![]() |
tak ale nieraz mi odtworzy plyte cd :/ a mam na gwarancji wiec niema problemu :)
|
Pad***322; laser od CD, nagrywarka do wyrzucenia, no chyba ***380;e masz gwarancje to do servisu ;)
|
nagrywarka DVD nieczyta plyt Cd :/
Witam mam problem z nagrywarka DVD GSA 4167B firmy LG od kilku dni przestala mi czytac plyt cd po wlozeniu do napedu po chwili "komputer sie zwiesza calkowicie " , czyta tylko plyty DVD co moze byc grane ?? :(
|
No, dzisiaj zdecydowalem sie na upgrade. Wszystko pomyślnie się wgrało, no i różnicy nie widac, ale wszystko działa ;)
Pozdr |
Cytat:
B***281;dziesz pierwszy! :najlepsz: |
Hmm, nikt go nie sprawdzal ? A szkoda :/
|
Benq wyprodukował bardzo ładny napęd, tylko z jakością nagrywania, to już nie było tak ładnie||
|
Cytat:
|
Cytat:
Postaraj się przypomnieć co zrobiłeś, że nagrywarka zaczęła działać. Teraz wszystko czyta? Pozdrawiam |
Nie uwierze, ***380;e ***322;adny design nap***281;du podnosi cene 2 czy 3 razy... Mogliby sprzedawa***263; ***322;adniejsze, cho***263;by tylko BOXowe...
|
Cytat:
|
Cytat:
ps. ***347;liczny ten Pioneek :) |
Cytat:
|
Koszt naprawy chyba jednak będzie za wysoki, więc raczej trzeba kupić nową. :(
A myślałem, że LG to dobra marka, cóż zastanawiam się nad pionkiem 111, wygląda paskudnie, ale płytki nagrywa świetnie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego kilka lat temu nagrywary Pionieera wyglądały tak: http://cdrinfo.com/Sections/Articles...R-A08XLA_1.jpg |
heh nie wiem co się stało ale nagrywarka nagle ożyła :) dzieki wam za podpowiedzi choć nie przydały się za bardzo.
|
Cytat:
|
To potwierdzam wesj***281; @Speeda. Nagrywara na ***347;mieci :(
|
probowalem na kilku roznych i DVD i CD roznych producentow i to samo. Tez mi sie wydaje ze to chyba laser
|
w tej chwili mam na 40 zylowej. dma włączone. instalowałem przed chwilą sterowniki aspi, instalacja przebiegla dobrze ale jakos tych plików nie ma. dziwne się rzeczy dzieją :D.
|
Spr***243;buj na innych p***322;ytach :taktak:
|
nagrywarka poprawnie podpi***281;ta na 80***380;y***322;owej ta***347;mie ? wbi***263; najnowszy firmware, zainstalowa***263; aspii w***322;***261;czy***263; DMA
u***380;ywa***263; dobrych p***322;yt, nero 7 na twoim miejscu zmieni***322; bym na 6 ,ale teraz z 7 mo***380;na chyba ju***380; ***380;y***263; |
Problem z wypalaniem
Od pewnego czasu mam takie problemy z nagrywarką DVD. Jak uda nagrać się płytę
to u mnie się odpala ale u innych osób nie. Ale przeważnie jest tak że po prostu proces zapisu kończy się niepowodzeniem. Mam LG GSA 4167B. To nie jest wina nagrywarki, bo zamieniałem na nową i nadal jest to samo. Nagrywam Nero7 Ultra Edition. Nie jest też to wina systemu bo formatowałem komputer z 3 razy. W czym jest przyczyna ??? A i jeszcze drugie pytanie : Dlaczego w Nero w metodzie zapisu mogę tylko wybrać Disc at Once ?? |
Trudno cokolwiek powiedzie***263;, za ma***322;o danych ;)
Ale tak na pierwszy rzut oka- pad***322; laser- nagrywarka na z***322;om. |
LG GSA 4163b Problem!!!
mam pewien problem z moją nagrywarką GSa 4163b. Otóż jak włoże jakąkolwiek płyte do napędu to dioda chwile pomiga i nic nie wczyta. mialem już kiedyś taki problem ale sam sie rozwiązał ale tearz nic nie działa. zmieniałem już bisy i teraz mam A102.
może ktoś wie co z tym zrobić??? |
Cytat:
|
...czas na now***261; ;), bo z tej ju***380; nic nie b***281;dzie.
|
Co***347; sie sypn***281;***322;o... jak nie chce czyta***263;, to pewnie laser... serwis, albo na z***322;om...
|
LG_GSA-4120B - nie czyta nic
Witam, jestem nieszczęśliwym posiadaczem LG GSA 4120B, gwarancja oczywiście skończyła się już dwa miechy temu.
Problemy zaczęły się niedawno, przy nagrywaniu płyt DVD+/-R pojawiał się błąd: "Could not perform end of disc at once" i płytki zawsze kończyły w koszu, CD-R i DVD+/-RW nagrywał ok. Miałem firmware A115, więc zaktualizowałem go do najnowszego A117, ale nic się nie zmieniło. Kilka dni temu chciałem nagrać zwykłą pospolitą płytkę CD-R, wrzuciłem nośnik, odpaliłem nero, ale okazało się, że napęd nie jest gotowy i brakuje płyty. WTF? Spróbowałem odczytać inny rodzaj nagranego/oryginalnego nośnika i nic się nie działo! Wrzucam płytkę, zamykam, przez chwilkę słychać tylko bardzo ciche cykanie i nic się nie dzieje, nawet dioda nie świeci??? Otwieram i płyta jest w tej samej pozycji, nie obrócona ani o milimetr. Próbowałem w środku przeczyścić, ale nic się nie zmieniło. :sciana: Nagrywarka jest widziana przez biosa, przez system, nawet nero info tool pokazuje, że jest wszystko ok, więc chyba odpada uszkodzenie firmware. Zużyta też raczej nie jest, bo używałem jej właściwie tylko do wypalania. Wydaje mi się, że padł silniczek rozkręcający plastik, ale pewny nie jestem. PLEASE :help: :( |
Media code speed edit - wczytaj bios i por***243;wnaj. :czytaj:
|
Ok, pytanie tylko, gdzie mogę znaleźć opis dokładnych zmian dokonywanych przez dany bios? :)
|
Tak, tak, tak. :taktak:
Zazwyczaj. :mruga: |
Niedawno (c***243;***380;, lepiej p***243;***378;no, ni***380; wcale) wpad***322;em na genialny (w swojej prostocie :>) pomys***322; zaktualizowania podstawowego biosu ww nagrywarki do wersji A106. Wyra***378;nie poprawi***322;o to wsp***243;***322;prac***281; z nowymi no***347;nikami. Mam tylko jedno pytanie. Czy powy***380;sza operacja wp***322;ywa jedynie na wspomnian***261; wsp***243;***322;prac***281; z kr***261;***380;kami, czy tez mo***380;e zmieniaj***261; si***281; pr***281;dko***347;ci nagrywania dla niekt***243;rych format***243;w, a tak***380;e zmienia si***281; (zwi***281;ksza) ilo***347;***263; tych***380;e obs***322;ugiwanych? Mo***380;e to i g***322;upie pytanie, ale kto pyta, nie b***322;***261;dzi ;-)
|
dawno temu w Chinach :hmm:
:> |
Sorry za odgrzanie starego kotleta, ale potrzebuj***281; informacji.
Czy (a pewnie tak, to mniej wi***281;cej kiedy) zaprzestano produkcji tej nagrywarki? Prosz***281; o jakie***347; info. :uklon: |
nagrywarka LG GSA 4167B - problem płyty rw
Mam nagrywarke LG GSA 4167B, chodzi jak zyleta, cichutko.
Tylko mam problem, bo ma problemy z odczytem /zapisem płyt DVD-RW i CD-RW...np. nie widzi wszystkich sesji ;przy nagrywaniu np. TDK DVD-RW każe przy nagrywaniu skasować poprzednie sesje i wtedy nagrywa...czasem nie widzi czesci sesji na cd-r . Może musze formatowac nowe płyty RW...? Używam markowyck płyt. Mam najnowszy soft DL13. Sprzet na gwarancji. Czy ktoś miał podobny problem...może oddam do serwisu do wymiany..? poradzcie... |
UDF2 ma wsparcie dla streamingu - cos moze byc nan nagrywane bez przerwy - chodzi np o film z kamery dvd, kamera nagrywa bez przerwy nie ma pamieci fo ktorej wrzucala by jakos fragment pliku a poznie wypalala go na dvd. Ogolnie kilka poprawek ktorych przy codziennym uzytkowaniu pewnie nie da sie odnotowac - w kazdym razie czy UDF2 czy 1.5 to i tak lepsze niz fat32 :D (btw na plytach dvd-video jest udf 1.02)
|
Cytat:
generalnie - czym różnią się te tryby? pozdrawiam, Marcin |
Jezeli chcesz uzywac tego dvd w innych urzadzeniach to najlepszym wyborem bedzie ktorys z UDF (ja formatowalem na 2.0) tyle ze windows do obslugi UDF w trybye zapisu na DVD RAM wymaga odp. sterownika (xp bo vista juz ten sterownik ma). Podczas formatu wylacz wszystkie programy ktore mogly by miec jakikolwiek dostep do dvd - antyviry itp bo inaczej format moze zostac przerwany - wtedy co prawda plycie nic nie bedzie ale trzeba bedzie zaczynac od poczatku :P
PS. Nie miales mozliwosci wyboru UDF2 czy jak? |
Cytat:
pomijając fakt że dało rade tylko w UDF1.5 - zna ktos powód bo rozumiem że fat32 jest najlepszą opcją :) pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. |
Najbardziej genialne jest to, że ten temat to istny bumerang wraca i wraca:haha:
|
Mialem ten sam problem ostatnio - zaskakujace jak genialnie proste jest rozwiazanie. Parenascie razy szukajac rozwiazania natrafilem na to ale uznawalem ze 'to nie mozliwe; to napewno nie tego wina'...
Co do DVD-RAM - zalecany jest fizyczny format przed uzyciem wiec o ile tego nie robiles a dvd-ram dziala sprawnie to lepiej to zrobic i poswiecic ta godzinke (zaleznie od predkosci dvd-ram) w celu przedluzenia zycia plycie. |
Cytat:
DZIĘKI!!! |
Zainstalowany alcohol ? Zaznaczona opscja "ukrywaj ATIP" ? jak tak to odznaczy***263;, a jak brak alcohola ;) to nie wiem :)
|
dvd-ram
witam
odgrzebałem właśnie zapomniana przeze mnie płytę dvd-ram, jakies smieci na niej były pomyślałem więc że ze względu na właściwości ww płyty wrzucę tam zdjęcia i ... nie da rady :/ Nero ją widzi ale jako dvd-rom bez możliwości spalenia czy sformatowania, wszelakie inne programy /sterowniki czy narzędzia/ nic nie dają - płytki nie da się sformatować nijak :/ może ktos spotkał się z podobnym problemem? nagrywarki to gsa 4120b i 4166b pozdrawiam, marcin |
Spr***243;buj mo***380;e na pocz***261;tek zmieni***263; wersje Nero na inna mo***380;e wtedy pomo***380;e, spr***243;buj te p***322;ytki odczytac na innym kompie i zobaczysz czy sa faktycznie nagrane je***347;li nie to nawet pr***243;ba odzyskania danych z nich sie nieuda bo program tez odczyta je jako puste, czasami nawet obre p***322;yty zawodz***261;.
