![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#211 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2003
![]() |
mam pytanko: sprzęt-nagrywarka (nie wiem jakiej firmy postaram się ustalić) tylko +rw w notebooku siemens, sprzęt nowy kupiony w listopadzie, chciałem skopiować płytke dvd-r na dvd+r (czy to wogóle możliwe na tym sprzęcie?), robiłem to programem ultraiso_v7.55me, niby wszystko poszło a kopia (gierka)nie chodzi
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#212 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2005
![]() |
Witam
W ostatnich dniach zostałem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki DVD Sony DRU-800A , i w związku z tym mam parę pytań. Jakiego oprogramowania używać do zrzucania dźwięku z płyt DVD na format audio ? Nagrywarkę zakupiłem ze względu na stale powiększający się zbiór muzyki którą dotychczas byłem zmuszony nagrywać na zwykłych CD , nawet zakup kolejnego HDD nie rozwiązał problemu pozostało jedno wyjście DVD jako że możliwości zapisania takiej ilości danych na jednej płycie są bardzo kuszące a format DVD+R DVD -R (Double Layer) daje dodatkowe możliwości. Mam pytanie: jakiego typu oprogramowanie najlepiej stosować do zapisu plików muzycznych typu flac ,mp3 ? Czy Nero jest tu dobrym wyjściem z tej sytuacji , oraz jakie nośniki są powszechnie uznawane za dobre do tego typu plików ? Będę wdzięczny za jakieś informacje , sugestie dotyczące tego tematu . pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#213 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
#214 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2005
![]() |
mam pytanie:
jak zcalic 3 płyty cd z gra ( badz wiecej) i zapisac je na DVD tak zeby po włozeniu nosnika do DVD romu rozpoczeła sie normalna instalka gry i gre zainstalowało z jednej płyty. Czy cos takiego jest wogole mozliwe?? |
![]() |
![]() |
#215 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2005
![]() |
![]()
Ja mam sprawdzoną metodę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2005
![]() |
![]()
ale ta wiadomość nie jest odpowiedzią na pytanie Darka Elfa po prostu odnośnie tematu DVD Video tak sobie napisałem(może kmouś się przyda)
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Ciemne "koła" po nagraniu
Witam, czy ktoś z was spotkał sie może z czyms takim?Po nagraniu liteon 812 na verbatimie zauważyłe patrząc pod światło jaśniejsze i ciemniejsze koła ....coś jak na tarczy strzelniczej.Nie przeszkadzalo by mi to gdyby nie zacinanie sie takiej płyty i byki.Pojechalem i kupilem jeszcze pare verbatimów ale to samo .Zmniejszylem predkosc widac jeszcze slabo kola ale film idzie.To samo na esperanzie.Wyłączylem dzialajace w tle aplikacje typu muł ,antyvirusa itp.Wypalam clonem dvd2 i czasami nero 6.Czy to jakiś robal czy może dead nagrywarki?Cd-r pali bez problemu.Byłbym wdzieczny za sugestie
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
gloock - niedawn jak wypaliłem clonedvd2 płytke to tesz miałem takie kregi. Sprawdz na innej aplikacji do wypalania.
![]() |
#219 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
kręgi na verbatimie
Dzieki a jaką aplikację polecasz?Czy tobie pomogła zmiana?Wyłączyłem jeszzce monitoring dysku w XP i probuje dalej
|
![]() |
![]() |
#220 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2005
![]() |
Hm... temat rozrósł się i jest wielki jak ocean, więc mógłbym liczyć na Waszą pomoc? Bo mam pewne pytanko, na które odpowiedź pewnie już padła, ale czytać tyle stron to samobójstwo. A więc na nośnikach DVD jakich producentów wypalać dane, aby się nie zawieść? Dopiero pierwszą nagrywarkę DVD sobie sprawiłem (LG 4163B). Wcześniej miałem tylko zwykłą marki LiteOn i na esperanzach paliło mi się bajecznie
![]() Co Wy moglibyście mi doradzić? |
![]() |
![]() |
#221 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
poczytać tutaj. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 może od ostatniej strony i się cofać? będą świeże wiadomości. a bajeczne Esperanzy w wydaniu DVD bywają ze strasznej bajki
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Bywalec
![]() |
Anoś, pomyliłem linki ;P. Chciałem tam napisać ;P. Ok, to może poprostu wkleję jeszcze raz to co napisałem, tylko we właściwym temacie.
No i od końca próbowałem, ale jak widziałem, to rozmowy były o jakichś testach chyba różnych czy o czymś. Dlatego piszę posta, gdyż nie wiem jak daleko musiałbym się cofać, aby dowiedzieć się czegoś o espach ![]() No i wydanie DVD tych nośników według Ciebie jest aż tak nieudane? :/ |
![]() |
![]() |
#223 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
gloock - Jak mam obrazy płyt DVD to wypalam je w BlinWrite, wychodza bardzo dobre wypieki. Wydaje mi sie ze te kregi na plytach to wina CloneDVD bo u kupla byla taka sama sytuacja. A jak mam AUDIO_TS i VIDEO_TS to wypalam nero.
![]() |
#224 |
Bywalec
![]() |
Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
|
![]() |
![]() |
#225 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2005
![]() |
dvd shrink dvd decrypter są ok ewentualnie clone dvd
|
![]() |
![]() |
|