![]() |
Cytat:
A co jest nieprawda :niepow: co moze Plextor :) |
Cytat:
PI, PIF. PO, POF, BLER, E11, E21, E31, E12, E22, E32, Focus & Tracking, plus Beta, Jitter. :) |
Cytat:
|
Witam.
Tak od jakiegoś czasu wczytuje się w to forum. Na początku byłem zdecydowany aby posmakować Nec'a 3540A jakoś [LG i LiteOn'y odpadły w przedbiegu z racji działania stereotypów], później zastanawiałem się nad Pioneer'em 110, po przeczytaniu wątlu o Benq 1640 czułem się przekonany, a tu nagle pojawiła się firma Asus. Powiem szczerze jestem naksymalnie skołowany gdyż nie jestem w temacie, ale jak czytam te wszystkie testy to bliski jestem zrezygnowania z dvd recordera i poczekania aż sprawa się ustabilizuje [bo kupno sprzętu aby nie zawsze i nie na wszystkim działało jest nieporozumieniem]. X-lat temu kupiłem nagrywareczkę Plextora 16/10/40 i przez cały ten czas po spaleniu kilku tysięcy cd's, nie mogę powiedzieć słowa złego na ten produkt. Ani jedna płytka nie zostala zepsuta, a przez ten czas zmieniałem kompa 3 x ... a tu takie nowości czytam, że trzeba mieć farta aby wszystko zakończyło się oki. Albo popadam w lekką paranoje, albo źle odczytuje Wasze opinie i testy. Tak wiem że temat wyboru napędu to wątki x razy pojawiające się, x banów zostało za to sprzedanych, i że posiadacze konkretnego modelu krew oddadzą za firmę która mają na panelu napędu ... ale czy ktoś zobecnych, jak już jakimś cudem dostanę u siebie tego Benq (bylem dziś w 7 sklepach i NULL) jakich konkretnie płyt najlepiej używać - tak wiem ze firmowych, najlepszych, najdroższcyh - ale konkretnie się pytam, na których można polegać, i czy po 3 latach jak je wlożę do napędu czasem się przykro nie zdziwię. I czy mam rozumieć że jeśli zdecyduje się na ten model z uśmiechem mgę oczekiwać iż posiadacz w/w Nec'a będzie płakał nad stytuacją iż jego płytki nie są czytane przez stacjonarny odtwarzacz ... czy jak mam rozumieć te wszystkie rozbieżności ? I apropo .. jako totalny off-topic - czy po nagraniu kilku folmów w formacie DivX na płycie, czy całej płyty z mp3, stacjonarny odtwarzacz będzie czytał te multimedia tak jak ze zwykłych cdr ? Pytam z poziomu laika, wiec proszę o pominięcie tekstów jaka to lama jestem i ze czytać nie umiem. Peace ! |
Uzywac nalezy plytk od Verbatima lub TDK, to chyba najlepszy wybor. A Benq to swietny sprzet, tylko, ze plyty sa coraz to gorszej jakosci..
|
Pomijając tekst który już napisałem, po prostu mam wątpliwości co do obiektywności i niejako sposobowi oceny nagrywarki BenQ. Z jednej strony ogromnym plusem dla niej jest to iż Plextor [firma = jakość] ma podobne bebechy, a z drugiej strony pojawił się wątek Asusa , zawierającego Nec'a, i to już nie jest argment. Cenię sobie Państwa opinie i testy jakie mają tu miejsce, tylko brakuje mi czystego, czytelnego przede wszystkim testu porównawczego wspomnianych tu i we wcześniejszym poście modeli.
Przewertowałem kilka wątków, postawilem na BenQ, tylko mam nie tyle co niedosyt, lecz bardziej wątpliwości czy nie jest on słabszym modelem nagrywarki. Pzdr |
Cytat:
Cytat:
co to chodzi ? |
Trochę nielogicznie napisałem .... to fakt - zmęczenie a rezerwy kawy już nie pomagają. Aspekt Asusa pominę, gdyż niepotrzebnie go poruszałem , natomiast co do Benq chodziło mi o to iż zamówiłem modele BenQ do firmy, sugerując się opiniami, czytajac to forum. Zdałem się niejako na Waszą/Państwa wiedzę - idąc w ślepo, gdyż nie miałem z tą marką nigdy do czynienia. Tylko mam pod ręką jedną taką "dobrą duszę" która skutecznie wierci mi dziurę w brzuchu iż Nec, ew. Pionieer są lepszym roziwązaniem, bardziej długoterminowym. Ponieważ zasiewa mi non stop w głowie wątpliwości, brakuje mi trochę solidnego testu porownawczego, z którego jednoznacznie wynikałoby kto jest liderem i jakim sprzętom można zaufać.
Nie wiem czy teraz jaśniej ująłem sprawę, ale jestem po 70h bez snu, więc proszę mi wybaczyć jeśli znów coś namotałem. Pzdr |
Ale się porobiło. :spoko:
Sony DRU-810A to oem BenQ 1640. http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=145829 :) |
Cytat:
|
Widac i Sony po Plextor-ze poszla po rozum do glowy.
Taniej - Pewniej - i wszyscy zadowoleni. :) |
ja i tak wole kupić BENQ 1640 OEM ;) niz jego "odpowiedniki" z innych firm :)
|
Ilość załączników: 4
Supratec 4x palony 4x SB-on, ciekawe testy Qscanem. Wyższa predkość generowała mniejsze błedy FE za to rosły błędy TE.
|
Ilość załączników: 5
Nowy shit - LG DVD-R nośnik LGE 08 prędkośc x8.(wygląd płytki i etykietki z cake w załącznikach)
W biosie brak strategii dla tego nośnika.- tak mi się tylko zdawało SolidBurn aktywny tylko dla nieznanych nośników. Qscan x8 - brak rekomendacji http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25271&stc=1 Qscan x4 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25272&stc=1 Palony x4 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=25273&stc= Nośnik nie został zapisany w bazie SB! - i dobrze zrobił!!! Napęd wyraźnie "kombinował" z prędkością wypalania skoki - od 2x do 4x Dzisiaj udało mi się trafić na TDK DVD+R 8x z MBI (te które testował Sławek na początku tego wątku) - małe spostrzeżenie - kształt pokrywki cake'a (10szt.) jest nieco inny od pozostałych(testy niebawem). |
Ilość załączników: 1
Cytat:
:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:21. |