![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#151 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
no i ja mam nareszcie chyba OK
Verbatim +R x8 palony dla odmiany x4 chyba OK ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#152 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I jeszcze pytanko techniczne dlaczego "mój" wynik testu rózni sie wizualnie od waszych? Co jest nie tak?
![]() |
#153 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Wylacz "Quick Scan"
EDIT: Szybszy byles o jakies 3-5s ![]() EDIT 2: Slawekj byl szybszy ale skasowal posta ![]() Cytat:
Nieee no... ja juz nie moge :\ Dobra, nie bede marudzil ![]() Poprosze o testy plyt nagranych przy odslonietych i zaslonietych kratkach ![]() Zobaczymy jaki ma to wplyw na jakosc wypalenia nosnika ![]() Aha, dobrze by bylo gdyby zrobily to 2-3 osoby, wtedy bedziemy mogli stwierdzic czy jest jakas porownywalnosc, itp. itd. 8 ) Ostatnio zmieniany przez Boger : 22.07.2005 o godz. 00:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Dziadek
Zlotowicz
Dzięki Boger!
![]() |
#155 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() |
czy ktoś wie gdzie mogę nabyć w miare możliwe tanio nagrywarkę BenQ 1640 Box black ? chodzi mi o panel jaki posiada kolega na tej stronie:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=1640 chodzi o to żeby na panelu było widoczne logo producenta!!! Ostatnio zmieniany przez naskaxp : 22.07.2005 o godz. 01:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Dziadek
Zlotowicz
Omega Printable 4x -R palona 8x Benq Dw1640.
Oj nieciekawie. Poniżej z tej samej paczki Omega palona 4x - wyniki dużo lepsze. Z pewnością z niższą prędkościa można uzyskać jeszcze lepsze wyniki.
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 22.07.2005 o godz. 01:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
OGame Master
![]() |
Wynik nie jest najgorszy
![]() Plyta powinna bez problemow dzialac zarowno w kompie jak i w stacjonarnych odtwarzaczach ![]() Niestety nie jest wypalona do konca, wiec nie wiadomo co bedzie dzialo sie na koncowce... Nagraj taka sama z predkoscia 4x ale naladowana do full'a i wrzuc skana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tak bardzo dziwne. Dla mnie od początku temperatura to normalność. A system i wentylacja to nie wymysł a konieczność. Po co testy i porównania. Nie trzeba nic udawadniać. ![]() Sprawdził i zastosował BenQ. I chwała mu za to. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
To nie jest odpowiedz na moja prosbe ![]() Piszesz ze przy zakrytych otworach nie ma szansy na poprawny zapis, a przeciez wszystkie inne nagrywarki - Benq 1620, Plextor 716A, LG 4163B, itd. itp. jakos sobie radza ![]() Chyba ze uwazasz ze plyty wypalone na tych nagrywarkach sa zle nagrane ![]() Dlatego prosze zebys udowodnil swoje stwierdzenie ![]() Nie popadajmy w paranoje :\ Moj stary Nec 2500A@2510A palil wysmienicie a nie mial zadnych zaawansowanych systemow zapisu. Benq 1620 rowniez pali bardzo dobrze, a nie posiada dodatkowej wentylacji. Nie pisz wiec, ze bez (lub z fizycznie odlaczonym - zakrycie kratek - na jedno wychodzi): "[...]systemu Dual Cooling System (DCS). [...] można zapomnieć o dobrych wynikach.[...]" ... bo jest to po prostu bzdura ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jak sobie radzą to widać do momentu zrobienia testów. Kolega napisał, że to bzdura. Proponuję napisać do BenQ o swoich wnioskach. Dla mnie jest oczywiste. Otwory to końcówka dla systemu DCS i nie mogą być zakryte. A sprawdzanie na przypadkowo wypalonych nośnikach nic ![]() Rozumiem, że dla Kolegi temperatura nadal jest obojętna. Dla BenQ już nie. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
OGame Master
![]() |
Hehe
![]() Doskonale nadajesz sie do pisania tekstow propagandowych ![]() Jeszcze kilka dni temu wychwalales Benq 1620, a dzisiaj juz piszesz ze: "[...] Jak sobie radzą to widać do momentu zrobienia testów. [...]" Jak dla mnie Twoje stwierdzenia kupy sie nie trzymaja ![]() Rozumiem, nowe systemy PRAWDOPODOBNIE w jakis sposob ulepszaja jakosc zapisu, bo przeciez wlasnie o to chodzi. Jednak nie mozna popadac w skrajnosci i twierdzic ze bez systemu DCS, nagrywarka nie ma szans wypalic dobrze plyty ![]() Testow potwierdzajacych moja opinie sa setki ![]() Plytki nagrane przez Plextora, Benq 1620, Nec'a 2500A, itd. Teraz prosba do Kolegi o pokazanie roznicy w jakosci nagranych plyt z odslonietymi i zaslonietymi otworami ![]() Zobaczymy w jaki sposob wplynie to na jakosc nagranej plyty. Tylko prosze Cie, nie pisz ze "nie ma sensu", "Benq to zrobil wiec na pewno jest konieczne" i innych bzdetow, bo nie wnosza one nic do dyskusji ![]() Jestes przekonany o nieodzownej potrzebie odslonietych kratek? Chcesz pokazac ze nagrywarki bez DCS sa funta klakow warte? POKAZ TO!!! Prosze o konkrety ![]() A jesli nie jestes w stanie tego udowodnic (nawet na losowych nosnikach), to nie pisz prosze, ze bez... "[...]systemu Dual Cooling System (DCS). [...] można zapomnieć o dobrych wynikach.[...]" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Jest już BSJB
http://support.benq.com/files/storag...W1640/BSJB.zip Release Reason: 1. Improve the writing performance for low speed & DVD+R DL media. |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Dziadek
Zlotowicz
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2005
![]() |
Możliwe że dzisiaj dostane nagrywarke BenQ (nareszcie :/) więc jakiego BIOS-a wgrać tylko mi nie mowcie to zalezy od własnego wyboru, poprostu powiedźcie który powinienem wgrac...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() BSJB ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 22:02 |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 01:12 |
Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 17:55 |
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |