![]() |
Ilość załączników: 2
DVD+R Sony D11 8x cake 10szt., nagrana 4x
|
problemik
Zakupilem ta nagrywareczke po namowie kolegi - niby jest wszystko ok ale ma bios BCAC i nie czyta mi plytek dvd+rw berbatime to znaczy odczytuje je jako dvd+r - nie mozna ich skasowac :( czy nowy bos to rozwiąże ??
Co zrobic ?? |
Zmien bios i sie dowiesz czy pomoze. Tu nie ma wrozek i jasnowidzow.
|
Ilość załączników: 1
ok dzis kupiłem własnie BenQ 1650..od razu nowy bios BCDC (był BCAC :| )
wypaliłem na razie Verba 8x slim prędkością 8x..wynik super..jednak co mnie "ciekawi" to to ze podczas nagrywania skacze bufor (85-98%) a czasami nawet zjedzie do 30% (wtedy jakby płytka na chwilke przestawała sie nagrywać)..czy dobrze kombinuje że to przez to że mam WŁĄCZONE WOPC?? jak polecacie?? miec to włączone?? jeśłi nagrywam TYLKO na MCC 03 (DVD+R VERBY) lub TTH 01 (DVD-R TDK) a tu screenik Verbatim 8x slim palony 8x |
A nie starce gwarancji ???? zkad potem dorwe stary bios ????
|
Cytat:
|
Skad nie zkad
Nie stracisz gwarancji, chyba, ze wgrasz nieorginalny firmware, lub wgrywanie zakonczy sie niepowodzeniem (np. po awarii pradu) A na co Ci stary firmware? Moze chcesz powrocic rowniez do windowsa 3.11 ? lukk21 nie po to producent udostepnia firmware, zeby ludzie przez to tracili gwarancje. Udostepnia dlatego, zeby mogli sobie na wlasna reke zmienic. Wiadomo, ze nowy firmware poprawia dzialanie nagrywarki, naprawia licznie niedociagniecia. |
heheh no i mnie przekonales :D prosto i z mostu :D
|
Cytat:
EDIT------------- Verbatim 8x slim palony 4x właściwie to samo wyszło co przy 8x czyli lepiej sie opłaca palic je 8x :piwo: (ciekawi mnie ta malutka wierzyczka w okolicach 2,5GB..pewnie płytki) i odpowiedzcie!! czy ten skaczący bufor jest ok? ze spada do 30 %?? |
update nie pomógł - dalej nie widzi dvd-rw tylko dvd-r czy mozliwe jest ze ta dvd-rw byla wypalona jako dvd-rom ?? czy cos zeby dzialac np na odtwarzaczach dvd ??
Typ ksiegi dvd-r ??? tak sie to chyba nazywa ?? |
TDK DVD-R 8x slim palona 4x (do ps2 nie chce szybciej palić aby konsolka sie nie meczyła)
wynik super jak dla mnie :) |
Znowu VERBATIM DVD+R 8x slim palony 8x
niceeeeeeee :) nagrywareczka super :) EDIT----------------- ehhhhh co ja gadam :bicz: te wszytskie tu zamieszczone Verbatimy to są z CAKE'ÓW po 10 szt. głupi lukk :bicz: ;) a ten TDK to jak najbardziej slim :) a wogole co do QScana..on jakis trefny jest :? dla kazdego tu pokazanego przeze mnie Verbatima odradzał nagrywanie 8x jak i 4x :O |
To ja mam lepszy zgryz :O
Nagrywam płytę w najnowszym nero 7.cośtam typ DVD UDF wrzucam sobie obraz gierki iso ok 2,5gb do tego jeszcze inne mniejsze żeby dopchać płyte wypalam i ciach plik ten duży niechce się dać odczytać. I tak 5 płyt poszło do śmieci. Za każdym razem to samo - testowane na sony, benq, tdk wszystkie -R Nagrywam to samo w necu nie ma problemu. Dobra to teraz robie kopie tej płyty wypalonej neckiem - program alcohol 120% najnowsza wersja - nec odczyt benq zapis - efekt to samo nie da się odczytać z nagranej w benq płyty tego dużego pliku. :| i co wy na to?? |
To ja mam lepszy zgryz :O
Nagrywam płytę w najnowszym nero 7.cośtam typ DVD UDF wrzucam sobie obraz gierki iso ok 2,5gb do tego jeszcze inne mniejsze żeby dopchać płyte wypalam i ciach plik ten duży niechce się dać odczytać. I tak 5 płyt poszło do śmieci. Za każdym razem to samo - testowane na sony, benq, tdk wszystkie -R Nagrywam to samo w necu nie ma problemu. Dobra to teraz robie kopie tej płyty wypalonej neckiem - program alcohol 120% najnowsza wersja - nec odczyt benq zapis - efekt to samo nie da się odczytać z nagranej w benq płyty tego dużego pliku. :| i co wy na to?? Ps. inne płyty typu UDF nagrane przez benq działają bez problemu - pliki iso miały i po 4GB. wszystkiemu winny jest ten 2,5gb plik, ale co ma plik do tego że niechce się dać go po nagraniu odczytać. bezsensu |
kolejny Verbatim 8x DVD+R z cake'a palony 8x :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50. |