![]() |
z tego co wiem wystarczy zamienić biosy-ktoś na forum to robił i bez problemu działa bo tylko tym sie różnią-oprócz napisu na paleu przednim 8 )
|
To ja trochę odbiegnę od tematu. Otóż proszę o całą instrukcję jak przerobić Plextora PX-740A na pełnowartościowego BenQ (o ile się da :) ). Wiem, że tutejsi forumowicze potrafią dużo a nawet więcej, dlatego liczę na pomoc. Teraz wiem, że zrobiłem błąd kupując wersję OEM BenQa, ale raczej nie mam co liczyć na zamianę na prawdziwego BenQa. Dlatego też proszę Was szanowni forumowicze o pomoc. Da radę coś takiego zrobić? Sprawdzał już to ktoś? Da się wmontować Solid Burna w Plexa :) Może za dużo wymagam, ale liczę na każdą pomoc. Z góry dziękuję.
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...0&postcount=13 Prośba o ustawienie odczytu Nero 8x i zrobienie testu. :) |
Cytat:
|
Cytat:
A jak dam wolniej to odczyta do końca |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym Nec był zawsze i jest chwalony za zapis (nagrywarki dvd), a zarzucano mu gorszą korekcję przy odczycie. Wypal 2 płyty z tej samej serii tym samym plikiem a przynajmniej o podobnej długości i wtedy je porównuj. |
Cytat:
Wgrywamy bios cvt BSLB i mamy BenQ 1640. Opis :czytaj: w temacie. Cytat:
Nie będę pisał dlaczego :czytaj: w temacie i Forum. Tak proszę zrobić porównanie. :taktak: :) |
Cytat:
|
Plex 740A :-(
Witam
Tak sobie czytam te posty i zaczynam żałować, że kupiłem sobie Plextora 740A. A mogło być tak pięknie. Przeszukałem forum i nigdzie nie ma nic ciekawego o mojej nagrywarce. Od wczoraj mam z nią problemy. Płytki MediaStore DVD-R x4 wypala tylko x4 a potem przy weryfikacji jest błąd Unrecovered read error. Podobnie z płytką EasyTouch. Wypalałem ją w Nero 7 z prędkością x2,4 i po 20% buum i po płytce. Później wypaliłem taką samą płytkę x4 i wszystko ok. W Nero Cd-Dvd Speed rewelacyjny wykres. O co chodzi? Może mam złe płytki? Proszę o pomoc! I jeszcze jedno. Czy ktoś wgrywał bios z Benq (BSJB) do tego Plexa? Dało to coś? Wzmocniła się wersja z oem na coś lepszego? ??? Może mi też potrzebna taka zamiana? Pomóżcie mi jakoś okiełznać napęd. Nie chę tracić płytek przy każdym nagrywaniu! Z góry dziękuję za szybką odpowiedź! |
Cytat:
Jest całkiem odwrotnie. :taktak: Jeżeli porównujemy :czytaj: to wypalając z jednakowymi parametrami. A Kolega co zrobił. Przypadkowe wypalanie bez testów na błędy TE/FE, różne wielkości zapisanego obrazu. Tak nie można. Testy to nie zabawa i kolejne wykresy. To przemyślane wypalanie i rzeczowe porównywanie. :) |
Cytat:
|
Może mi ktoś podpowie w czym problem.Otórz nagrywarka BENQ 1640 nagrywa do 23% i zawiesza się. Płytki TDK DVD+R.Wcześniej nagrałem już chyba z 30 takich samych płytek i wszystko było OK.Próbowałem na róznych programach i tak samo .Czyżby wadliwe płytki? Teraz przed chwilą nagrałem płytkę TDK DVD+RW i wszystko OK.Zwaliłem już 5 płytek ale w między czasie 2 nagrałem poprawnie.Nie wiem w czym tkwi problem!!!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:52. |