![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#346 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Odnośnie jakości nagrywania to wszystko jest wporządku, nie ma problemu z odczytem płyt na odtwarzaczach stacjonarnych. Trochę kuleje korekcja błędów dla CD, ale tragedii nie ma. Z czystym sumieniem polecam 8 ) |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#347 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Witam
Wróciłem do A112 dlatego że miałem kilkanaście płyt no name CDR i na tym biosie(A112) po ich nagraniu(audio) mogłem je odtwarzać w starym discmanie (nie przeskakiwały) ale wczoraj wróciłem do A115 Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
[QUOTE=LukE_bb]Ja mam sporo problemów ze swoją nagrywarką. Ostatnio kupiłem Esperanze X8 DVD-R i wypala mi około 50% płyt. Przy pozostałych albo wywala błąd - communication error albo skopiowanych danych nie daje się odczytać z płyty (wyskakuje błąd sektora i koniec). Na jakich płytach nagrywacie i czy macie jakieś problemy z tym sprzętem?
A jaki masz firmware? Ogólnie to z tanimi płytami tak jest że nigdy nie wiadomo na jaką partię się trafi. Ja wypaliłem testowo 5 DVD+Rx4 esperanza i nie mam z nimi problemów |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2003
![]() |
Nagrywałem na A111 i na ściągniętych ze strony z firmwarami A115-2, ale nie był firmowany przez LG ten drugi. Jeśli chodzi o esperanze X4 to nagrywało się na nich znakomicie.... tylko długo. Natomiast mój odtwarzacz DVD niezbyt lubi Esperanze X8. Jeśli płytę uda nagrać się poprawnie pod koniec filmu (ostatnie 30-40 minut) zaczyna zatrzymywać obraz i robi takie stop klatki - co uniemożliwia oglądanie. Będę dziś testował ten BIOS A115 ze strony LG. Na jakich płytach nagrywacie bez problemów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#351 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Na zwykłych AXE X4 - zapis jest super, a jakość płyt jest porównywalna do Verbatim z powłoką... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
Wypalam na DVD-R Verbatim x8 i od początku nie ma problemów. Teraz dodano też obsługę DVD-R Platinum x8 więc może częściej z nich zaczne korzystać bo trochę tańsze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Co masz na myśli pisząc że słabiej ci nagrywa na plusach? Masz probelmy z zapisem na nich czy z ich późniejszym odczytem? I na jakich plusach nagrywasz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
W przypadku tej nagrywarki faktycznie mogą być duże problemy z płytkami nie obsługiwanymi przez nią. Tak samo było z Platinum tzn. też się pojawiały błędy podczas zapisu. Czasem był to błąd podczas weryfikacji kompilacji tzn. część zapisanych danych była różna od wzorca co nie przeszkadzało płytce działać prawidłowo. Rzadziej ale też się zdarzało że po prostu wysypywało się podczas nagrywania i taką płytkę można było po prostu wyrzucić. Teraz gdy wyszedł bios w wersji A115 te problemy znikły jak ręką odjął więc podejrzewam że twoje problemy może rozwiązać nowa wersja biosu. Jeżeli nie chcesz od razu zmieniać nagrywarki na nową to radzę przesiąść się na płytki innych typów do czasu wyjścia biosu obsługującego ten typ. Tak poza tym z płytkami Esperanza zawsze miałem problemy i to na różnych nagrywarkach więc nie polecałbym tej firmy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Na AXE X4 też nagrywa super. Zresztą płyty te mają specjalną warstwę podobną do verbatimów - moim zdaniem są bardzo dobre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#359 | |
activation expired ;p
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Cytat:
Jesli uwazacie ze palnik LG spelni te 2 funkcje, to wystarczy mi jeden naped. A jesli jakis naped dvd ma lepsza korekcje od palnika LG (dvd i cd) to chetnie wyslucham propozycji co do zakupu czytnika ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Teraz mnie trochę zaskoczyłeś z tymi TDK x8. Podaj mi tylko czy teraz piszesz o plusach czy minusach TDK x8 bo u mnie plusy miałem możliwość nagrywania x12 a minusy nie miałem okazji przetestować. A co do płytek Esperanza to pomiędzy x4 a x8 jest różnica w metodzie zapisu i to musi być uwzględnione w biosie w postaci obsługi płytek od danego producenta. A co do bazy płyt to chyba tak właśnie jest tyle że w tej chwili tych płyt pojawia się mnóstwo na rynku a LG nie jest firmą tak bardzo nastawioną na jeden produkt jak TDK czy Plextor. Te firmy wypuszczają tak dobre produkty tylko właśnie z tego powodu a LG nie będzie w stanie tego robić i dlatego cena ich produktów jest dużo niższa. Ale... i tak nie jest źle bo nowe biosy pojawiają się co około 3 tygodnie do miesiąca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 20:31 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |