![]() ![]() |
C.d. testu Verbatim +R x16
Smart Scan: Testowana płytka dostała rekomendację na zapis z max prędkością 16x. Zapis plikiem testowym Nero Odczyt Nero Mniejsze błędy TE/FE wpłynęły znacząco na jakość zapisu. Również czas zapisu w stosunku do testowanej płytki TDK x16 mniejszy o 58sek. Testy pokazują jednoznacznie jak duże znaczenie ma wstępny test jakościowy czystej płytki a mniejsze błędy TE/FE na ostateczny wynik i czas zapisu. Niskie Jitter i brak błędów PO. Wysoka ocena końcowa 92/100. Jakość testowanej płytki na nośniku MCC 004 wyższa od nośnika TDK 003. ![]()
|
|
|
|
|
#15 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
a Platimum Q scan
Trzeba by wgrac Firmware_B7S9 For 8x DVD+R media which is able to write at 16x: 01. BenQ/ Daxon (DAXON AZ2) 02. LeadData (LD S03) 03. Ricoh (RICOHJPN R02) 04. SONY (SONY D11) 05. TDK (TDK 002) 06. TAIYO YUDEN (YUDEN000 T02) |
|
|
|
![]() |
|
|