![]() |
okolo 400 zl Pionner 107D.Super jakosc,ciut lepsza od Neca.W sumie Leza na tej samej polce :)
|
Esiek moglbys mnie uswiadomic co do rodzajow obecnie dostepnych Esperanz ? :P
Bo ty widac jestes spec w temacie a dzis w Carefour dorwalem 5szt w slimie po 3.99 stuka kupiolem i pierwsza nagrana 4x ma badsektory na koncu druga wtopilem podczas neroCDspeed 3cia nagralem 2x i wydaje sie oka... wlasnie leci NeroCDSpeed wszystkei espy byly AN31.... jak odroznic espe QE od zwyklej ? |
Cytat:
Bo z tych recenzji ktore ja przegladalem wyglada odwrotnie (czyli ze NEC jest bezkonkurencyjny w dziedzinie jakosci zapisu). Jak mialbym do wyboru NECa za 400 i Pionka za 370 to i tak bym wzial NECa. Ale moze czas zaczac sie rozgladac za LiteOnem. To wszystko jeszcze zalezy od tego co bedziesz na tej nagrywarce robil i czy to ma byc jedyny naped w kompie ... |
Cytat:
Ja bym się przychylał do tej opinii - miałem testowałem - potwierdzam Może gdyby ktoś z użytkowników Pioneera zrobiłby zrzucik w kProbe u kolegi na Liteonie - wtedy jakieś porównania byśmy mieli - a tak pozostają teorie i domniemania |
Pionek ma lepszą jakość odczytu:P
|
Cytat:
Fakt niezaprzeczalny - odczyt w Necu jest żałosny:podbite: |
Hm no ale widzicie mowiac o nagrywarce - 'super jakosc, ciut lepsza od NECa' - IMO mowi sie o jej jakosci zapisu a nie odczytu :)
|
Cytat:
Ale qe x6 MUSZĄ ci sie dobrze nagrac || Aha espy z zamalowanym kółkiem spotkalem tez od GSC001 i na x6 u mnie wymiekły... Ale to naprawde rzadkość, jak jest kółko białe to 99% ze to GSC002. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Sam mam Liteona 812S, ale zapis na Necu to coś pięknego I tak dla przykładu płytka Msonic DVD-R z indeksem x2 nagrana na Necu bios 1.07 v2b5 z prędkością x6 :taktak: :spoko: |
A jak juz chcesz profesjonalnie to GSC002 ma kod DMMDR 12152-4001 na wew pierscieniu (waski pasek od spodu, bardzo trudno to zobaczyc). No ale do tego musisz miec rozpakowana plytke w reku.
|
|
Cytat:
Ktos ja w koncu musi kupic ;) |
Cytat:
Pozdrawiam, |
No właśnie
Teoretycznie wszyscy wiedzą, że 2510A to to samo co 2500A tylko z inną nalepą - ale nikt nie chce o tym mówić Za "pewność" nagrywania DL trzeba dopłacić kilkadziesiąt złotych - zresztą kto wie - może warto Do mnie jednak osobiście docierają argumenty przemawiające za tą teorią: 1. Po co dwie taśmy produkcyjne - jak może być jedna - tylko naklejki różne 2. Mam małą wiedzę na ten temat, ale chyba te napędy różnią się tylko obsługą DL - reszta parametrów się nie zmienia - więc czy to inny napęd? Tak więc dopóki ktoś nie kupi i nie przetestuje dopóty nie będziemy wiedzieć :taktak: Szukamy chętnego :mruga: |
Tak, ale nie wiem czy wiesz istnieja egzemplarze 2500 nieprzerabialne na 2510. Podobno autor DVDinfo wlasnie taki ma/mial. Wogole przerobka sprzetu to czasem sprawa bardzo trywialna (to te same napedy tylko z inna nalepa i BIOSem), a czasem bardzo skomplikowana (nie wiem czy pamietacie pierwsze przerobki 401 na 411). Te napedy (2500 i 2510) teoretycznie roznia sie tylko BIOSem i nalepka, ale praktycznie 2510 ma dokladniejsze wykonanie. Nigdy nie wiadomo czy nasz naped pochodzi z tych co mialy nagrywac DL i sa lepiej wykonane (chodzi o duza wieksza precyzyjnosc lasera), czy sa to te ktore nie koniecznie musialy nagrywac DL.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:05. |