![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...scribe-18.html
ostatni m***243;j post w tym topicu..? co o tym s***261;dzicie ? |
Hmm spoko zgadzam się z Tobą :)
jestem właściwie zdecydowany na tego benka 1655 tylko chciałem jeszcze zebrać opinie na temat tej drugiej zewnetrznej maszynki bo mało o niej jest postów a w sumie ok 150 zl drozsza jest wiec zastanawiam się czy warto doplacic i ja kupic?chociaz w z drógiej strony bede uzywal palnika tylko w domku sporadycznie do przegrania jakiegos filmiku i wlasciwie tyle, więc nie wiem czy jest sens placic 150 zl wiecej za ten zewnętrzny model? (tak szczerze to zastanawiałem sie nad nim dlatego ze polecał go VIZZARD bo te jego 7 000 komentarzy budzi szacunek i myślę że chłopina się zna na rzeczy, a poza tym mając zewnętrzniaka mógłbym go nosić do dziewczyny zeby jakiś filmik u niej obejrzeć tylko...teraz wpadłem na taki pomysł ze... jak bym kupił sobie tego 1655 a dziewczynie jakiś zwykły odtwarzacz dvd za 50 zł to jestem 100 zł do przodu :D jak myślicie co zrobic ?? ??? |
Cytat:
Posiada ktoś doświadczenia z taką sprawą? |
Cytat:
@czubaka posiadam Benka DW1655. Jako***347;***263; b.dobra wypalonych p***322;yt. Bardzo du***380;a wydajno***347;***263; zgrywania p***322;yt DVD/CD. |
Witam, jestem na kupnie palnika i zastanawiam się nad
1. Benq 1655 2. Benq EW164B 3. jakas inna bezproblemowa nagrywarka :) (z tym, że do firm HP i LG odnoszę się z rezerwą - miałem ich nagrywari cd i...teraz na sam dźwięk nazwy HP lub LG nóż mi sie w kieszeni otwiera i mam ochote kogoś zabić :/ ) Chodzi mi o dobrą jakość głównie odczytu (zapisu oczywiście też ale na odczyt kładę większy nacisk - będzie to jedyny napęd w kompie) Bardzo prosilbym o rade ktory z nich wybrac lub ewentualnie jakies propozycje w podobnej cenie :) , wypalanie obrazkow na plytce nie ma dla mnie znaczenia więc LightScribe niech nie będzie argumentem za ani przeciw. Z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam :) |
hmm no tak:taktak: sam z czystej ciekawości kupie tego Verbatima +RW i wypale:taktak: ech te Verbatimy, powinny zmienić nazwe:sciana:
|
Cytat:
Po prostu te Verbatimy są do dupy :wsciekly: Verbatim idzie po prostu w ślady TDK - jedzie na marce wciskając chłam Przykład: Dokładnie taki sam Verbatim DVD+RW na kolejnym "uszkodzonym" 1640 -> TU :czytaj: || |
Ilość załączników: 2
@Crypter te nagrywary jakieś walnięte były:D
Tak żeby nagrać DVD+RW Verbatim x4 w takim stylu,to aż prosi,żeby jeszcze raz potestować na dobrym BENQu... oto jak mój Benq 1655 poradził sobie z : Platinum DVD-RW x4 burn x 2 Octron DVD+RW x4 burn x4 :spoko: |
Cytat:
Mam nadzieje, że chłopaki z komputerowego pozwolą zgarnąć jakiegoś litka (bo generalnie tam żadko są Litki na półce, chyba ze względu na dużą awaryjność i powroty na serwis) Pozdroofki ;) |
Cytat:
Może trochę wcześniej pojawi się Litek SHM-165H6S :> To też byśmy se na testy popatrzyli :czytaj: :mruga: |
Ilość załączników: 2
Witam!!
Oto kolejna porcja testów Tym razem do wypalania wziąłem płytkę DVD+RW Verbatim x4. Testowałem tak jak poprzednio z tym, że najpierw całkowicie skasowałem płyte na BenQ, po czym wypaliłem na BenQ i sprawdziłem jakość zapisu. Później płytkę całkowicie skasowałem na LG, wypaliłem na LG i testy jakości na BenQ. Dane i wszystkie inne parametry identyczne dla obu nagrywarek. A oto co wyszło: NAGRYWARKA BENQ: Załącznik 31852 NAGRYWARKA LG: Załącznik 31853 Wnioski: Hmm... zanim osobiscie nie zacząłem testować obu nagrywarek miałem lepsze zdanie o BenQ. Sądziłem, że pomimo braku zapisu DVD-RAM, BenQ lepiej poradzi sobie z wypalaniem płytek. O LG nie krążyły dobre opinie, zwłaszcza na CDRLab. Panie i Panowie... może trafiłem na jakiegoś felernego BenQ, ale ten LG jest znacznie lepszy, a na dodatek posiada więcej możliwości (np. DVD-RAM). Jutro muszę oddać jedną z nagrywarek, no i cóż... ZOSTAWIAM LG. Może LG nie wypala jakoś mega super najlepiej, ale w tej cenie to bardzo fajna nagrywarka. Jak tylko pojawi się BenQ 1670, zabiore też na testy :) |
Jest sens brać Asusa gdyż to wersja pudełkowa i z zapisem DVD-RAM
Jeżeli o estetykę chodzi to jest też ładniejszy od Pionka, ale to kwestia gustu bądź jego braku :taktak: Daje się ponadto przerobić na Pionka 111 :mruga: Także wydaje mi się, że warto Zresztą Benka 1655 też warto :> A co do trudności przeróbek w różne modele - nie ma żadnej różnicy w trudności :nie: |
Witam!
Przebrnąłem przez wszystkie posty na cdrinfi i cdrlab....wnioski 1.Asus DVD+/-RW DRW-1608P3S BOX white 162.00 2.Pioneer DVD+/-RW DVR-111 bulk (zapis DVD-RAM) 168.00 3.BenQ DVD+/-RW DW1655 LightScribe bulk + soft 165.00 Ceny podobne,możliwości równierz...Asus to dodatkowo wersja box(i oem pioneer 111) ale o Asusie znalazłem najmniej informacji i testów...Benq okazjuje się nienajlepszym następcą 1640...nigdy wcześniej nie miałem nagrywarki dvd. Mam tylko nagrywarkę cdrw Asusa...ostatni model...naprawdę jest bardzo dobra bardzo rzadko zepsute płyty (w 99% używam Datex) mam też napęd dvd Asusa...a to już jest porażka (miałem poprzednio samsunga...był duuużo lepszy. Więc pytam o radę ...którą z nich? |
Acha.Dzi***281;ki.
Czyli nie ma sensu bra***263; Asusa skoro mo***380;na wzi***261;***347;***263; pe***322;nego Pionka.Tylko co ***322;atwiej przerobi***263; jakby co, 111 w L czy odwrotnie? A mo***380;e pomy***347;le***263; o LG H20L nad kt***243;rym tez kilka os***243;b tu my***347;***322;a***322;o? Wieczne dylematy z tymi palnikami. |
Cytat:
Lepiej kupić model 1608P3S - to OEM Pionka 111 :taktak: A wracając do Pioneera: 111D - bez zapisu DVD-RAM 111 - z zapisem DVD-RAM 111XLA - wersja Exlusive - niedostępna w Polsce - także bez obaw 111L - z firmowo udostępnionym LabelFlash - jeszcze niedostępna w Polsce - także bez obaw Wszystkie wersje są przerabialne w te i wewte :taktak: :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:39. |