![]() |
Z tego co patrzyłem można je dostać nowe w sklepie w Polsce,a czy już ktoś je sprawdzał pod kątem nagrywania DVD do samochodu,a jak tak to z jaka skutecznoscia.I w razie czego to którą brać tą BDR- 209 czy 211,czy to już nie ma znaczenia.
|
tak to ta BluRay
|
Z tym BDR-209 lub 211 to nie masz na myśli nagrywarki blu-ray pioneer ktore można dostać nową w sklepie.
|
spóźniłeś się jakieś 10lat...
tylko rynek wtórny ew. Pioneer BDR- seria 209 lub 211 ale ona jest nie dostępna w PL. w oficjalnej dystrybucji |
A czy można kupić nową nagrywarkę w sklepie ktora by sobie poradziła w nagrywaniu DVD z mapami do samochodu?
|
do wyboru do koloru
https://allegro.pl/kategoria/napedy-...h=seng-v6-b118 szukał bym Pioneera 112 lub 212 a płyty zostaje tylko Verbatim |
Ok,czyli najlepsza nagrywarka do map to Pioneer,a z płyt to co polecacie?Jeśli ktoś ma namiar na sprawdzonego sprzedawcę tych nagrywarek,proszę o kontakt.
|
Ilość załączników: 3
Martin111
spokojnie zarejsterowałes się 2dni temu czary2mary napisał nikt tu nie siedzi 24h/7 a pomoc zawsze uzyskasz zacznijmy od tego wstawianie zdjęć z aparatu telefonu to lenistwo i mało co widać. twój Benq ma typowy objaw zużycia czasu jak pasek można zregenerować to laser tylko wymiana. dodatkowo Benq1650 to nie BYŁ`a nagrywarka która paliła świetnie DVD+R DL po prostu dobrze. miała za to inne zalety. trochę cierpliwości i poszukania tu masz fw. do twojego modelu ale teraz to już jest DUPA jak zrobiłeś "cegłę" Załącznik 128840 https://www.firmwarehq.com/BenQ/DW1650/files.html Załącznik 128841 https://www.cdrinfo.pl/hardware/6020171639-BENQ-DW1650 do nagrywania map Ja bardziej polecam Pioneera serie wymienił już kolega dziś to drogie nagrywarki za sprawny egzemplarz od sprawdzonego sprzedawcy trzeba dać min 200zł Lite-ON iHAS 124 B chyba że trafisz igłę bez przebiegu bo one nagrywały XBOX`y i są tak samo wyjechane Lite-Ona da się sprawdzić programem ile płyt nagrał Załącznik 128842 |
Używam Verbatin MKM 003 czy są może inne lepsze?
|
Jesli idzie o mapy , to musi byc combo, super palnik/plyta inaczej wychodzi kupa ;)
|
LiteOn iHAS 124 B jeżeli sprawny powinien być OK
|
Ilość załączników: 1
Czyli ten LiteOn ihas by się nadał 124-19 B.
|
Najlepsza nagrywarka do palenia płyt z mapami do samochodu jak dla mnie to Pioneer DVR-109\110\111\112\115\116\117\212\215\216\217...ewen tualnie Liteon iHAS B oraz oczywiście bardzo dobre jakościowo nośniki.
|
Dzięki za odpowiedź, trochu mi nie poszło, ale szukam już takiej samej,jak coś znajdę to się pochwalę moim nabytkiem,może wtedy ktoś pomoże wcześniej;)
Mam jeszcze jedno pytanie ,jaka według was jest najlepsza nagrywarka do palenia płyt z mapami do samochodu. |
Spokojnie ... nikt tutaj nie nocuje 24\24h...
Tylko na pomoc jest już za późno .... wgrałeś firmware od innego modelu BenQ DW1640 :> Teraz niestety bez box serwisowego nic nie zrobisz... Tylko rzut do kosza został ... Ale to mała szkoda bo ona już trupem prawie była stąd problemy nawet z zapisem lead-in...... oprócz nowego lasera nic by jej nie pomogło...;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:02. |