![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#181 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
No to mi kamień spadl z serca na noge......
a swoja droga to czy moze byc oryginalny eeprom z 401, ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#182 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#183 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
ale z oryginalnym swoim eepromem od 401 ![]()
![]() |
#184 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#185 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Cytat:
Trzeba najpierw zmodyfikować EEPROM z 401S zmieniając w nim string identyfikujący nazwę na "LITE-ON DVDRW LDW-411S". Jak to zrobić już chyba wszyscy wiedzą... Dopiero POTEM można zadziałać z patcherem. I jeszcze info dla osób, które bawiły się wcześniej crackowanym firmware'm HS0E. Najnowszy f/w HS0K jest bardziej "konserwatywny" i dopuszcza zapis 8X na mniejszej liczbie płyt 4X. Na przykład Verbatim DVD+R 4X można zapisać tylko 2.4X i 4X. Ale płyty wyprodukowane przez RICOH, np. TDK DVD+R 4X można wypalać 8X. Nie ma to nic wspólnego z przeróbką. Nulek |
|
![]() |
![]() |
#186 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2004
![]() |
![]()
@Nulek
Jaki Twoim zdaniem FW najlepiej wgrać do dziewiczego 401S i zkąd go wziąśc. |
![]() |
![]() |
#187 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.09.2003
![]() |
Jestem bardzo zadowolony z tego patchera
![]() Wreszcie zapisuje mi DVD-R nie robiac zadnych bledow ![]() Mam 401S@811S i wypalona przezemnie płyta AKOSS DVD-R, która wcześniej wypalała się godzine 1x i nadal byla czysta. Teraz elegancko jako 2x ja rozpoznał i wszystko ładnie działa, nie zacina sie wogole w odtwarzaczu ![]() Aha jeszcze moja metoda na 401S > 811S: 1. Odczytałem z 401S eeprom 2. Spatchowałem go patcherem z 401 na 411. 3. Nastepnie uzyłem na nim kolejny patcher na 811 4. Wgrałem spatchowany w ten sposob EEPROM do nagrywarki 5. I wgralem FIRMWARE HS0K-*****.bin 6. Opcjonalnie mozna RESTART zrobic, w Windows XP nie musialem ![]() 100% działa ![]() Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez macnow : 12.01.2004 o godz. 14:53 |
![]() |
![]() |
#188 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Bardzo prosze o dalsze opinie :-) nt przerobki
Sa jak na razie obiecujace :-), lae ja jeszcze poczekam Pozdrawiam
#189 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Bardzo dobry jest FS0F. Najnowszy FS0H obsługuje więcej nośników i zmianę BookType, ale nie jest jeszcze dokładnie przebadany przez użytkowników. U mnie FS0F działał bezproblemowo. Gdzie je znaleźć? Poszukaj dobrze na forum, nie pamiętam teraz w którym to było wątku, ale na pewno są! Jeżeli natomiast masz na myśli 401S@811S, musisz użyć crackowanych firmware'ów: HS0E lub HS0K. Można je znaleźć w tym wątku. Który lepszy? Nie wiem ![]() Nulek Ostatnio zmieniany przez Nulek : 12.01.2004 o godz. 15:03 |
|
![]() |
![]() |
#190 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Panowie pomóżcie bo zrąbałem sobie nagrywarkę!
Jakiś czas temu postanowiłem przerobić sobie mojego liteona 401 na 411.Zrobiłem wszystko według opisu nulka czyli:wgrałem pliczki z paczki następnie wgrałem swój przerobiony na 411 eprom i teoretycznie wszystko było cacy.Niestety tylko do czasu rozpoczęcia testu.Kupiłem 3 sz. TDK DVD-R i żadnej nie udało mi się prawidłowo wypalić tzn wszystki wywaliły się na zamykaniu płyty.Jadąc dalej płyty DVD+R też TDK teoretycznie wypalają się dobrze ale odcztują się poprawnie tylko w moje nagrywarce.I na koniec zwykłe płyty cd też teoretycznie się wypalają dobrze ale z odzczytem jest już fatalnie.Nawet na nagrywarce są problemy z ich odczytem(używałem płyt sony i verbatim). I teraz moje pytanie co mogłem zwalić i czy jest choć nikła szansa odkręcenia tego?Czy pozostało mi tylko zgłosić się do serwisu i zapewne słono zapłacić za naprawę. Z góry dziękuję za wszystkie rady i porady. pozdrawiam, R@dy |
![]() |
![]() |
#191 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Jeżeli masz backup Twojego EEPROM, to możesz wszystko odwrócić. Wgrywasz EEPROM z Twojej nagrywarki (oryginalny, niczym nie zmodyfikowany), a następnie wgrywasz firmware dla 401S (obojętne, kóra wersja) i restartujesz komputer. Do flashowania EEPROM i firmware używasz LtnFlash. Nulek Ostatnio zmieniany przez Nulek : 12.01.2004 o godz. 15:14 |
|
![]() |
![]() |
#192 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.09.2003
![]() |
Mi na 411 tez nie bardzo chodzilo, na 811 jest ok jak narazie
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2004
![]() |
![]()
Udalo sie!
Nie moglem zrobic wielkich testow. Tylko DVD+RW (LITE-ON 4X) i CD-RW (Octron 10X). Wszystko dziala. Wielkie dzieki wszystkim, ktorze sie do tego sprzyczynili. |
![]() |
![]() |
#194 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Przerobilem swoja 401s@411s na 811s i caly czas mam problem z dwd-rw tdk. Nie moge go skasowac ani zapisac (bo podobno nie jest pusty). Chyba musze ja spisac na straty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
|