![]() |
NEC3500A vs LiteOn1633S
Obserwujac forum od paru tygodni, bylem juz prawie zdecydowany na NEC2500A, potem ceny z 2510A sie zrownaly. Niestety niepochlebne opinie na temat odczytu z tej nagrywarki, rzucily me spojrzenie ku zachwalanemu Liteon832.
Jednak w miedzy czasie pojawily sie NEC3500A i Liteon1633S. Niestety na ich temat jest nader malo wiadomo, a glebsze opinie na forum sie nie pojawily. Ceny sa zachecajace ~400zl. mam sporo serialii TV SF do wypalenia i na sama mysl o upychaniu tego na cd, robi mi sie slabo, wiec nastala ostateczna chwila na zakup nagrywarki, czekac zbytnio nie moge. Wiec rozpetamy "wojne" ktora nagrywarke brac, zaznaczam, ze zalezy mi na jakosci zapisu, trawalosci danych i przyzwoitym odczycie, jako, ze bedzie to jedyny naped DVD w kompie. Jeszcze jedna jak wyglada sprawa serwisu NEC i Liteon, slyszalem, ze z Liteon nie ma problemu, a jak z NEC? Ustawiajacie dziala, kazda salwa (odpowiedz) niech bedzie poparta czyms wiecej niz tylko pustym "bo ja mam "ta" i jest naj". Zatem: cel/ognia! |
W Arcompie już od kilku dni za 413PLN :O
|
Cytat:
|
U mnie, dolozenie czytnika dvd odpada. Teraz jestem w kropce. Co ma kupic czyzby pozostal Liteon :/
Ciekawe jak z tym odczytem przy 3500. jaka nagrywarke wziac, aby dobrze nagrywala i czytala plytki dvd? Jeszcze jedno jak wyglada sprawa z serwisem Nec? robia jakies problemy klopoty czy tak jak ponoc z Liteon, wymiana sztuki za sztuke? |
Skoro potencjalnie 2510A to ta sama mechanika jak 3500A, to czy ktoś słyszał o firmware 2510@3500? Czy TDK 800N można na 2510A? Niestety, rzeczywiście, 2510A nie jest najlepszy w odczycie. Za to moja druga nagrywarka 880N ma znacznie mniej kłopotów. Ciekawe. Ale i tak dokupiłem ROMa.
|
Cytat:
Dlaczego? To proste! 3500 > 108 :D |
Przeczytalem ze nowy pinoek 108 nie ma bisetingi or something dla plytek z +. Czy NEC 3500 to ma ? Bo kurde wacham sie miedyz tymi dwoma modelami i nie wiem co wybrac :(
|
Cytat:
|
Wyczytalem, ze Nec2510a ma problemy z korekcja odczytu. lada dzien chce kupic nagrywarke, bylem juz zdecydowany na 2510A, jednak bedzie to moj jedyny naped dvd i chcialbym, aby czytal rozne plyty. ktos sie orientuje jak wyglada odczyt przy 3500A, poprawili cos w stosunku do 2510A? Moze to tylko zwykle plotki z tymslabym odczytem?
|
Hehe ten język to niechcący :) dwukropek i P
|
Hehe ten język to niechcący :) dwukropek i P
|
Plluszak.
Faktycznie, mój błąd, nie przyczytałem uważnie. Sorki i ukłon z przeprosinami w Twoją stronę. ::LOVE::PEACE:: |
Plluszak.
Faktycznie, mój błąd, nie przyczytałem uważnie. Sorki i ukłon z przeprosinami w Twoją stronę. ::LOVE::PEACE:: |
Ja tam czekam na opis NEC'a a nie jakichś jego OEM'ów. Do malucha też można wsadzić silnik od CC900 ale nadal to będzie maluch...
Sądząc po testach N'25x0 z jakością wypalania nie powinno być niespodzianek. Mnie interesuje, czy zrobiono cokolwiek w stronę poprawienia odczytu. |
Ja tam czekam na opis NEC'a a nie jakichś jego OEM'ów. Do malucha też można wsadzić silnik od CC900 ale nadal to będzie maluch...
Sądząc po testach N'25x0 z jakością wypalania nie powinno być niespodzianek. Mnie interesuje, czy zrobiono cokolwiek w stronę poprawienia odczytu. |
tak ja mowile ze wieksze szybkosci nic nie dadza jak nie pojawia sie lepsze nosniky konpatybilne z tymi szybkosciami oferowanymi przez nec'a
|
tak ja mowile ze wieksze szybkosci nic nie dadza jak nie pojawia sie lepsze nosniky konpatybilne z tymi szybkosciami oferowanymi przez nec'a
|
Cytat:
Przeczytaj uwaznie literka po literce co napisalem i posty spod linku. |
Cytat:
Przeczytaj uwaznie literka po literce co napisalem i posty spod linku. |
Plluszaak!!!
Buaaahahaha! "Damn good KProbe results. Count the number of PIF errors. Yes.. 3." Czy ty wogóle coś kumasz z angielskiego? Czy to jest komentarz mówiący o tym ze płytka Tayo Yuden wypadłą nieciekawie? Niezły LOL |
Plluszaak!!!