|
Problem z Nagrywaniem
Wiatm mam taki oto problem z nagrywaniem . Uzywam Nero 7 ,na poczatku wszystko ok ale po nagraniu dvd dobrych (verbatim ,sony) wzrokowo wygladaja na nagrane ale komp je widzi jako czyste . W ten sposb zmarnowalem juz 4 dvd w przeciagu 2 dni :/
Jak myslicie czego to moze byc wina nagrywarki czy programu ???? LG GSA 4167B - moja nagrywarka |
mam bios A303 czy oplaca sie wgrywac A304 ?Sa jakies konkretne zmiany ?
Chociaz wolalbym sie trzymac zasady ze jak cos dobrze dziala to po co ulepszac ;) juz raz wgrywalem biosa z A300 na A303 O na stronie LG znalaz***322;em bios A306: Nowy BIOS (ver. A306) dla GSA-4160B (16X Super multi DVD Writer) Nowa funkcjonalno***156;***263; - dodanie kod***243;w dla DVD-RW 4X :Prodisc DW06, CMC W03, RITEK W04, OPTODISC W004 - ograniczenie pr***281;dko***156;ci nagrywania z 16X do 8X dla niekt***243;rych dysk***243;w DVD-R - odmowa zapisu dla DVD+R DL 8X, DVD+RW 8X oraz DVD-RW 6X - poprawa zapisu dla niekt***243;rych dysk***243;w DVD-RW oraz DVD-RAM Przed aktualizacj***353; przeczytaj za***322;***353;czony plik InstrukcjaWIN.txt Kto***347; go pr***243;bowa***322;? |
Cytat:
|
Ok prawdopodobnie pad***322; mi laser. Melag mam pytanie czy w serwisie da si***281; to naprawi***263;?? Swoj***261; drog***261; m***243;j nap***281;d DVD te***380; LG pad***322; po p***243;***322; roku te***380; siad***322; laser, a po naprawie chodzi ju***380; 3 rok bez szwanku
|
Cytat:
To nie jest wina biosu :nie: Prawdopodobnie "pad***322;" laser DVD :taktak: Ja bym jeszcze pod***322;***261;czy***322; nap***281;d do innego komputera, aby wykluczy***263; win***281; konfiguracji czy systemu. Je***347;li to nie da spodziewanego rezultatu - serwis. |
No i lipa. Odłączyłem, podłączyłem, a dalej nie czyta DVD :(. Coraz bardziej myślę, że jest to wina firmwalla ver. 1.02 bo jak poszperałem w necie to wielu osobom podobne problemy zaczynają się właśnie takie problemy. W takim razie mam pytanie jak można downgrade'ować firmwalla. Ja po prostu ściągnąłem wersje 1.01 i nadpisałem, ale to nie załatwiło problemu. Może jest jakiś program czy coś :/.
PS. Melag, tey może znasz jakieś miejsce w Poznaniu gdzie mogliby poradzić sobie z tym problemem :D ....hehe...:haha: |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57002 :czytaj: |
Cytat:
:D |
Dobra przyznam się bez bicia, że nie wiem jak to jest z tymi laserami, ale te problemy zaczęły się nagle. Jesli to wina laseru to chyba nie pozostaje mi nic innego jak serwis. Ale może to wina biosu, albo tego że mam w kompie 3 napędy a nagrywarka jest połączona z innym na jednej taśmie?
|
Cytat:
:niepow: |
u mnie nie chodz***261; p***322;yty do***322;***261;czane do cd-action x) nie jeste***347; sam
|
Laser mo***380;e by***263; niesprawny, bo przecie***380; s***261; dwa. :P
|
U mnie czyta dobrze wszystko, ale w***322;a***347;nie dzisiaj zacz***281;***322;a wypala***263; na p***322;ytach popularne "obr***261;czki" i chyba zaczyna si***281; w***322;a***347;nie moja przygoda z serwisem LG... Kolejne p***322;ytki nie przechodz***261; weryfikacji i w***281;druj***261; do kosza... LG = Life's Good??? Wolne ***380;arty...
_____________________________ LG GSA-4166B 1.02 |
LG GSA 4166B - nie widzi DVD :(
Witam, mam ogólnie taki problem z którym meczę się już od dłuższego czasu. Mam nagrywarkę LG już od roku. Przez większy okres czasu wszystko było cacy. W pewnym momencie jednak nagrywarka zaczęła się buntować, nie widzi zupełnie płyt DVD, a w "Moim komputerze" figuruje jako napęd DVD-RAM. Z początku myślałem, że może laser jest uszkodzony, ale płyty CD odczytuje bez problemu. Czy może być to wina firmware ver.1.02 ponieważ chyba od wgrania tego zaczęły się moje problemy(teraz mam wgraną ver. 1.00 i nic ) Mam najnowsze stery ASPI i forceASPI, ale nic nie pomaga.
|
no trudno, chyba trzeba kupic nowa nagrywarke :)
|
mmmmm... niestety nie pomoglo.. ;/ w kazdym razie dzieki, i nie bede sie pieprzyl tylko oddam na gwarancje bo jeszcze mi zostal roczek ;)
|
Spróbuj w ImgBurn :)
|
Ja nagra***322;em na takiej samej p***322;ytce tego splintera tylko ***380;e mam gsa 4167b.
|
Cytat:
|
DVD 9 Problem z nagraniem
Witam. Nie moge wogole nagrac plyty DVD 9. Mianowicie chce nagrac gre Tom
Clancy DA i nie moge... w alcoholu wyskakuje mi ze ladowanie obrazu zostaje przerwane a w nero tez sie nie da bo pokazuje ze nagrywanie w trybie DAO zakonczone ;/ Moja nagrywarka to GSA-4163B... Moze zna ktos odpowiedz ? Moze wgrac inny firmware, aczkolwiek mam najnowszy. Mam stery aspi najnowsze i odpowiednia partycje tzn 12 gb i wolnego na niej 7 a plik wymiany ustawiony 512>2048 :) NTFS itd. Coz moge zrobic ? |
okay :piwo:
poprostu trzymam sie tematu....gsa 4167b ;) |
@Maciej, z ca***322;ym szacunkiem, ale przeczytaj jeszcze raz cytowanego przeze mnie posta, mo***380;na go dwuznacznie rozumie***263;. :P
:) |
Cytat:
warianty "D" , "L" i go***322;a "111" s***261; jednym i tym samym modelem Pionka DVR111. R***243;***380;ni***261; si***281; jedynie firmware i panelem przednim, niczym innym. Tak wi***281;c przyklad nie trafny do gsa 4167b . je***347;li chodzi jeszcze o tego pionka to...: Wariant D ...najubo***380;szy pozawiony LF i DVDRAM Wariant L ...posiada ju***380; LF i DVDRAM a wariant "go***322;y" 111 posida DVDRAM ale ju***380; nie posiada LF. |
Cytat:
:czytaj: |
Nie ma mo***380;liwo***347;ci aby nagrywarka kt***243;ra nieobs***322;uguje fs lub lf od razu zacz***281;***322;a mie***263; te funkcje. Ani przez ustawienia ani przez aktualizacj***281; firmware.
|
...tylko chip tunning.
|
gsa 4167b
czy jest jakas mozliwosc aby ta nagrywarka obslugiwala lightsctribe lub labelflash?
|
:offtopic:
Posty usunąłem, bo były nie na miejscu... @Lukashh - widzę, że szukasz zaczepki, więc tylko ostrzegam: masz w tej chwili 9pkt - jeszcze 1 pkt, czyli dowolne przewinienie i masz autoban'a. Więc raczej ostrożnie... |
Cytat:
Dokładnie! :> A tak w ogóle to dlaczego tych potencjometrów jest tylko dwa? :idea: Przy pięciu byłyby większe możliwości do PoPisu... :czytaj: || |
Cytat:
|
Cytat:
Najlepszy prezent dla dziewczyny pod choinkę :taktak: :czar: |
Cytat:
|
@Lukashh
Zanim zaczniesz kręcić coś w tym nowym benq, to załatw sobie chociaż wkrętak, bo tak się to po polsku nazywa, o odpowiednim rozmiarze|| :rotfl: |
zacz***281;***322;a ledwo czyta***263; p***322;yty, bo tak podkr***281;ci***322;e***347; laser, ***380;e je kasowa***322;a :hahaha:
|
Cytat:
Ja juz mam nagrywareczke nową od 3 miesiecy :) Benq 1650 :P a z tamtej chcialem wyciasnac 7 poty. Po jakiejs probie czytala ledwo plyty - widocznie skrecilem za bardzo laser pozniej chcialem powrocic do dawnych ustawien i niestety zmeczenie materialu (gorna czesc potencjometrow) doprowadziło do uszkodzenia i teraz nie moge krecic :D |
Cytat:
Tylko ciekawe czemu producent na to nie wpad***322;? :hmm: Czyli rozumiem, ***380;e przed ka***380;dym nagraniem, rozkr***281;ca***322;e***347; obudow***281;, nap***281;d, kr***281;ci***322;e***347; se dowolnie potencjometrami Potem wypala***322;e***347; p***322;ytk***281; i jak efekty by***322;y niezadawalaj***261;ce to zn***243;w kr***281;ci***322;e***347; i zn***243;w i zn***243;w... ??? Czy w og***243;le nie sk***322;adasz obud***243;w? A pomy***347;la***322;e***347;, ***380;e pr***243;cz tego wiele dobrego - rozkalibrowywujesz laser? :pytanie: Troch***281; ju***380; lat si***281; ***380;yje, ale stara prawda nigdy nie rdzewieje :nie: ***379;e cz***322;owiek my***347;li, ***380;***281; nic go ju***380; nie zaskoczy a tu bum! Hobbysta-kr***281;tacz! :> Za st***243;wk***281; z kawa***322;kiem jest super spawarka z super odczytem, super zapisem Schludna, zabudowana, poskr***281;cana, z gwarancj***261;... :czytaj: Ale faktycznie. Co wtedy zrobi***263; ze ***347;rubokr***281;tem? :hmm: :czar: |
Cytat:
Wynika wynika wiele dobrego :P Można poprawić odczyt krążków i nagrywanie. Wiele razy to pomogło mi w innych napędach a w tym za często kręciłem za dużym srubokretem :) |
Cytat:
Ale oryginalne precyzyjne potencjometry z certyfikatem LG... :> A swoją drogą co to w ogóle za pomysły kręcenie potencjometrami w napędach :hmm: Przypomina trochę kręcenie przy głowicy magnetofonów kasetowych Czyli ogólnie nic dobrego z tego ne wynika :nieee: :ysz: |
Cytat:
|
Te potencjometry będą w cenie odtwarzacza wewnętrznego DVD :D
A poza tym jak tak kręcisz i kręcisz - to trza było zamontować zdalne sterowanie z pilota :czytaj: Efekt murowany! :taktak: :D |
Cytat:
|
Napewno kupisz je w sklepie elektronicznym ale po co sie bawic nie lepiej kupic cos lepszego nowego lub tez uzywanego ale w lepszym stanie
|
kupisz takie potencjometry w ka***380;dym szanuj***261;cym si***281; sklepie elektronicznym
|
DVD LG GSA 4081B - rozwalone potencjometry .
Mam nagrywarke DVD LG GSA 4081B - nagrywarka miała często błędy zapisu (była już troche zyżyta) wiec kręciłem od czasu do czasu potencjomentrami od mocy lasera - nie wiem czemu ale były dwa - pewnie jeden do nagrywania a drugi do odczytu ale nie wiem po co są dwa - może ktoś z Was mi powie.
Nagrywarka jest widziana w Biosie i w Windowsie ale obecnie nie czyta płyt. Jest to wynik mojego kręcenia potencjometrami mocy lasera - po prostu za często nimi obracałem za dużym śrubokrętem aż wkońcu się ułamały. Aktualnie potencjometry są przekręcone tak, że podawana jest za mała moc na laser dlatego napęd nie czyta płyt. Czy można kupić gdzieś takie potencjometry małe ? Chciałbym je wlutować bo nagrywarka jest dobra - chociaż zostawie sobie ją do odczytu bo z nagrywaniem DVD to ruletka. Foto potencjometrów http://img147.imageshack.us/img147/4...led1jt9.th.jpg |
Cytat:
|
no nic nie da***322;o nagrywarka nie nagrywa
|
mo***380;e jeszcze przeczytaj
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57002 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073 jak nic nie da to prosimy o film z crashtestu || |
Po prostu kupi***322;e***347; padaczk***281;, muzeum. Ciekawe za ile?
Co Mo***380;esz zrobi***263;? Kupi***263; now***261; nagrywark***281;, to jakie***347; raptem 140zl. |
Nagrywarka LG GSA 4081B Problem
otóż mam taki problem
Niedawno zakupiłem na allegro nagrywarke LG GSA 4081B i kompóter widzi napęd jako DVD RAM natomist gdy włoż jakąś płyte to napis zmienia się na Napęd CD ale ni odczytuje ani nie nagrywa żadnej płyty ani CD ani DVD firmware zmieniałem 3 razy i nic to nie dało bios widzi napęd jako DWD-RW a windows jako DVD-RAM co moge zrobić dodam że próbowałem nagrywać na TDK DVD-R |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
Wolę z ręki do ręki... || :fiu: |
Cytat:
|
No i c***243;***380; mog***281; powiedzie***263;? :idea:
Po prostu naprawi***322;em ci to! :czytaj: :> :banan2: :czar: |
Odinstalowałem kontroler IDE Nvidi ponieważ nie było tam opcji włączenia trybu DMA
Teraz zainstalował się standardowy kontroler IDE i tryb DMA już działa Płyta nagrała się poprawnie bez błędów :) Log z Nero: Kod:
Primary Master - ST340016A (seagate barracuda 40GB / 7200 ) Primary Slave - brak Secondary Master - HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (bios A106) Secondary Slave - HL-DT-ST CD-RW GCE-8320B |
Cytat:
Ale sens gramatyczny twoich zda***324;... :ysz: A sens logiczny... :ysz: Chyba wcale go nie ma :nie: To, ***380;e to p***322;yta na nForce - nie jest to***380;same z tm , ***380;e DMA nie jest w***322;***261;czone :nie: Jedno ma si***281; nijak do drugiego Konfig kompa powinien wygl***261;da***263; tak: Primary Master - dysk twardy systemowy Primary Slave - drugi ewentualny dysk Secondary Master - nagrywarka DVD Secondary Slave - drugi ewentualny nap***281;d :czytaj: Ta***347;my IDE po***322;***261;czeniowe powinny by***263; 80-***380;y***322;owe ATA-100/133 A DMA je***380;eli nie jest - to nale***380;y je w***322;***261;czy***263; w systemie Dla uzyskania ewentualnego efektu poprawy mo***380;na te***380; odinstalowa***263; kana***322;y IDE I pozwoli***263; na ponowne ich wykrycie przez system Jakich driver***243;w do nForce2 u***380;ywasz? :pytanie: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:01. |