![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#376 | |
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#377 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
a z jaką prędkością palicie te wynalazki ? ja tak miałem z verbami 16x jak próbowałem nagrywać prędkością x4 to też wywalał co drugą dvd że błąd fiksacji lub kalibracji lasera
i na jakim sofcie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.04.2004
![]() |
Paliłem go x4 - i tuż po "Lay IN" wywala błąd...
Moje zdziwienie polega na tym, że na moim Litku CDRW paliłem wszystko - fakt czasem -1 na 500 razy - się nie udało nagrać, ale takiej powtarzalności jak z tym Benkiem nie miałem ![]() PS: O co chodzi z tym przejęciem BENQ przez Litka - bardzo prosze o jakis link do tematu ciekawy jestem co jest grane... |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a tak wyglada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
mi te verby co próbowałem palić 4x i wywalał fiksację palił aż miło 8x ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Bywalec
![]() |
nie da rady max x4
![]() ============= Lite-On IT oraz BenQ poinformowały, że połączą się w ramach strategii współpracy, która przyniesie obu firmom możliwość rozszerzenia konkurencyjności w sektorze pamięci masowych na Tajwanie. Według zamierzeń, transakcja ma zwiększyć udział Lite-On IT w światowym rynku do 27%, dzięki czemu firma osiągnie pozycję numer 2 w sektorze optycznych napędów dyskowych (Optical Disk Drive). W ramach porozumienia, Lite-On nabędzie aktywa BenQ w zakresie optycznych pamięci masowych, w szczególności dostęp do klientów BenQ dla których projektowano napędy ODM (Optical Design Manufacturing) oraz prawo do stosowania technologii firmy BenQ. Lite-On także otrzyma również możliwość realizacji zamówień na napędy optyczne z logo BenQ. ***8222;To strategiczne porozumienie w połączeniu z naszym doświadczeniem w produkcji napędów optycznych, pozwoli w przyszłości na zaostrzenie konkurencyjności na rynku oraz pozwoli nam zająć drugą pozycję na świecie***8221; , powiedział Raymond Soong, Prezes Lite-On IT. ***8222;Dzięki współpracy z firmą BenQ, Lite-On IT oczekuje korzyści związanych ze zwiększeniem możliwości produkcyjnych, większej skali ekonomicznej ekspansji oraz większego udziału w rynku***8221;, dodał. Połączenie z Lite-On IT pozwoli BenQ na skoncentrowaniu się na rozwoju grupy napędów optycznych ODD oraz wypuszczeniu na rynek następnej generacji produktów z technologią np. Blue Ray. BenQ nadal będzie kontynuował dostarczanie zaawansowanych produktów ODD wyposażonych w najnowsze technologie, łatwych w użyciu i wysoko wydajnych. ***8222;Wierzymy, że nasi klienci skorzystają na partnerstwie z Lite-On IT***8221;, skomentował porozumienie K.Y. Lee, prezes BenQ Corporation. ***8222;BenQ nadal będzie koncentrował się na marketingu i sprzedaży produktów z kategorii optycznych pamięci, a połączenie z Lite-On pozwoli nam lepiej pozycjonować nasze nagrywarki oraz stworzy lepsze warunki do realizacji wizji 3C (Computing, Communication, Consumer Electronics) dla naszych klientów***8221;, dodał Mr. Lee. Terminy i warunki Lite-On IT nabędzie aktywa w zakresie optycznych pamięci masowych, w skład których wchodzi portfolio klientów BenQ dla których firma projektowała napędy oraz prawo stosowania wszystkich technologii stosowanych do ich konstrukcji, w tym także patentów i licencji. Lite-On otrzyma również możliwość realizacji zamówień na napędy z logiem BenQ. Ostatnio zmieniany przez szperacz321321 : 21.04.2006 o godz. 12:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Guru
![]() |
Okazuje się, że mimo licznych wad benek DW1650 świetnie wypala. Ostatnio tesuję sobie pożyczonego plexa 760 i okazuje się, że plex nie dorównuje plexowi do pięt. Błędy jitter na benku są bardzo niskie w porównaniu do plexa. Być może plex nie lubi określonego rodzaju płyt (sony D11). Teraz dzięki plex-owi mogę przeprowadzić więcej testów wypalonych płyt i mieć porównanie.
![]() |
#383 |
Bywalec
![]() |
przepal kilka verbatim***243;w dla por***243;wnania
bo chyba nie tylko ja jeste mciekaw kilka screen***243;w by os***322;odzi***322;o por***243;wnanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Guru
![]() |
Gdybym miał dobre verby to chętnie bym je przestestował. Niestety mam jakieś podróby i nie mogę znaleźć oryginałów w dobrej cenie
![]() ![]()
![]() |
#385 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2006
![]() |
Przepraszam, jesli ktos juz zadal podobne pytania, calego watku czytac nie bede, a wyszukiwarka nic nie znalazlem.
Mam ta nagrywarke od dluzszego czasu w wersji OEM (brzydki panel >:[) i nie jestem z niej zadowolony - jest bardzo glosna, a czas dostepu do plyty jest dlugi. Czy to normalne dla tego modelu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Guru
![]() |
NIe wiem jak mierzysz czasu dost***281;pu? Jakim programem? M***243;j benek nie jest g***322;o***347;ny, wszystko jest w normie.
![]() |
#387 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2006
![]() |
nie programem, mam jeszcze w kompie liteona i jest on bez porownania szybszy. aha min predkosc zapisu cd to 12x, czy tak powinno byc?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Guru
![]() |
Taki pomiar nie jest obiektywny. Musisz to sprawdzic progamem, a nie na "oko". U mnie najni***380;sza pr***281;dko***347;c nagrania cd to x8.
![]() |
#389 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Esperanza DVD+R x8
To moje pierwsze igraszki z nową zabawką BenQ DW 1650
Płyta była palona x8 a testowana ma MAX, chyba nie jest tak źle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Bywalec
![]() |
Platinum CDR 52xSPEED z 100 krążkowego szpindla
Sparawdzałem na prędkości maksymalnej - Co Wy na to? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
benq 1650 - nie nagrywa DVD | czeplin | Napędy optyczne DVD | 22 | 08.09.2007 17:48 |
Samsung SE-S184M Ext. oraz LiteOn 8801 (niby Benq 1650) | LCS | Napędy optyczne DVD | 5 | 13.04.2007 23:46 |
Czy 880I to Benq 1650? | LCS | Napędy optyczne DVD | 7 | 13.04.2007 09:00 |
Komu wierzyć? LiteON 832S czy BenQ 1650?? | lukk21 | Napędy optyczne DVD | 1 | 01.03.2006 23:43 |