Buaaahahaha! "Damn good KProbe results. Count the number of PIF errors. Yes.. 3." Czy ty wogóle coś kumasz z angielskiego? Czy to jest komentarz mówiący o tym ze płytka Tayo Yuden wypadłą nieciekawie? Niezły LOL |
Cytat:
|
Cytat:
|
a dlaczego uwazacie ze to totalny zlom?? jak sie czyta te wykresy z kprobe i nero speed?? co one oznaczaja??
|
a dlaczego uwazacie ze to totalny zlom?? jak sie czyta te wykresy z kprobe i nero speed?? co one oznaczaja??
|
Plluszak
Jakbyś dokłądniej przejrzał ten test to byś doczytał że ten napęd TDK to OEM NEC'a 3500a |
Plluszak
Jakbyś dokłądniej przejrzał ten test to byś doczytał że ten napęd TDK to OEM NEC'a 3500a |
Cytat:
Pierwsze testy Neca są tu: http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349 Wykres bledow nieciekawy dla płyki Tayo Yuden ale na verbatimie bardzo ładnie: PI max=21 Averge=1,42, Total=8853 PIF Max=1, Averge=0,00, Total=3 Cytat:
PI max=11, Averge=0,25, Total=4137 PIF Max=2, Averge=0,00, Total=68 Cytat:
|
Cytat:
Pierwsze testy Neca są tu: http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349 Wykres bledow nieciekawy dla płyki Tayo Yuden ale na verbatimie bardzo ładnie: PI max=21 Averge=1,42, Total=8853 PIF Max=1, Averge=0,00, Total=3 Cytat:
PI max=11, Averge=0,25, Total=4137 PIF Max=2, Averge=0,00, Total=68 Cytat:
|
Tez to chciałem powiedzieć :taktak:
|
Tez to chciałem powiedzieć :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tu są pierwsze testy:
http://forums.hardwarezone.com/showt...912&forumid=73 |
Tu są pierwsze testy:
http://forums.hardwarezone.com/showt...912&forumid=73 |
Póki co ten palnik kosztuje 480zł w komputroniku, przy jednoczesnej promocji na Pionka 07 w cenie 380 (dzisiejsza promocja). Czas mnie nagli coś zakupić, czekam więc na opinie o N'3500
|
Póki co ten palnik kosztuje 480zł w komputroniku, przy jednoczesnej promocji na Pionka 07 w cenie 380 (dzisiejsza promocja). Czas mnie nagli coś zakupić, czekam więc na opinie o N'3500
|
Cytat:
nagrywarki przy moim nec'u 16x to kupa zlomu, plytke mam w piec minut a jakie wykersy panowie masakra" i wtedy jazda na forum oraz kolejne testy ^_^ |
Cytat:
nagrywarki przy moim nec'u 16x to kupa zlomu, plytke mam w piec minut a jakie wykersy panowie masakra" i wtedy jazda na forum oraz kolejne testy ^_^ |
Nie przesadzajmy ^_^
|
Nie przesadzajmy ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To Legion trochę jeszcze poczekasz ^_^
|
To Legion trochę jeszcze poczekasz ^_^
|
Cytat:
^_^ |
Cytat:
^_^ |
|
Cytat:
ale jak listonosz przyniesie ci cegowke z napisem nec to wes takich jeszcze 5:) jedna od kupie :rotfl: |
Jest już i na Allegro za 478 zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29751224 |
Czy ktos juz uzywa Nec'a 3500
czy tak samo dobrze sprawuje sie jak 2500 i 2510 , warto go kupowac? mala jest roznica w cenie miedzy 2510 a 3500 warto dokladac te 80 zeta? mechanika i naped jest ten sam co w tamtych
dzieki za odp i pozdro |
Czy ktos juz uzywa Nec'a 3500
czy tak samo dobrze sprawuje sie jak 2500 i 2510 , warto go kupowac? mala jest roznica w cenie miedzy 2510 a 3500 warto dokladac te 80 zeta? mechanika i naped jest ten sam co w tamtych
dzieki za odp i pozdro |
:zly: :wsciekly: az stach pomyslec co za ta cene kiedys czlowiek kupil
|
za dwa lub trzy miech bedzie za 351 jak dobrze pojdzie :)
to teraz litek stracil dominujaca atrakcyjna cene na rynku zobaczymy po ile bedzie ich nowa 16 (bo ja kupilem 8x litka 812 w cenie neca ) jakis czas temu |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dodaj do tego clo 1000 roznych podatkow i wyjdzi ci cena 451 :)
|
zielony to jest lech wiec w przeliczeniu jakies 247,5 zloty :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Czyli wszystko na to wskazuje, że jednak się nie rąbneli :nie: |
a klijent nasz pan tylko cena go skusza na zakup swojego palnika
|
ale dla mnie podejrzana cena 451zl ale moge sie mylic teraz walcza o klienta bo recesia na rynku:)
|
1613 sadze
|
o zobaczymy co litek zaproponuje w tej cenie:)
ale czy sie nie rabneli |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |