![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#781 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Mam nadzieje, ze wybaczycie mi to, ze nie przeczytam od poczatku calego tematu
![]() Mam tylko jedna sprawe, wiem, ze to nie ten dzial, ale tu jest duuuzo o BENQ. Bracik ma/mial nagrywarke/i cd-rw BENQ. W ciagu troche ponad roku dostal juz 3 nowa sztuke!! A zeby bylo smiesznie to w sumie (na tych 3 sztukach) nagral moze z 100-150 plyt. Spawarki sa malo uzywane. To dlaczego padaja jak muchy? I czy w wszystkich napedach BENQ po wsadzeniu plytki ona sie kreci z full speedem z jakies 2-3 minuty, a dopiero potem cichna? W innych napedach tego nie ma. Cos mi sie zdaje ze BENQ (zachwalane przez wielu ludzi) podobnie jak LG to jedno wielkie G.... Jesli kogos tym stwierdzeniem obazilem to sorry. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#782 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Jak Benq robi na oemach Philipsa, to wcale się nie dziwię....
Co do LG - mają kiepskie ale i całkiem udane modele, szczególnie te starsze cdrw.......
![]() |
#783 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2004
![]() |
Cytat:
a jak wszyscy wiemy model modelowi nie równy a tej statystyki wyłamuje się tylko lite-on ![]()
![]() |
![]() |
#785 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Te BENQ o ktorych pisalem to modele cd-rw 52x24x52 i 52x32x52.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Np. Plextor 21sek , Nec 17sek. itd... Nic nie kręci. ![]() To młody napęd i widzę Wielu próbuje mu dokopać. Nie mogę tego zrozumieć. Mam Nec'a 3500 i obecnie tylko czyta to co nagra BenQ. ![]() A dlaczego ? Wystarczająco opisałem. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.12.2004 o godz. 14:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mialem dzis potrzebe uzyc ClonaCD i plytka wyjechala jak DVD-ROM
wklonie jakos nie widze opcji book type i innych programow w tle nie uzywalem wiec chyba na stale jest przypisane. no chyba ze Clondvd na to na stale przypisane dla DVD+R |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
slawekj
Wiesz, nie wiem jak inni, ale ju nie próbuje mu dokopać. Mimo doświadczeń wcześniejszych z philipsm zastanawiałem się ostro nad tym benkiem, ale to co posiadacze tej nagrywarki napisali w tym wątku (oraz parę innych textów), wcale nie przekonało mnie o poprawie jakości wyrobów philipsa i o szczególnie udanym modelu... Wiem, że idea nagrywania zawrta w tej spawarce jest świetna, ale jak widać wykonanie zostawia wiele do życzenia..... ![]() Jak na razie to w swoim rankingu stawiam go tuż za ![]() O plextorze nie mówię, bo to inny poziom cenowy.
![]() |
#789 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Maxell HGX +R x4 palony x4
Nero 3.61 Quick Scan Nero 3.55 Scan prędkość 4x Nero 3.61 Scan prędkość 8x Nero 3.61 Scan prędkość 12x Nero 3.61 Scan prędkość 16x ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Sprzęt doszedł. Wersja bulk z biosem serii G. Update biosu do najnowszej wersji poszedł gładko. Narazie przetestowałem kilka płyt Qscan'emjak i widac że płyty Samsunga +R i Dysana +R można nagrać szybciej niż jest napisane na płycie.
A jezeli chodzi o odczyt Platinium DVD+RW 4x na Toshibie M1612 to sprawdze. A jak nie to może napisze do goscia który modyfikował te biosy. Nie wiem tylko czy sprawa dotyczy tylko firmy Platinium czy innych +RW też? //Nie wiecie dlaczego napęd nagrywa ale nie czyta płyt DVD+\-RW? To że czytnik Toshiby tego z hakowanym biosem to rozumiem ale nagrywarka? WRAŻENIA: //Już czyta DVD+\-RW. Nie wiem co było ale zrobiło mi się gorąco. Nagrałem dla testów CDRW i po tej operacji czyta już nagrane DVD+-RW, a ja prawie kupowałem już nowy czytnik DVD Toshiby. A tak nawiasem mówiąc te nowe czytniki Toshiby po połączeniu z Samsungiem czyli M1912 to już nawet przód tacki maja wybrzuszony jak u Samsunga. Czytniki DVD Toshiby chyba już nigdy nie beda tak dobre i tak dobrze wyglądac :-( Zabrałem się do pierwszego testu Qscan przed nagraniem płyty. Włożyłem Samsunga DVD+R 8x i przy uruchomieniu testu TE/FE wyrzucił Firmware not supported (a mam najnowszy zgodnie z przepisem sławka). Naciśniecie drugi raz START i test uruchomił się.Kolejna zagadka? Czy znaczący wpływ na te testy ma obciążenie CPU i praca z innymi aplikacjami w tle?
Pioneer DVR-215@215L, LiteOn IHBS112, Samsung SH-S182M, LG GH22LP20 Ostatnio zmieniany przez sirius : 29.12.2004 o godz. 23:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() A co do nowej Toshiby 1912 to mam nadzieję, że z samsunga to ma tylko panel przedni, bo kupiłem taki napęd bratu na Mikołaja ![]() Wg testów na http://www.cdrlabs.com/reviews/index...age=Conclusion wypadł dobrze, zobaczymy czy będzie tak trwały jak moja 2,5letnia 1612. Ostatnio zmieniany przez Cygan : 29.12.2004 o godz. 23:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#794 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Żaden sposób nagrania nie zmieni odczytu przez napedy Toshiby, te napędy były świetne kiedyś jak były tylko tłoczone płyty. Wszystkie Toshiba mają problemy z odczytem płyt nagrywanych a jak juz to robią to bardzo wolno.
Nie przepadam za firmą LITEON (miałem 4 nagrywarki - wszystkie padły na gwarancji) ale muszę pochwalić ich za napedy DVD-ROM , najnowszy model 167T jest rewelacyjny a po wgraniu biosu od codeguys który przyspiesza na 16x napęd wymiata. Toshiba jest tragiczna przy nim. PS. Ta firma schodzi na SAMSUNGI (PSY)!!! ![]()
![]() |
#795 |
Bywalec
![]() |
Wysyłałem kiedyś do niego maila, ale nie dostałem odpowiedzi. Spróbuj, może Ci się uda , tu masz link http://forum.rpc1.org/profile.php?mode=viewprofile&u=2
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|