![]() |
Prędkość nagrywanie DVD R - u mnie jest inaczej
Ilość załączników: 3
Na forum często pojawiają się pytania dotyczące prędkości nagrywania płyt DVDR. Z reguły pada wtedy opinia, że im szybciej, tym lepiej. Chciałam w tym miejscu podzielić się moim spostrzeżeniem, chociaż w sprawach nagrywania płyt jestem raczej laikiem ( ale mam zamiar się trochę poduczyć )
Mam NEC-a ND 3550A i ta nagrywarka lepiej nagrywa na niższych prędkościach. na poparcie moich słów przedstawiam 3 screeny i wcale nie są wybrane tendencyjnie, tylko tak jest zawsze Nagrywane 4X Załącznik 35038 Nagrywane 6x Załącznik 35039 Nagrywane 12x Załącznik 35040 |
Fajnie by było gdyby znalazł się do tego jeszcze jakiś komentarz :taktak:
Chociaż to z jakimi prędkościami były nagrywane poszczególne płyty :fiu: O! Po updacie lepiej :D A jakie to w ogóle płytki? :pytanie: :mruga: Poza tym jak to mówią jedno YUDEN wiosny nie czyni Warto by było także sypnąć wykresikami różnych nośników na różnych podkładach zarówno "plusów" jak i "minusów" Tak więc z niecierpliwością czekamy na dalsze testy :czytaj: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
Ja także :czytaj: :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
Załącznik 35042 |
Yuden schodzi na psy. :taktak:
:czytaj: moje posty-testy. :P |
Cytat:
|
Cytat:
NEC lubi płyty Sony jak nic :taktak: |
Cytat:
Jak skończę z Verbatim to chyba następne kupię Sony, zwłaszcza, że przetestowałam ostatnio tę płytę jeszcze raz i wynik prawie identyczny ( screen z testu wykonanego zaraz po nagraniu płyty, czyli ok pół roku temu) |
Ilość załączników: 3
Płyty Benq DVD-/+ R X8 kupione w Carrefour Aks cena cake10 -9.99zł co ciekawe na 4 pudełka w 3 miałem po 11 płyt :P
Napęd wyraznie nie radzi sobie z na początku płyty bo lead in nagrywa naprawdę długo :ysz: 1 Benq -R palony X8 2 Benq -R palony X4 3 Benq +R palony X8 Załącznik 35135 Załącznik 35136 Załącznik 35138 |
Nowa nadrywarka Nec 3550A i odrazu TRUP!
Nagrywarka trafiła do mnie jako wymiana gwarancyjna modelu Nec 3520AW-padł laser od CD,po odpaleniu na fabrycznym biosie 1.05 na każdej płycie TDK.Verbatim,Sony wyskakiwał błąd kalibracji mocy lasera,zmiana biosa na najnowszy 1.06 pozwoliła na kilka prób nagrać jedną płyte DVD+R16 Verbatim,dołączam wykresik z CD\DVD NeroSpeed bo tragedia,nagrywarka oczywiście w drodze powronej
|
Mo***380;e zasilka sie juz konczy, podaj config i jaki dokladnie masz zasilacz.
|
Raczej odpada ,bo podłączałem Lite -on 165S LG 4167, i jest OK zasilacz 400W nawet przy sporym obciązeniu trzyma napięcie.
|
Oj chyba nie trzyma...
Napi***281;cie +2.5V jest zdecydowanie za niskie (1.47), cho***263; ono raczej nie ma wp***322;ywu na nagrywarke i zapis... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35. |