![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
=::NEC3500A @218btrpc1::=
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Jeżeli chcesz aby dvd+rw było jako dvdrom to najlepiej po ustawieniu go w jakimś programie (Kprobe, narzędzie od Liteona, itp.) wykonaj PEŁNE formatowanie nośnika. Wtedy już powinno być dvdrom
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Tak jak obiecałem wykresik Verbatim+R X4 palona z iso w nero 6.6 z prędkościa x4 (zmieniona strategia zapisu) :cool:
bios bs0k w postaci *.exe od Codeców (stock). Zaznaczyłem "Apply recomended" i w ten sposób zmieniłem strategię zapisu dla Verba +R MCC002. Zaznaczyłem jeszcze autobitestting i enable crosflashing.... Ps. Ten test z nero dvd speed zrobiony z prędkością maxymalną więc wypadł gorzej niż kprobe. Co radzicie: zawrócić zpowrotem na bios nie zmieniany? (ten ma trochę PI na końcu poszarpane , ale nie wiem czy to lepiej niż kilka postów wyżej.....![]()
Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 09:57 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Ciekawa propozycja nośników polecana przez Plextor'a.
http://www.plextor.com/english/support/media_712.htm
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Verbatim+R X4 palony X4 w Nero 6.6 na nowym biosie TEACA (przed jego wgraniem zrobiłem reset eepromu).
Co o tym myślicie. Chyba wracam do 1633 bs0k (stock) bo ten pali mi najlepiej... A może 1633@1653 ? ![]()
Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 09:58 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 11.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() wypalam dvd+r z wlaczonym BookType v1.2.0 + bios (nieruszany przez OP) 1633S.BS0K widzi mi go jako dvd-rom tu wszystko jest ok ale jak uruchomie w nero/nero cd-dvd speed/ScanDisk i przeskanuje plytke to zawsze pod koniec mam czerwone kwadraciki (nieczytelne) co jest grane z tymi LITE czy ja trafilem na taki trefny model czy to moze wina biosa,w KP2Setup2.4.2 zawsze pod koniec testu mam dozo bledow PI tak jak wyzej to widacbrodkiew007 napisz mi czy miales takie same wyniki na wczesniejszych biosach bo ja juz uwalilem dwie plytki no chyba ze serwis mnie czeka
Ostatnio zmieniany przez hegan : 01.11.2004 o godz. 02:56 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
Aktualnie mam bios BS0k wgrany z autobitsettingiem (zaznaczone w Omni). Bios pobrałem od Codeguys (wersja STOCK).
Poprzednie biosy nie paliły za dbbrze szczególnie oficjalne. Z poprzednich zdecydowanie wyróżniał się u mnie bios BS0h od Codeguys. Na wcześniejszych stronach tej dyskusji zamieściłem trochę wyników mojego wypalania Verbatimów (wszystkie MCC002). PS. Czy ktoś już wypalał RICOHJPN01 na 1633s i na jakjim biosie i jakiej strategii wychodzą najlepiej? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Droga sprawa zmienilem biosa z Teac.W516G.B4S2.stock na 1633S.BS0K.stock(czysty) przed tym flash zrobilem restart epr) i slyszalem ze musi sie wypalara skalibrowac,jesili tak to wystarczy powypalac z 4razy plytke DVD+RW lub DVD-RW. No i co bys mi poradzil pozmieniac w boiosie zeby mi tak nie wypalal jak moje zdiecie wyzej,uzywam plyrek Verbatim DVD+R MediaType[002] [MCC] czy moze do serwisu z nia ![]() a najlepiej posilij mi tego biosa na maila bo ja juz nie mam sil do tej wypalary hegan2@wp.pl
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.06.2001
![]() |
Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 10:00 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
..::The Straight Edge::..
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Wiec i ja posylam wykres
Plyta z danymi wypalana w Nero 6.6.0.1 LiteOn SOHW-1633S (BS0K - exe ze strony liteona) nigdy nie flashowana na inna, nie resetownay eemprom Plytka SKY DVD-R x4 (AML Technology) 1)Neoro CDSpeed 3.42 PL (czerwona kropka pojawila sie na malym gifie bo nagrywalem w locie i chyba nie zdazyl z danymi po tescie CDCheck-iem v3.1.2.0 to wyszlo) 2)KProbe 2.4.2 (ASPI z Nero [Plyta nForce2 z IDE SW]) Jak widac plyta slabej jakosci kupilem 1 w Media Markt we Wroclawiu dla proby Duzo bledow PI Na srodku jakis monstrulany PIF |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
![]() |
Cytat:
2 Otwórz go Omnipatcherem i zaznacz "Enable autobitsetting" i ostatnią pozycję (enable crosflashing) 3 Zapisz ten bios w jakimś pliku. 4 Zrób reset eepromu (ale wcześniej zrób sobie jego kopię bezpieczeństwa) 5 wgraj swój bios (patrz pkt 1-3 ) i reset6 Odinstaluj pomocniczy kanał ide (tam gdzie jest Liteon)(manager urządzeń) 7 po resecie sam się zainstasluje 8 Zainstaluj ASPI (lub sprawdź czy już je masz prawidłowe) PS. Booktype płyty sprawdź tak: Kprobe, disc info, i tam jest zakładka booktype. A do serwisu zawsze zdążysz . Ja wypalałem po resecie eepromu pierwszą płytkę i w miarę ładnie wyszła. ![]() ************************************************ Cytat:
2. Jeżeli modyfikowany to czym? 3. Czy te Verby na których paliłeś są ze szpindle czy z pudełka? 4. Jakim programem nagrywałeś. 5. Co nagrywałeś (obraz płyty, czy może po prostu z plików) |
||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
Orginalny ze strony Liteona.
A tu jeszcze ta sama płytka w DVDInfo, i w co tu wierzyć? :-) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
Nie doczytałem a już wysłałem.
3. Z pudełka 4. CloneDVD 2.4.5.4 5. Kopia z plików IFO Przed wgraniem biosu kasowałem eeprom |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
(enable crosflashing)- co ta opcja daje jak ja wlacze? no i czy po wgraniu tego biosa bede musial uzywac BookType v1.2.0 Piszesz zebym zainstalowal ASPI ale teraz jakie? bo spotkalem sie z wieloma opiniami te:aspi_471a2 czy moze te forceaspi18restart eepromu robie naciskajac Reset Learnt Media? a kopie bezpieczenstwa "Backup Eeprom"? Ostatnio zmieniany przez hegan : 01.11.2004 o godz. 15:59 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() |
otwierasz exe i zapisujesz do jakiegoś exe
![]() crosflashing nie ma wpływu na jakość nagrywania ale powinnosię ja zaznaczyć gdy wgrywasz modyfikowany firmware po zaznaczeni "enable autobitsetting" nie ma potrzeby używania różnych programów do Booktypu co do aspi ja mam forceaspi18 i one działają bez problemu Powodzenia ![]() Pozdrawiam, Tomek |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
![]() |
no a ten restart eepromu?
"robie naciskajac Reset Learnt Media? a kopie bezpieczenstwa "Backup Eeprom"?" |
|
|
|
![]() |
|
|