![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46945
a ja napisalem zarowno do producenta kompa jak i od Ricoha... z obu wynika ze mam zaniesc kompa do serwisu i jesli serwis uzna ze to wina samej nagrywarki Ricoha to zgodnie z tym co dostalem od skosnookich
![]() jak juz napisalem w podobnym watku na temat tej nieszczesnej nagrywarki - informuje ze nic nie daje nagrywanie z predkosciami mniejszymi rowniez obslugiwanymi (nagralem 4 plytki z predkoscia 1x i byly OK, ale znowu piata to teoretyczny szmelc ![]()
NAJLEPSZE SERWERY W POLSCE! Ostatnio zmieniany przez M4ciek : 16.02.2005 o godz. 20:08 Powód: nawiazanie do innego tematu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
![]() |
jeszcze jedna sprawa mi sie przypomniala
![]() czy komukolwiek udało się załatwić zmianę w serwisie od swojego laptopa tego nieszczesnego Ricoha na jakiegokolwiek innego producenta ?? bo już tracę nadzieję
NAJLEPSZE SERWERY W POLSCE! Ostatnio zmieniany przez M4ciek : 11.03.2005 o godz. 16:49 |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2004
![]() |
Jak tę chwilę nie, laptop stoi wciąz w domciu i czeka. Bardziej potrzebuję go niż nagrywarki. Zdaniem suuoprtu FSC jest to możliwe, ale czy raelne? tego nie wiem
pozdr |
![]() |
![]() |
#19 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
A czy SP2 masz zainstalowany na system ( np. z SP1 ) czy jest to SP2 zintegrowany?
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
#21 |
Poszukiwacz
Data rejestracji: 23.03.2005
![]() |
Cześć,
dodam swoje trzy grosze na temat 8165 Ja również mam z tym sprzętem spore problemy. Nagrywam głównie plusy, na verbatimach nie miałem praktycznie kłopotów, ostatnio kupiłem paczkę TDK+, spaliłem 3 płyty pod rząd i dałem sobie spokój, wszystkie w okolicach połowy. Dużo zależy od rodzaju i producenta płyty. Niektóre tańsze chodzą ok, z innymi są kłopoty. Załamało mnie ostatnio, że płyta z nagranym koncertem (fabrycznie), widziana na wszystkich innych napędach dvd, na naszej kochanej nagrywarce jest kompletnie niewidoczna! To już jest przegięcie! Napęd nie może jej odczytać! Chętnie bym się pozbył tego złomu, nie wiem czy komuś udało się już wywalczyć coś w serwisie. Powoli wkur.. mnie ten napęd, nie mówię już o tym, że czasem się blokuje i nie chce oddać płyty, zawiesza proces w Windzie i jedynym wyjściem jest restart notebooka. |
![]() |
![]() |
#22 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć.
BTW witam nowego usera ![]() Co do kłopotów z rw8165 to poczytaj jeszcze tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44571 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46945 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=49077
![]() |
#23 |
Poszukiwacz
Data rejestracji: 23.03.2005
![]() |
User nowy, ale problem stary
![]() Szkoda gadać.. Pozdrawiam (nie)szczęśliwych posiadaczy 8165 |
![]() |
![]() |
#24 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ten ricoh tpo ejst jeden wielki szit.
mialem laptopa z ta felerna nagrywarka, wymienili (ale uparcie twierdzili ze to wina oprogramowania,ale wymienili, bo nie maja zcasu tego sprawdzic).nagrywarka chodzila jako-tako moze 3 togodnie i znowu zaczela psuc plytki. w tym czasie nagrywalem plytki tylko firmowe,dlatego jeszcze bardziej mnie zdziwilo to e naped ich nie nagrywa. a co do odczytu to wole sie nie wypowiadac, bo tego raczej nie mzona nazac poprawnym odczytem. a co do etgo SP2-tez mi tak mowili z infolinii FSC ze mam to odinstalowac i problem zniknie,ale niestety tak sie nie stalo. |
![]() |
![]() |
|
|