Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2005, 12:09   #211
andy77
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.07.2003
andy77 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanko: sprzęt-nagrywarka (nie wiem jakiej firmy postaram się ustalić) tylko +rw w notebooku siemens, sprzęt nowy kupiony w listopadzie, chciałem skopiować płytke dvd-r na dvd+r (czy to wogóle możliwe na tym sprzęcie?), robiłem to programem ultraiso_v7.55me, niby wszystko poszło a kopia (gierka)nie chodzi
andy77 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.04.2005, 19:29   #212
derf
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2005
derf w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
W ostatnich dniach zostałem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki DVD Sony DRU-800A , i w związku z tym mam parę pytań.
Jakiego oprogramowania używać do zrzucania dźwięku z płyt DVD na format audio ?
Nagrywarkę zakupiłem ze względu na stale powiększający się zbiór muzyki którą dotychczas byłem zmuszony nagrywać na
zwykłych CD , nawet zakup kolejnego HDD nie rozwiązał problemu pozostało jedno wyjście DVD jako że możliwości zapisania
takiej ilości danych na jednej płycie są bardzo kuszące a format DVD+R DVD -R (Double Layer) daje dodatkowe możliwości.
Mam pytanie: jakiego typu oprogramowanie najlepiej stosować do zapisu plików muzycznych typu flac ,mp3 ?
Czy Nero jest tu dobrym wyjściem z tej sytuacji , oraz jakie nośniki są powszechnie uznawane za dobre do tego typu plików ?
Będę wdzięczny za jakieś informacje , sugestie dotyczące tego tematu .

pozdrawiam
derf jest offline  
Stary 25.04.2005, 18:52   #213
wonderes
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2001
wonderes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez derf
Witam
W ostatnich dniach zostałem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki DVD Sony DRU-800A , i w związku z tym mam parę pytań.
/.../
Będę wdzięczny za jakieś informacje , sugestie dotyczące tego tematu .

pozdrawiam
Proponuje Ci użycie opcji http://forum.cdrinfo.pl/search.php
Stary 26.04.2005, 00:50   #214
Dark Elf
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2005
Dark Elf w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie:
jak zcalic 3 płyty cd z gra ( badz wiecej) i zapisac je na DVD tak zeby po włozeniu nosnika do DVD romu rozpoczeła sie normalna instalka gry i gre zainstalowało z jednej płyty.
Czy cos takiego jest wogole mozliwe??
Dark Elf jest offline  
Stary 27.04.2005, 00:32   #215
Bercik88
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2005
Bercik88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam sprawdzoną metodę - jeśli chodzi o zabezpieczenia to najpierw kopiuje zawartość DVD Video na kompa dzięki DVDShrink (zbędne napisy zawsze można usunąć jeśli jest polski dubbing), następnie włączam Elby CloneDVD2 i wciskam pole "Zapisz istniejące dane" no i się wypala. Jak chcę usunąć denerwujące mnie reklamy, trailery to używam CloneDVD tylko tego innego ze strony www.clonedvd.net. Najpierw w polu "Copy mode" zmieniam z "whole disc" na "Main movie only" (logiczne), no i na następnej stronie usuwam wszystko oprócz głównego filmu (tam także możemy usunąć napisy i dubbing eng.) no i wypalam
Bercik88 jest offline  
Stary 27.04.2005, 00:35   #216
Bercik88
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2005
Bercik88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale ta wiadomość nie jest odpowiedzią na pytanie Darka Elfa po prostu odnośnie tematu DVD Video tak sobie napisałem(może kmouś się przyda)
Bercik88 jest offline  
Stary 28.04.2005, 20:17   #217
gloock
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2004
gloock w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ciemne "koła" po nagraniu

Witam, czy ktoś z was spotkał sie może z czyms takim?Po nagraniu liteon 812 na verbatimie zauważyłe patrząc pod światło jaśniejsze i ciemniejsze koła ....coś jak na tarczy strzelniczej.Nie przeszkadzalo by mi to gdyby nie zacinanie sie takiej płyty i byki.Pojechalem i kupilem jeszcze pare verbatimów ale to samo .Zmniejszylem predkosc widac jeszcze slabo kola ale film idzie.To samo na esperanzie.Wyłączylem dzialajace w tle aplikacje typu muł ,antyvirusa itp.Wypalam clonem dvd2 i czasami nero 6.Czy to jakiś robal czy może dead nagrywarki?Cd-r pali bez problemu.Byłbym wdzieczny za sugestie
gloock jest offline  
Stary 28.04.2005, 21:53   #218
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gloock - niedawn jak wypaliłem clonedvd2 płytke to tesz miałem takie kregi. Sprawdz na innej aplikacji do wypalania.
Stary 28.04.2005, 23:03   #219
gloock
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.10.2004
gloock w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kręgi na verbatimie

Dzieki a jaką aplikację polecasz?Czy tobie pomogła zmiana?Wyłączyłem jeszzce monitoring dysku w XP i probuje dalej
gloock jest offline  
Stary 29.04.2005, 11:50   #220
Raiven
Bywalec

Data rejestracji: 10.03.2005
Raiven zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hm... temat rozrósł się i jest wielki jak ocean, więc mógłbym liczyć na Waszą pomoc? Bo mam pewne pytanko, na które odpowiedź pewnie już padła, ale czytać tyle stron to samobójstwo. A więc na nośnikach DVD jakich producentów wypalać dane, aby się nie zawieść? Dopiero pierwszą nagrywarkę DVD sobie sprawiłem (LG 4163B). Wcześniej miałem tylko zwykłą marki LiteOn i na esperanzach paliło mi się bajecznie . Razem z nagrywarką więc odrazu zakupiłem 25 sztuk esperanz (dvd+r 4,7gb x4speed) na kejku do testowania.
Co Wy moglibyście mi doradzić?
Raiven jest offline  
Stary 29.04.2005, 12:00   #221
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
poczytać tutaj. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947 może od ostatniej strony i się cofać? będą świeże wiadomości. a bajeczne Esperanzy w wydaniu DVD bywają ze strasznej bajki
ed hunter jest offline  
Stary 29.04.2005, 12:06   #222
Raiven
Bywalec

Anoś, pomyliłem linki ;P. Chciałem tam napisać ;P. Ok, to może poprostu wkleję jeszcze raz to co napisałem, tylko we właściwym temacie.
No i od końca próbowałem, ale jak widziałem, to rozmowy były o jakichś testach chyba różnych czy o czymś. Dlatego piszę posta, gdyż nie wiem jak daleko musiałbym się cofać, aby dowiedzieć się czegoś o espach .
No i wydanie DVD tych nośników według Ciebie jest aż tak nieudane? :/
Raiven jest offline  
Stary 30.04.2005, 08:46   #223
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gloock - Jak mam obrazy płyt DVD to wypalam je w BlinWrite, wychodza bardzo dobre wypieki. Wydaje mi sie ze te kregi na plytach to wina CloneDVD bo u kupla byla taka sama sytuacja. A jak mam AUDIO_TS i VIDEO_TS to wypalam nero.
Stary 01.05.2005, 21:37   #224
Raiven
Bywalec

Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
Raiven jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:01   #225
czyx78
Bywalec

Data rejestracji: 05.05.2005
czyx78 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dvd shrink dvd decrypter są ok ewentualnie clone dvd
czyx78 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: